Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Mimochodem, v roce 1994 byla v Himalájích olomoucká expedice na Broad Peak, kde zahynul můj kamarád Lexa Himer. Utrhl se s ním převis a dodnes tam někde sní svůj sen o Himalájích. Jeho rodina se z toho myslím nevzpamatovala nikdy … 

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno
před 5 hodinami, vzduch napsal:

Příští rok je mi 60. Koleno nové, tak snad bude rok stačit na rekonvalescenci. Ženě jsem navrhl, že by mi mohla jako dárek naložit výstup na Gerlach s horským vůdcem. Ona sice měla jiné cíle, ale jsou to moje narozeniny. Máte někdo nějaký dobrý tip či zkušenost s někým, kdo tam vodí? Hore zdar R.

Já to lezl s tímto borcem před lety, který ho dá i po slepu a je to velmi seriózní borec. Zkus mu zavolat jestli to ještě leze, popřípadě ti určitě někoho vymyslí. Gerlach je dost vzdušný, leze se brzy ráno a vcelku rychle, protože tam velmi často přichází odpoledne srážky a pokud tě chytnou nahoře, nedá se slézt... každopádně tento borec tě dovede dolů na 100% zdravého 👍

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Tak se nám podariloo dat behem par dnu tri dvoutisicovky. Ja vim, zadna hitparada, ale jedno prevyseni 1250 m a druhy 900 to uz je lepsi, plus teda ty hodiny a kilometry na nohou. Z te prvni se moje nohy dostavali snad tri dny 😀 to byl trochu prepal, ale dnesni Srdiecko, Chopok, Dumbier, Srdiecko uz jsme preskakali jako kamzici za 4,5 hodiny a nohy dobre. Musim rict, ze jsem projevil i velky respekt, kdyz jsme ve Slovenskem raji chteli prolezt Velky Sokol, ale jakmile jsme dorazili ke znacce chranene zony + medvidci v prirode, tak jsem proste zavelel k obratu ve ctvrtine cesty a sli jsme nazpet. Vzhledem k tomu, ze tam nikdo nebyl a my jsme byli uplne nalehko, tak jsem nechtel riskovat, ale vlastne ani rusit tu harmonii v te prirode.  No, maji to tam ty slovaci i rakusaci moc hezke 😉 👍

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Zdenek1307
  • Like 4
  • Dát hlas 2
Odesláno

My troska nizsie, priam az skoro hlbsie, Juráňova dolina

Kvačianska dolina, Oblazy

• Like 1
Odesláno
před 1 hodinou, YPO napsal:

Mladý pán vyrazil pěšky s chábrama o půlnoci z Velké Úpy na Sněžku. 

Snad to ty pražský gaučáky nezabije😀

A to je soustredeni pred vystupem nebo regenerace po? 😀

Návštěvník YPO
Odesláno

Normálně usnul. Uz tři dny kalej tak si potřeboval před výstupem zdřímnout.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Třicet kilaku v dešti, to už není pro mě. A ani žádný panoramata 😀

Odesláno
před 2 minutami, vzduch napsal:

Ty chodíš po horách v kožené bundě?

No jasně, musíš u toho taky vypadat ne? 🤣

Odesláno
před 10 minutami, YPO napsal:

A jak obstála? Já vesměs už kupuju jenom Helikon. Sice z toho občas čouhaj nítě ale na to prdím protože ty hadry fungujou.

Těžko říct, mám ji asi 2 roky, ale moc jí netaham. Když ji vezmu na venčení v dešti tak ok, teď jsem měl mokrý triko, ale to klidně mohlo být spoceny po 8 hodinách na horách. Neprofoukla, nějaký mikroklima to udrží, za mě spokojenost. Jinak to mám stejně, kalhoty a kraťasy jen Helikon, k tomu nějaký trika, košile, mikiny, zimní bunda. Funguje to a drží to. Nenarazil jsem na věc o který bych mohl říct že je to sracka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...