Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Musim pochválit vaší úrodu ;) A jak na to koukam, tak jsem se utvrdil v tom, že musím taky něco vypěstovat a začít si užívat jinou ligu než to co koupim, nebo podědim od známých. Bohužel nemam prostory k většímu pěstování, tak bude muset stačit byt... Poradíte nějaký krásky co zvládají pěstování v bytě? Chtěl bych něco zajímavějšího než jenom Sibiře :) Lákaj mě Habanero a Jalapenos... Můžete nějaký lahodný doporučit? Případně kdyby měl někdo ještě nějaké semínka z poslední úrody rád se jich ujmu :)

Odesláno

Habanera se v bytě pěstovat dají, ale vyžadují více prostoru. Jalapeňa jsou menší kytky, tak je vypěstuješ taky. Asi nejlepší by to bylo ale strčit ke známému na zahradu, ideálně do skleníku, či folijovníku. Po semínkách se mrknu ale připomeň se tak v půlce ledna /zbytečně by se ti to doma válelo/.

  • po 2 týdnech...
Odesláno

Takhle mi bohatě kvetou ty hydroponicky pěstované kytky. Věšina květů má už nasazeno na plody. Musel jsem před focením ostříhat cca metrové větve, které se roztahovaly po bytě. Nebojte se to vyzkoušet, v letním období by musela být úroda přímo fantastická, jsou tam snad stovky květů.

Omlouvám se za nekvalitu fotek /protisvětlo/, ale ono se s tou obludou nedá moc manipulovat - při manipulaci má snahu se z toho keramzitu vyvrátit.

 

post-277-0-40429800-1448543085_thumb.jpg

post-277-0-85511500-1448543091_thumb.jpg

post-277-0-81327100-1448543099_thumb.jpg

Odesláno

Ha ha ha, aneb tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu.

 

Včera jsme s Kamilem navštívili v Sapě jeho oblíbeného zelináře, protože jsem si potřeboval udělat zásoby na Pho - Bo. Co čert nechtěl, na konci nákupu jsem objevil nějakou pálivou majdu ve flašce od minerálky Vittel. Zbežně jsem ji ochutnal, a zdála se mi fajn, možná s troch opožděným nástupem.

 

Dnes jsem si dal směs 200 gr krůtího a 400 gr zeleniny. Protože jsem věděl, jaká to bude nuda, tak jsem do toho napral cca 2 až 3 kávové lžičky nové omáčky.

 

Přátelé, co Vám budu vykládat, jakkoli jsem schopen v dobré indické restauraci sníst to nejpálivější, potažmo si to ještě nechat přiostřit, tak dnešní večeře skončila:

 

1. kloktáním půl litru mlíka

2. natíráním rtů jogurtem

 

Tož tak :-)

Odesláno

Stačí se domluvit, navařil jsem litry omáček /jsou sice "slabší"/, ale jde to /ony se při vaření zdají ostřejší, než když to vychladne/. Případně můžu udělat nějakou "speciální" - pro normální lidi nepoživatelnou.

Odesláno

Foto?

 

Bohužel, žádné není, ale byla fakt veselo. Kam se na to hrabe Bengalsky Phal v provedeni extra spicy. Když jsem to jedl, bylo to citit na 3 metry, říkala dorostenka.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Takže závěr:

1. Gandalf dělá slabé omáčky, ale mohl by se polepšit.

2. Bert ještě nedorostl do velikosti Mistra (myslím samozřejmě sebe).

3. Dorostenka má mínus, protože to nenatočila ani nenafotila.

Odesláno

Takže závěr:

1. Gandalf dělá slabé omáčky, ale mohl by se polepšit.

2. Bert ještě nedorostl do velikosti mistra (myslím samozřejmě sebe).

3. Dorostenka má mínus, protože to nenatočila ani nenafotila.

:-DDD

Odesláno

Ó Kamile, mluvíš-li o sobě, nebuď skromný a označuj se jako Mistr s velkým M.

Rektální alpinismus - naše budoucnost :D

Odesláno

Tak Borci /podle vzoru Mistři/ omáčka je uvařena podle starého rodinného receptu pánů rytířů z Harasova. Teď záleží jen na vás, kdy si pro ní přejedete :-) /no, snad bude dost odstrá/ :fyou:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...