Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já myslím, že investovat do zlata, dluhopisů, akcií apod. se musí hodně umět a to umí málokdo (prodělá na tom vždy většina lidí), zatímco s prominutím "každej truhlík" (tím myslím i sebe) vezme peníze a koupí hodinky Rolexem počínaje a má pořád násobně víc než v kterékoli bance a má věc, kterou lze "platit" po celém světě a nejsou závislé na nestabilní koruně se kterou si hraje pár lidí v ČNB a pár lidí co koupilo tenhle stát.

• Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Jo a když byla řeč o minci Gotickým mostě v pisku našel jsem na aukru evidentní padělek (alespoň podle ceny).

P.S. Možná to bude tím, že tomu nerozumím a b.k. a proof je rozdíl, který stejně na fotkách nepoznám :)

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Jo a když byla řeč o minci Gotickým mostě v pisku našel jsem na aukru evidentní padělek (alespoň podle ceny).

P.S. Možná to bude tím, že tomu nerozumím a b.k. a proof je rozdíl, který stejně na fotkách nepoznám :)

Proc by to mel byt padelek? Dyt je 3dny do konce aukce!?!
Odesláno (upraveno)

Jenom at nekdo nedospeje k chybnemu nazoru, ze jsem zaslepeny fanousek zlata. Neni tomu tak. Je to pouze doplneni meho hlavniho investicniho nastroje, ktery je v dlouhem obdobi suverenne nejlepsi investicni nastroj celosvetove a to jsou akcie. Tahle diskuze vznikla pouze proto, ze se domnivam, ze se cyber ve sve logice myli.

Logika se nemýlí. Mýlí se člověk. To jen tak  na okraj. Nenárokuji si patent na rozum a ani si netroufám někoho soudit, jestli má nebo nemá pravdu. Já jen říkám že za posledních 55 let šly ceny pre-owned ocelových sportovních RX každoročně vzhůru, což se o zlatu nebo  gotických mostech říct nedá. Myslím že statisíce investorů a bankéřů by se  naopak větě: nejlepší investiční nástroj celosvětově jsou akcie, smála až by brečela. Ale to už je na jiné povídání, protože přece všichni jsme tu experti, kteří pohádkově vydělávají hlavně na akciích, zlatu, gotických mostech a volatilitě sojového bobu a tak si rozumíme :)

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

Logika se nemýlí. Mýlí se člověk. To jen tak  na okraj. Nenárokuji si patent na rozum a ani si netroufám někoho soudit, jestli má nebo nemá pravdu. Já jen říkám že za posledních 55 let šly ceny RX každoročně vzhůru, což se o zlatu nebo  gotických mostech říct nedá. Myslím že statisíce investorů a bankéřů by se  naopak větě: nejlepší investiční nástroj celosvětově jsou akcie, smála až by brečela. Ale to už je na jiné povídání, protože přece všichni jsme tu experti, kteří pohádkově vydělávají hlavně na akciích, zlatu, gotických mostech a volatilitě sojového bobu a ta si rozumíme :)

potkaji se 2 postarsi chlapici na valne hromade Berkshire Hathaway.

prvni: when did you get it?

druhy: at 40

prvni: at 40 thousand?

druhy: no, at 40 dollars

asi tak o smichu statisicu bankeru...  :lol2:

edit: ale abychom byli trochu serioznejsi, v dlouhodobem horizontu jsou akcie zpravidla vynosne..

http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EDJI+Interactive#{"range":"max","showPrePost":false}

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno (upraveno)

Logika se nemýlí. Mýlí se člověk. To jen tak  na okraj. Nenárokuji si patent na rozum a ani si netroufám někoho soudit, jestli má nebo nemá pravdu. Já jen říkám že za posledních 55 let šly ceny pre-owned ocelových sportovních RX každoročně vzhůru, což se o zlatu nebo  gotických mostech říct nedá. Myslím že statisíce investorů a bankéřů by se  naopak větě: nejlepší investiční nástroj celosvětově jsou akcie, smála až by brečela. Ale to už je na jiné povídání, protože přece všichni jsme tu experti, kteří pohádkově vydělávají hlavně na akciích, zlatu, gotických mostech a volatilitě sojového bobu a tak si rozumíme :)

nepochybne by se te vete statisice bankeru smalo a jine statisice investoru by se zase smalo jim.

ta veta je totiz pravdiva. postni sem graf v obdobi delsim nez 30 let jakehokoliv nastroje a ja ti postnu akciovy graf rovnez za dane obdobi, ktery bude rozhodne generovat vyrazne vyssi zisk

edit: a to ani nebudu muset hledat konkretni titul, dokonce i akciovy index bude vynosnejsi

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno

Já znám pár lidí, co se investicemi zabývají a oni jsou na té straně tzv. "vždyckyzisku". Většinou se dostanou lidi do problému, když nastane nějaký velký průser na akciovém trhu (a jakože zase nastane). Koupit akcie Apple v roce 1996 se asi nikdo neodvážil, v té době byla společnost 3 měsíce před insolvencí, pak se v tom plácali neuvěřitelných 7 let, než s Jobse vypadl iPod, no vida dnes je to +2000%, ale kolik lidí tenkrát nakoupilo jejich akcie? Ano existují různé fondy, kde ten nárůst není takový, ale je stabilnější. Nicméně, kdyby to fungovalo bez problémů, tak nikdo nepotřebuje stavební spoření, důchodové pojištění apod., nakoupíme akcie a máme vystaráno, jenže ono to tak nefunguje. Chytří lidé, co se tím zabývají každý den, si vydělají i to štěstí je potřeba, ale běžný člověk je podle mě v tomto světě zcela ztracen.

Odesláno

koho to zajima, tak doporucuju prostudovat Daniela Gladise a jeho 2 knihy, je to ex sef Atlantik FT a nyni sef fondu Vltava. Co se tyka stylu investovani, je to takovy cesky Buffett a velmi se mi jeho styl uvazovani libi.

Souhlasim, ze investovani do konkretnich titulu neni vhodne pro kazdeho, resp neni pro vetsinu lidi, kteri tim nechteji travit nekolik aspon hodin denne. Nicmene i pro ty je zde moznost a to napriklad investovani do indexu nebo nejakeho super konzervativniho titulu. V takovem pripade je moznost docasne ztraty v zasade mozna pouze tehdy, pokud by dotycny nakoupit na vrcholu trhu (dost mozna ted je takovy moment). Bezmyslenkovite a zaroven dlouhodobe uspesne se neda delat nic.

Ukazky super konzervativnich investic za poslednich cca 20-30 let, proti kterym si rolex ani zlato ani neskrtne:

Odesláno

Já jsem přišel včera u Bechyněho na to, že RLX hodinky, které jsem kupoval v roce 2011 dnes stojí o 130 tisíc více než tenkrát, což je nárůst 60%, tak asi tak....

Odesláno

Já jsem přišel včera u Bechyněho na to, že RLX hodinky, které jsem kupoval v roce 2011 dnes stojí o 130 tisíc více než tenkrát, což je nárůst 60%, tak asi tak....

O jaký model se jednalo? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...