wawrik Odesláno 16. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Som asi dvakrát videl na podobných výletoch starších ľudí, ako ich v Everest View Hoteli pri Khumjungu z vrtuľníka ládovali do hyperbarickej komory. Ale to boli čistí prevážači, keď tatko tieto veci zvláda, problém nebude, a ak áno, hyperbarická komora tam AFAIK stále funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. února 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Jsem si právě také říkal, jestli to není až zbytečný risk. Teď se domlouvám se sherpou a ten zase trošku vidí problém v ty ceně 1ooousd na osobu, myslí si že kecaj. Zvládne to udělat za litr z Lukly kam se musíme dopravit a z Kathmandu to prý stojí 2.000USD. No hledá tu nejlapší možnost a dá mi vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 16. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Jak píše wawrik, bál bych se výškové nemoci. Ale to určitě víš sám. Já bych do toho nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. února 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Osobně to tátovi zkouším vymluvit, myslím že máte pravdu. Let kolem Everestu máme zajištěný a základní tábor třeba příští rok v klidu a hlavně bezpečně pěšourem :-) Děkuji za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 16. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 My na fóre strašiť musíme, lebo tvojho tatka nepoznáme, ale ak pravidelne lieta, má v poriadku srdce a má skúsenosti s rýchlymi zmenami tlaku, až tak by som sa toho zasa nebál, len by som ho pozornejšie sledoval. Na konci výletu už bude aklimatizovaný z Poon Hillu (ostaňte tam aspoň 2 hodinky, lepšie 3, nech sa spustí tvorba krviniek), a nad tou výškou bude vo vrtuľníku tak hodinku. Akurát by som si overil tú komoru v Everest View Hoteli, pokiaľ stále funguje, ste tam do piatich minút - primeraný čas aj na akútny výškový problém. Ale ak začne haprovať srdce, je zle, KTM je 50 minút ďaleko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 16. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Kluci, v Hudy dnes u něčeho až magické slevy, neváhejte. Já dnes tady tu bundičku za tašku hrušek. Večer se půjdu do hospůdky vysmát kamarádovi, co ji koupil za sedmičku a nedávno se mi smál že naopak moji Gore Milletku koupil o tři levněji on :-) Dobrý hadry mizí před očima tak neváhejte... Afri, nééé:-) Teď mi bude vrtat v hlavě. Loni jsem pořídil lehounkou nepromokavou La Sportivu na běh/kolo a jsem s ní maximálně spokojený. Tuším, že taky v Hudy v akci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. února 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Já zatím na pikatchu :-) XXL nebylo, přeměřen profikem přišlo dnes L, v zadech křupalo, tak snad v úterý bude XL :-) Postava typu brouk pytlík hold něco té internetové obchody na poštovném stojí, ale Hudysport palce nahoru, stále mění :-) Nevím co bude až XL nebude, cha....:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 16. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2018 Já bral taky L. Snad nebudu muset měnit za M:-) Něco podobného sem hledal u North Face, ale ty jejich ceny mě posílaly do sportisima... A taky snad bude dobrá na květnové a říjnové lyžování na ledovci:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 Příští týden jsem s rodinou na lyžích ve Velké Úpě. Jeden den bych si chtěl vyvětrat palici a tak mne napadla zimní Sněžka. Kudy a na čem? Běžky (budu mít), skialpy (půjčovna a v životě jsem na tom nestál), pěšky. Hory mi nejsou cizí. Díky za reakce a doporučení. R. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 (upraveno) Příští týden jsem s rodinou na lyžích ve Velké Úpě. Jeden den bych si chtěl vyvětrat palici a tak mne napadla zimní Sněžka. Kudy a na čem? Běžky (budu mít), skialpy (půjčovna a v životě jsem na tom nestál), pěšky. Hory mi nejsou cizí. Díky za reakce a doporučení. R. Zítra to zrovna chci jít nejspíš z M.Úpy, pěšky. Před týdnem sem běhal po hřebenech, pouze pěšky, sníh je krásně tvrdý, takže max. bych doporučil nějaké želízka na boty, případně hůlky pro sychr. Sněžnice zbytečný, lyže pokud nemáš zmáklý, tak spíš o hubu. Upraveno 24. února 2018 uživatelem Lukyn77 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 Tak běžky nechávám doma. Na Sněžku půjdu pěšmo (přibalím raději nesmeky a hole). Díky za radu a hore zdar R. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 Tak běžky nechávám doma. Na Sněžku půjdu pěšmo (přibalím raději nesmeky a hole). Díky za radu a hore zdar R. Nechci to tu Africanovi plevelit, ale zeptám se na doporučení jaký "nesmeky", resp. želízka (ne mačky) koupit ? Koukal jsem v RockPointu, měly tam asi 4 varianty, ale provedením želez se mi líbila jen jedna s tím, že to zase mělo vršek jakousi gumu na přetažení přes boty a to mi přišlo dost nešťastný řešení. Samozřejmě žádná odborná pomoc na blízku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 To je - podľa mňa - najlepší druh nesmekov. Ja už roky používam Snowline Light, a odkedy ich mám, mačky som nemal na nohách tuším ani raz. Skvelá súčasť výbavy, mala, ľahká, nie je dôvod to do báglu nehodiť. Bacha na značku, tie retiazkové nesmeky sa dosť líšia použitým elastomerom a niektoré úplne dobre nefungujú. Buď tuhnú alebo sa naopak pri vyšších teplotách povoľujú. Ten elastomer na Snowlinoch je top. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 Ty Snowline mohu potvrdit , měl jsem je půjčené z Ruma sportu na Lysou horu a cajk . Cestou dolů se sice při mírném zakopnutí rozpojil jeden řetízek z gumy , možná je to tak děláno schválně než by se přetrhla guma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 (upraveno) To je - podľa mňa - najlepší druh nesmekov. Ja už roky používam Snowline Light, a odkedy ich mám, mačky som nemal na nohách tuším ani raz. Skvelá súčasť výbavy, mala, ľahká, nie je dôvod to do báglu nehodiť. Bacha na značku, tie retiazkové nesmeky sa dosť líšia použitým elastomerom a niektoré úplne dobre nefungujú. Buď tuhnú alebo sa naopak pri vyšších teplotách povoľujú. Ten elastomer na Snowlinoch je top. Od tebe to beru jako záruku úspěchu, díky moc, oběma Upraveno 24. února 2018 uživatelem Lukyn77 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 Effe: Fakt? To by sa teda rozhodne stať nemalo... Snowline sú u nás dosť predávané a používané, zatiaľ som na ne ako na jedny z mála nepočul sťažnosť, ani nevidel defekt. A že ich teda aspoň ja nešetrím... Inak ich už nosím všade, aj do Nepálu, ak mi nehrozí nejaký sólo prechod cez nejaké menej chodené a zasnežené sedlo cez 5000 metrov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robertilos Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 Taky mám Snowline z Ruma sportu. Mám je víc než dva roky, každý týden s něma dávám Lysou, Smrk nebo jiný kopec, chůze/běh a fungujou na 100% bez závady. Pokud se na nich něco rozpojilo nebo vyvlíklo, je to na reklamaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 (upraveno) Effe: Fakt? To by sa teda rozhodne stať nemalo... Snowline sú u nás dosť predávané a používané, zatiaľ som na ne ako na jedny z mála nepočul sťažnosť, ani nevidel defekt. A že ich teda aspoň ja nešetrím... Inak ich už nosím všade, aj do Nepálu, ak mi nehrozí nejaký sólo prechod cez nejaké menej chodené a zasnežené sedlo cez 5000 metrov.Jo , stalo se to manželce cestou dolů na sněhem ušlapané cestě .Nevím jak vaše ženy , ale ta moje nedělá chyby :-) Říkala , to samo :-)Počítám , že při pohybu vpřed hrábla do sněhu , guma se napnula , ale neprakla a roztáho se to očko , které jsme naštěstí našli.V autě jsem to dal dokupy multifunkčními kleštěmi z Lídlu za dvě kilča.Proč bych je taky nosil s sebou , že ?Ty nesmeky tam půjčují za 50Kč /den , možná to očko už není originál ,ale vypadalo tak.Na druhou stranu , možná je to tak dobře , povolí očko , které případně nahradíš než by praskla ta guma , kterou nespravíš ..... Upraveno 24. února 2018 uživatelem Effe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robertilos Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 To muselo být vadné z výroby. Jednou se mi podařilo při běhu z kopce zachytit nesmekem o větev. Hodil jsem mrchu a nesmek se svlíknul z boty. Čekal jsem, že bude po něm, ale nestalo se mu vůbec nic. Guma bez natržení a žádné očko se ani nerozevřelo. Prostě nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 24. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2018 To óčko je fakt prkoť, asi to bylo načnuté. Hlavně že dobře drží ta oka v gumě, to by byl průser. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se