koveras Odesláno 8. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2024 Crystal Saffron za mňa super, pripomína mi akoby vzdušnejší a ľahší Initio Oud for Greatness. Každopádne ytb a fragrantica recenzie brať s veľkou rezervou, pretože žiadna monstrprojekcia a monstrvýdrž sa nekonajú. Na extraity od Maison Crivelli nemá. Príjemná vôňa s príjemnou výdržou. 7.5/10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 8. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2024 Crystal Saffron za mňa super, pripomína mi akoby vzdušnejší a ľahší Initio Oud for Greatness. Každopádne ytb a fragrantica recenzie brať s veľkou rezervou, pretože žiadna monstrprojekcia a monstrvýdrž sa nekonajú. Na extraity od Maison Crivelli nemá. Príjemná vôňa s príjemnou výdržou. 7.5/10Kolik toho na sebe lejes? Ja jsem cejtit udajne na 5 metru spolehlive a kolegove v praci za mnou prijdou, ze jeli vytahem a vedeli, ze jsem v praci. Pricemz ja tim vytahem jel treba 20 minut predtim .Z hadru je Saffron citit jeste 2-3 dny pote.. Ale ja teda obecne vonavkama nesetrim, rano se caknu treba tak 15x a pak jeste 2-3 davky pro sichr na obleceni . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 8. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2024 Podľa toho, ako funguje rozprašovač... Za mňa najhoršie má Tom Ford, ale aj tak u zimných vôní max 8x. 15 nemám kde. Aby som to rozviedol. Za etalón výdrže a 10 z 10 za výdrž považujem LV Ombre Nomade, žiaden iný parfém čo som mal nie je cítiť po vypraní. Na bundách a mikinách je cítiť týždne. Ale to už som to tu rozoberal, to už skutočne považujem za kontraproduktívne. Funny story: Dával som ON skúšať známemu, medzitým som mu zahlásil cenu a toho to tak znervóznilo, že netrafil seba ale stenu na chodbe za sebou. 2 týždne potom mi upratovačka hlásila, že čo to doprdele smrdí u bytu toho kamaráta... U Crystal Saffronu sa človek dočíta, že sa musí 3x osprchovať, aby ho zo seba odstránil. Neviem, ako sa ľudia sprchujú (aj keď teda vo fitku vidím všelijaké formy). Osprchoval som sa raz a necítil som. Áno, jasné, ľudia čo používajú 212 od Herrery sa po pričuchnutí k nemu vyvrátia, ale my sme tu myslím trošku inde. Aby som to sumarizoval. Úprimne som sa bál toho, aby to nedopadle ako s nahypovaným Bois Impérial od Essential parfums, ktorý mal byť tiež superhyper a v podstate náhrada Ganymede a bola to u mňa syntetická hrôza, ktorá Ganymede nesiahala ani po päty. Crystal Saffron je super, ale nie je to atomovka, akú som čakal podľa recenzií. Nie je to ani vôňa, z ktorej by som sa posadil na zadok a mal chuť kúpiť 5 flakónov do zásoby a predať zbytok parfémov, čo mám doma, už som proste niečo podobné niekde cítil. V tomto ma ohromne prekvapil MFK, pretože som si uvedomil, kto všetko od neho kopíruje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 10. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2024 (upraveno) Přišly mi vzorky od PdM a jeden mě úplně dostal. Když jsem byl malý, děda měl v obýváku sekretář a v něm kromě různých dokumentů, lejster, dopisních papírů a známek taky fajfky a tabáky. Pokaždé, když ten sekretář otevřel, pokojem se rozlila nasládlá vůně tabáku. A přesně tuhle vůni teď pokaždé cítím, když stříknu Herod. Vyzkoušel jsem už několik tabákových vůní, ale tahle je tak sladká a absolutně specifická. Je to jako kdybych se vracel do dětství a byl zase s dědou, přiznám se, že jsem z toho trochu naměkko. Upraveno 10. února 2024 uživatelem Muffik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 10. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2024 To jsi upřímně hezky popsal. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mko Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Je tu niekto komu sedí Dior Fahrenheit, ja som kúpil 50ml Edt, ale príde mi to prisilné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 On 2/8/2024 at 6:06 PM, koveras said: U Crystal Saffronu sa človek dočíta, že sa musí 3x osprchovať, aby ho zo seba odstránil. Jsem si na tebe dneska vzpomněl, když jsem si bral ze skříně vypraný triko, který jsem na sobě neměl dobře měsíc, a táhne z něj Saffron . Muffikovi díky za tip na PdM - discovery set objednán . btw: kdybyste někdo chtěl zbytky Filippo Sorcinelli vzorků, co tu mám, hoďte mi SZ, pošlu zdarma. Některý mají téměř 100 %, někde je toho málo. Prostě zbytky, no. Discovery kit profumi x6 Sample 1: 1x Opus_1144 sample Sample 2: 1x Contre Bombarde 32 sample Sample 3: 1x Voix Humaine 8 sample Sample 4: 1x NEBBIA_SPESSA sample Sample 5: 1x LAVS sample Sample 6: 1x io_non_ho_mani_che_mi_accarezzino_il_volto sample Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 PdM a Initio majú u mňa jeden zásadný mínus... ich nekvalitné flakóny, respektíve netesniace rozprašovače. Za x rokov dokázali x krát reformulovať, ale že by vyriešili flakóny, to nie. A aj podľa najnovších skúseností sa nič nezmenilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Vzorky fuc . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 V 8. 2. 2024 v 10:47, koveras napsal: Môžeš za to ty KFL, teda hlavne tvoj "Kurva to je smrad" incident. Proste som ho musel mať U mňa detto, už je na ceste z Paríža. Ale najprv som si vyskúšal ich vzorky. U ženy vyhral Santal Austral, u mňa Falcon Leather a Crystal Saffron. Na Leather som nemal odvahu a aj výdržou vyhral CS. Najlepšia pre dámy je zas French Flower za ňou Neroli Oranger. Asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitekB Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 před 19 hodinami, Muffik napsal: Přišly mi vzorky od PdM a jeden mě úplně dostal. Když jsem byl malý, děda měl v obýváku sekretář a v něm kromě různých dokumentů, lejster, dopisních papírů a známek taky fajfky a tabáky. Pokaždé, když ten sekretář otevřel, pokojem se rozlila nasládlá vůně tabáku. A přesně tuhle vůni teď pokaždé cítím, když stříknu Herod. Vyzkoušel jsem už několik tabákových vůní, ale tahle je tak sladká a absolutně specifická. Je to jako kdybych se vracel do dětství a byl zase s dědou, přiznám se, že jsem z toho trochu naměkko. To znám:). Deda zemrel, kdyz mi bylo 12, cili mnoho vzpominek uz nemam. Nicméně, nedavno jsem si koupil Davidofd Zino a po prvni striknuti mi to docvaklo - deda pouzival presne tenhle parfem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2024 V 11. 2. 2024 v 9:27, Mko napsal: Je tu niekto komu sedí Dior Fahrenheit, ja som kúpil 50ml Edt, ale príde mi to prisilné. Edt nepoužívám, ale třeba do auta by se mohla hodit. Cena prosím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laika Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 Čau hoši, nudíte se? https://store.santiburgas.com/category/discovery-sets Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 Šmankote, další vzorky, to už ten medvídek mýval vyjde levnějc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 (upraveno) @KFL jak jsi pochodil s Parfums de Marly? U mě je jasným favoritem Herod, jak jsem popsal výš. Layton - přiznávám, že chápu, proč je Layton nejprodávanější vůně od PdM (což už třeba nemůžu říct o Aventusu od Creed, ale to je jedno.) Svěží, ovocno-vanilkový s příchutí pepře, moderní, pánský, šik, trefa. Greenley – přesně jak název slibuje, zelený resp. jablečno-citrusový, na mě až moc. Nejsem příznivec citrusů, nevím, možná ho zkusím znovu otestovat ještě na jaře nebo v létě. Percival – připomíná mi klasickou kolínskou, univerzální retro, nic moc Pegasus – mandle, vanilka a hodně jasmínu, díky kterému jde o fakt unisex vůni, pro někoho možná až dámskou. Není to extra prodejní hit PdM, ale překvapivě mě zaujal a líbí se mi jako kontrast k mým oblíbeným sladkým, kořeněným, tabákovým a metalickým favoritům. Haltane – oudy já můžu, ale tenhle je nijaký, nic mi neevokuje, je takový neoriginální, spíš jako low-costy z drogerie, asi nejhorší ze všech vzorků PdM Althair – těžší, sladká vanilka s karamelem, za mě spíš večerní okázalá vůně. Není špatná, ale v téhle kategorii mám už jiné favority. Shrnutí: Herod, Layton, Pegasus mají do budoucna šanci. Škoda, že ve vzorcích nebyl Carlisle a Oujan, ty bych otestoval rád. V Praze asi není kde, co? Upraveno 16. února 2024 uživatelem Muffik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 Já se nenudím, včera jsem si objednával další vzorky, ale spíš jen z touhy očichat si Matiere Premiere všechny v klidu + něco dalšího od F. Malle (včetně arabskýho Promise, kterej mi sice zvednul na krámě kufr, ale paní, co mě u toho viděla, se dušovala, že těm arabskejm musím dát čas). PdM dorazily včera. Herod je jasnej, ta vzpomínka je velmi podobná, i když u mě spíš na tátu. Na sebe bych to ale nevzal, je to na mě taková až moc "old man" vůně. Pegasus jsem zkoušel jako druhej, extra nezaujal. Příjemná vůně, spíš ale pro (starší) dámu. Dneska jsem na sebe nalil Greenley a to je příjemný. Taková "old school" kolínská, kterou bych čekal v barber shopu. Příjemný, svěží, trochu mix aviváže s jablkem, ale nic, co by mě zvedlo ze židle. Zbytek na mě ještě čeká. Obecně mám problém v tom, že jak Mancera (vzorky jsem dal po vyzkoušení dvou kusů prckům), tak Marly na mě působí hrozně... lacině. Lepší výraz pro to nemám. Zatímco třeba z Kiliana, MFK, Matiere atd. mám dojem, že si s vůněma dal fakt někdo práci a jsou zajímavý, tahle dvojka mi přijde jako něco, co splácal někdo ze tří univerzálních ingrediencí. Taková UHO varianta voňavky. Jasně že to tak není, jde jen o subjektivní vnímání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 hmm, já jsem tenhle pocit absolutní průměrnosti měl zase u Creed, PdM rozhodně u mě bodoval víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 Mancera súhlasím, mam 5 veci a je to také...ploché, no. Ale trebárs Layton mi pride delikátny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 před 32 minutami, Muffik napsal: @KFL jak jsi pochodil s Parfums de Marly? U mě je jasným favoritem Herod, jak jsem popsal výš. Layton - přiznávám, že chápu, proč je Layton nejprodávanější vůně od PdM (což už třeba nemůžu říct o Aventusu od Creed, ale to je jedno.) Svěží, ovocno-vanilkový s příchutí pepře, moderní, pánský, šik, trefa. Greenley – přesně jak název slibuje, zelený resp. jablečno-citrusový, na mě až moc. Nejsem příznivec citrusů, nevím, možná ho zkusím znovu otestovat ještě na jaře nebo v létě. Percival – připomíná mi klasickou kolínskou, univerzální retro, nic moc Pegasus – mandle, vanilka a hodně jasmínu, díky kterému jde o fakt unisex vůni, pro někoho možná až dámskou. Není to extra prodejní hit PdM, ale překvapivě mě zaujal a líbí se mi jako kontrast k mým oblíbeným sladkým, kořeněným, tabákovým a metalickým favoritům. Haltane – oudy já můžu, ale tenhle je nijaký, nic mi neevokuje, je takový neoriginální, spíš jako low-costy z drogerie, asi nejhorší ze všech vzorků PdM Althair – těžší, sladká vanilka s karamelem, za mě spíš večerní okázalá vůně. Není špatná, ale v téhle kategorii mám už jiné favority. Shrnutí: Herod, Layton, Pegasus mají do budoucna šanci. Škoda, že ve vzorcích nebyl Carlisle a Oujan, ty bych otestoval rád. V Praze asi není kde, co? Troufám si tvrdit, že máme asi podobný nos. Hodnotil bych to stejně, akorát greenly je za mě fajn. Carlise je něco mezi Herodem a laytonem s lepší výdrží. Ten oajan je akorát med a vosk, za mě nic moc, spíš teda nic. Naopak za zmínku stoji godolphin což je za me povedenější verze ombré leather od Forda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2024 Tak dík, jen zvídavá otázka - když PdM neposílá tyhle vzorky, kde jsi na to na Beskydech testoval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se