Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Několik aktuálních obrázků - kytky se pomalu vzpamatovávají ze stresu /horko/ a tak začnou zrát.

Sibiř pro Kamila

post-277-0-79636200-1565622102_thumb.jpg

Cheiro Roxa by mohla být pro Berta - krásná trvalka, která bohatě plodí celý rok a je dostatečně "jedovatá". V bytě tu tmavou barvu mít nebude - málo slunce. /nebo menší Sibiř ...../

Pochopitelně mám i jiné v květináčích :-)

post-277-0-88628900-1565621122_thumb.jpg

Venkovní rohy - plodí jako ďas

post-277-0-09515100-1565621161_thumb.jpg

post-277-0-93225200-1565621166_thumb.jpg

Naga Caramel

post-277-0-11521000-1565621239_thumb.jpg

post-277-0-71925500-1565621245_thumb.jpg

A ostatní ve foliovníku, včetně novinky Big black Mamma

post-277-0-97049900-1565621295_thumb.jpg

post-277-0-19872200-1565621303_thumb.jpg

post-277-0-25731100-1565621316_thumb.jpg

post-277-0-39275100-1565621321_thumb.jpg

post-277-0-13600300-1565621344_thumb.jpg

post-277-0-98220400-1565621349_thumb.jpg

post-277-0-08335400-1565621354_thumb.jpg

post-277-0-50538500-1565621363_thumb.jpg

post-277-0-12278700-1565621372_thumb.jpg

post-277-0-25424500-1565621378_thumb.jpg

Nechápu. proč se mi tam nakonec nacpala znovu Sibiř.

post-277-0-81995800-1565620988_thumb.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Máš pravdu - Moruga není žádná lahůdka /Moruga Peach je jedlá, skoro/. Vlastně jde jen o to, že si dokážeš, že to dokážeš /pěstování/. Ale dneska je to sranda, protože je to dostupné pro každého a tak každý kdo začíná, pěstuje tuhle "sílu" a tím si něco dokazuje. Při tom zkušenosti se, podle mně, získaj na těch tak zvaně obyčejných. Opravdu důležitý je to, co ti chutná a i pro rodinu je to poživatelný. Já ty "silný" přidávám jen do směsí koření - nejím to samotný :-)

Měj se fajn a dík za SZ :-)

P.S. v Plzni mám syna, kdybys něco chtěl, tak napiš. /semínka, pastu chu-nan, sušený ...../ Většinu toho rozdám - baví mně pěstování.

g.

  • po 2 týdnech...
Odesláno

Pěkný den,

 

 

Manželka mi dotáhla domů dva květináčky s papričkami a zapomněla se zeptat, jak se jmenují.

 

 

A na nich napsané jen Capsicum annuum ? druhový název, paprika jedlá, pálivá.

 

 

Víte někdo?

 

 

post-59217-0-14245500-1567499416_thumb.jpg

Odesláno

Annuum je jeden z rodů chilli. Znamená to roční, ale jsou to trvalky /při řádné péči/. Jsou to běžně pěstované "okrasky", jedlé :-) Občas přihnojíš, hlavně nepřelévej, v podmiskách nesmí stát voda. Když trochu přes den povadnou, nic se neděje.

Odesláno

Děkuji za zprávu, mám Tě hodně načteného, takže se řídím Tvýma radami.

 

 

 

Jen se zeptám, když jsou to trvalky tak asi přesadit, ale kdy je na to vhodná doba?  Původně jsem si myslel sklidím a pak vyhodím.

 

 

 

Jsou to fajn jahůdky, po dlouhé době co mi něco udělalo radost, manželka byla z mé reakce nadšená, když mi to dávala.

 

Odesláno

Přesadíš je /pokud je chceš uchovat v bytě/ v pozdním podzimu. Plody sklízej, nezatěžuje to kytky. Možná po zkušenostech s nimi přejdeš na náročnější :-)

Ať ti to roste.

Odesláno

Jsou v bytě od začátku, sluneční strana, mám je  asi měsíc. Snažím se je udržet při životě. Jsem omezen tím bytem, takže možná ještě zkusit něco na balkoně, ale nevím, aby to sluníčko nespálilo.

  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ja som pred 2.5 rokom zasadil nejake semienka co som vybral z ususenych papriciek... mal som to 2 roky v interieri, vemi sa tomu nedarilo, urodili sa 2-3 smiesne papricky, priemerne ostre.

Na jar som si povedal ze uz ma nebavi ale vyhodim to na terasu a ked to zdochne, nech zdochne.

Toto je vysledok (skoda ze som tu chudak kvetinku nenafotil pred preniestnenim von). A cast urody. Predpokladam ze sa jedna o Habanero, ale moc sa v tom neorientujem - vie to niekto potvrdit? Ostre to je statocne. Nehnojene vobec.

post-11289-0-44296200-1568296383_thumb.jpg

post-11289-0-60857900-1568296397_thumb.jpg

Odesláno

Jj, pěkná úroda Habaňera. Mě na balkóně nevyšlo nic, takže na to dlabu a začnu s pěstováním, až budu mít k dispozici vhodnější místo.

Odesláno

Aktualizace. Dnes jsem pro Kamila a spol. naložil asi tak 3/4 kila chu-nan pasty. Snad bude chutnat.

Tohle je Jalapeňo Farmers - nevzhledné, ale masité, křupavé a dobré.

post-277-0-74629800-1568495574_thumb.jpg

Jalapeňo Early - dobrý, plodný, ostrý /kus nepálí, zbytek dost hustý/ - mám jich asi 10 kytek

post-277-0-40216400-1568495741_thumb.jpg

Venkovní kžíženci - výborný, sladký, jemný

post-277-0-81445400-1568495808_thumb.jpg

Venkovní rohy - nejak neubejvaj, mám jich záhon

post-277-0-79578900-1568495868_thumb.jpg

No name z e-bay - fakt dobrý, plodný, sladký, ostrý ...

post-277-0-40125600-1568496034_thumb.jpg

Kříženec - z toho je dnešní chu-nan /padla na to jedna kytka - slušně plodí :-)/

post-277-0-27798500-1568496064_thumb.jpg

Fóliovník

 

 

 

 

post-277-0-63848500-1568496197_thumb.jpg

post-277-0-13947600-1568496218_thumb.jpg

post-277-0-07377800-1568496224_thumb.jpg

post-277-0-95918900-1568496230_thumb.jpg

post-277-0-08434400-1568496238_thumb.jpg

post-277-0-86080200-1568496243_thumb.jpg

post-277-0-10060900-1568496258_thumb.jpg

post-277-0-38637200-1568496263_thumb.jpg

post-277-0-76590600-1568496274_thumb.jpg

post-277-0-06877000-1568496289_thumb.jpg

post-277-0-29432100-1568496306_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Pasta chu-nan už bublá. Trochu jsem ochutnal - bude výborná. Bude pro Kamila a spol. :-) Dneska jsem dělal "nadívaný" mladý bedly, tak jsem tam trošku toho polotovaru přidal - výborný /neubylo/. Manželka říkala, že jsem tam mohl nasekat i Jalapeňa ........ Když jsem jí dal do jednoho kousnout, nazvala mně travičem. Tak nevim.

edit.: oprava

Upraveno uživatelem gandalf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...