Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

kolik máte dát za hodinky (rovnice podle přílohy lidovek)

dávám to sem pro pobavení..dnes jsem se v příloze lidovek (esprit byznys) seznámil s rovnicí, podle které si můžete spočítat, kolik byste měli utratit za hodinky

rovnice - doporučená cena hodinek

jak to spočítat:

1) čistý měsíční příjem (po odečtení pravidelných plateb) vynásobit číslem Pí - 3,14

2) výsledek vynásobit rozdílem průměrného věku dožití a vašeho věku (průměrný věk dožití 75,7- váš věk)

3) výsledek vydělit skutečným věkem

4) od tohoto výsledku pak ještě odečíst momentální dluh na kreditní kartě...

na uázku spočítám jak drahý hodinky bych podle téhe rovnice měl koupit já

příklad: parnass plat 30.000, věk 44, dluh na kartě 0

1) plat 30.000 x 3,14 = 94.200

2) 94.200 x (75,7-44) = 2. 967.300

3) 2.967.300: 44 = 67.438

4) 67.438 - 0 = 67.438

výsledek - moje hodinky by měly stát 67.438 kč

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

nojo..ale pro členy fora by měl bejt navíc ještě nějakej index - třeba výslednou částku začátečník násobí x 1,3 učedník násobí x 1,7, kandidát závislosti x 3 .... například????? ...to je rovnice pro "amatéry"))))

no vidis, aquace co prodava sibir stoji stejne :D

Odesláno

za 41 už můžeš mít dost pěkný hodinky))))) do toho)))

Hmm,tak to bych si měl koupit hodinky za 41 000:-).Otázkou je,jestli myslí jednorázově tuto částku,nebo jestli třeba za celý život,pak by to bylo možná reálné:-)

Odesláno (upraveno)

V rovnici chybí ještě aditivní člen

+ Chí

(chronomanický chtíč).

Edit: Hodnota Chí nekoreluje s věkem, vzděláním, pí ani s dluhem na kreditní kartě, většinou se jedná o náhodné číslo, dle některých výzkumů existuje exponenciální závislost na stupni postižení chronománíí.

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno

no..to + chí..to je vlastně totéž, co ten index závislosti kterej jsem navrhoval k rovnici připojit

viz: nojo..ale pro členy fora by měl bejt navíc ještě nějakej index - třeba výslednou částku začátečník násobí x 1,3 učedník násobí x 1,7, kandidát závislosti x 3 .... například?????

V rovnici chybí ještě aditivní člen

+ Chí

(hodinkový chtíč).

Odesláno (upraveno)

To je zase kravina. Obecně se uvádí, že hodnota hodinek by měla odpovídat měsíčnímu platu. Takže průměrný Čech by měl mít hodinky za 24 až 25 tisíc nebo kolik je teď průměrná mzda.

Mě to momentálně vychází na dvojnásobek čistého měsíčního platu.

Upraveno uživatelem Mari
Odesláno (upraveno)

čistý měsíční příjem (po odečtení pravidelných plateb) vynásobit číslem Pí - 3,14

Tak to jsem v pohodě, já čistý měsíční příjem utratím právě za pravidelný platby, takže končím hned v začátku těch počtů.

Měl bych tedy vrátit Aquatimery, protože si očividně žiju nad poměry?

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

čistý měsíční příjem (po odečtení pravidelných plateb) vynásobit číslem Pí - 3,14

Tak to jsem v pohodě, já čistý měsíční příjem utratím právě za pravidelný platby, takže končím hned v začátku těch počtů.

Měl bych tedy vrátit Aquatimery, protože si očividně žiju nad poměry?

pozor, do te rovnice musis dat skutecny cisty prijem, ne to co uvadis v danovym priznani :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...