Cherokee Odesláno 22. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2019 Tak se taky pochlubím , něco málo ze skleníčku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 22. července 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2019 Nádhera, gratuluju k chovu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 12. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2019 (upraveno) Několik aktuálních obrázků - kytky se pomalu vzpamatovávají ze stresu /horko/ a tak začnou zrát.Sibiř pro KamilaCheiro Roxa by mohla být pro Berta - krásná trvalka, která bohatě plodí celý rok a je dostatečně "jedovatá". V bytě tu tmavou barvu mít nebude - málo slunce. /nebo menší Sibiř ...../Pochopitelně mám i jiné v květináčích :-)Venkovní rohy - plodí jako ďasNaga CaramelA ostatní ve foliovníku, včetně novinky Big black MammaNechápu. proč se mi tam nakonec nacpala znovu Sibiř. Upraveno 12. srpna 2019 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2019 Chilli to sice není, ale roste to vedle :-) Pěkný ne? Čínská rajčata "čmeláci". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 Nejen Morugami živ je člověk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 22. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 Máš pravdu - Moruga není žádná lahůdka /Moruga Peach je jedlá, skoro/. Vlastně jde jen o to, že si dokážeš, že to dokážeš /pěstování/. Ale dneska je to sranda, protože je to dostupné pro každého a tak každý kdo začíná, pěstuje tuhle "sílu" a tím si něco dokazuje. Při tom zkušenosti se, podle mně, získaj na těch tak zvaně obyčejných. Opravdu důležitý je to, co ti chutná a i pro rodinu je to poživatelný. Já ty "silný" přidávám jen do směsí koření - nejím to samotný :-)Měj se fajn a dík za SZ :-)P.S. v Plzni mám syna, kdybys něco chtěl, tak napiš. /semínka, pastu chu-nan, sušený ...../ Většinu toho rozdám - baví mně pěstování.g. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2019 Malá aktualizace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sorondo Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2019 Pěkný den, Manželka mi dotáhla domů dva květináčky s papričkami a zapomněla se zeptat, jak se jmenují. A na nich napsané jen Capsicum annuum ? druhový název, paprika jedlá, pálivá. Víte někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2019 Annuum je jeden z rodů chilli. Znamená to roční, ale jsou to trvalky /při řádné péči/. Jsou to běžně pěstované "okrasky", jedlé :-) Občas přihnojíš, hlavně nepřelévej, v podmiskách nesmí stát voda. Když trochu přes den povadnou, nic se neděje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sorondo Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2019 Děkuji za zprávu, mám Tě hodně načteného, takže se řídím Tvýma radami. Jen se zeptám, když jsou to trvalky tak asi přesadit, ale kdy je na to vhodná doba? Původně jsem si myslel sklidím a pak vyhodím. Jsou to fajn jahůdky, po dlouhé době co mi něco udělalo radost, manželka byla z mé reakce nadšená, když mi to dávala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2019 Přesadíš je /pokud je chceš uchovat v bytě/ v pozdním podzimu. Plody sklízej, nezatěžuje to kytky. Možná po zkušenostech s nimi přejdeš na náročnější :-)Ať ti to roste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sorondo Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2019 Jsou v bytě od začátku, sluneční strana, mám je asi měsíc. Snažím se je udržet při životě. Jsem omezen tím bytem, takže možná ještě zkusit něco na balkoně, ale nevím, aby to sluníčko nespálilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2019 Přímé slunce jim neublíží, ale jen prospěje. Nějakou dobu bych jim přistínil, aby si zvykly - jinak je popálí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cherokee Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2019 Sklizeň v plném proudu a úroda víc něž slušná . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cherokee Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2019 Největší krasavice, Critical black a Pimenta fat burn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2019 Ja som pred 2.5 rokom zasadil nejake semienka co som vybral z ususenych papriciek... mal som to 2 roky v interieri, vemi sa tomu nedarilo, urodili sa 2-3 smiesne papricky, priemerne ostre.Na jar som si povedal ze uz ma nebavi ale vyhodim to na terasu a ked to zdochne, nech zdochne.Toto je vysledok (skoda ze som tu chudak kvetinku nenafotil pred preniestnenim von). A cast urody. Predpokladam ze sa jedna o Habanero, ale moc sa v tom neorientujem - vie to niekto potvrdit? Ostre to je statocne. Nehnojene vobec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2019 Jj, pěkná úroda Habaňera. Mě na balkóně nevyšlo nic, takže na to dlabu a začnu s pěstováním, až budu mít k dispozici vhodnější místo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 14. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2019 Aktualizace. Dnes jsem pro Kamila a spol. naložil asi tak 3/4 kila chu-nan pasty. Snad bude chutnat.Tohle je Jalapeňo Farmers - nevzhledné, ale masité, křupavé a dobré.Jalapeňo Early - dobrý, plodný, ostrý /kus nepálí, zbytek dost hustý/ - mám jich asi 10 kytekVenkovní kžíženci - výborný, sladký, jemnýVenkovní rohy - nejak neubejvaj, mám jich záhonNo name z e-bay - fakt dobrý, plodný, sladký, ostrý ...Kříženec - z toho je dnešní chu-nan /padla na to jedna kytka - slušně plodí :-)/Fóliovník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil Odesláno 17. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2019 Díky Gandalfovi mi taky něco roste na balkoně. A zkusil jsem udělat chilli olej - je to delikatesa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 17. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2019 (upraveno) Pasta chu-nan už bublá. Trochu jsem ochutnal - bude výborná. Bude pro Kamila a spol. :-) Dneska jsem dělal "nadívaný" mladý bedly, tak jsem tam trošku toho polotovaru přidal - výborný /neubylo/. Manželka říkala, že jsem tam mohl nasekat i Jalapeňa ........ Když jsem jí dal do jednoho kousnout, nazvala mně travičem. Tak nevim.edit.: oprava Upraveno 17. září 2019 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se