Laika Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 máš něco s čichem, to neber jako urážku.Taky si myslím, že je to pravděpodobné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Myslím, že toho o parfémech vím trošku víc, než Wikipedia ....To evidentně ano, dík za vysvětlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Myslím, že toho o parfémech vím trošku víc, než Wikipedia .... To evidentně ano, dík za vysvětlení.A máš určitě čich ostrý jako pes Další nomen omen, jako nick Blekota, blahý paměti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Pokud tvrdíš, že voní stejně, tak buď jsi nikdy neměl možnost porovnat EDT a EDP nebo máš něco s čichem, to neber jako urážku....jo to neberu a je to mozne. Mam obycejny lidsky cich a jednotlive molekuly vune bohuzel nerozeznam :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 jo to neberu a je to mozne. Mam obycejny lidsky cich a jednotlive molekuly vune bohuzel nerozeznam :-(Ale existují lidé, kteří mají ňufáčky vytrénovanější než průměrná populace díky své práci nebo hobby (víno, káva, sýry...etc) Zdá se mi, že Laika ví, o čem píše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laika Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Ale existují lidé, kteří mají ňufáčky vytrénovanější než průměrná populace díky své práci nebo hobby (víno, káva, sýry...etc) Zdá se mi, že Laika ví, o čem píše. Přesně tak, určitá dispozice a pak cvik. Každý má čichové schéma jiné, někdo dokonce nevnímá některé pachy, někdo je zase na určité přecitlivělý (mně vadí pach spáleniny tak, že mne nutí ke zvracení - nesnáším třeba karamel v parfémech, fyzicky mi zvedá žaludek; někdo výš psal, že má alergii asi na pačuli, což je úplně možné - nebude to přímo alergie, ale vysoká dráždivost tímto typem vůně). Lidi pracující v páchnoucím prostředí časem ztratí citlivost na určitý pach (chemický průmysl, odpady, hrobníci, horníci), často i nevratně. Což jim třeba umožňuje dobře poznat blížící se nebezpečí, protože najednou "něco ucítí", změnu ve složení atmosféry, způsobenou třeba únikem plynu, reakcí nějaké chemikálie, u hrobníků ty neobvyklé jevy asi popisovat nebudu. Říká se třeba, že všichni Francouzi, díky všudypřítomné parfemaci všeho (oblečení, ložní prádlo, domácí textilie, prostředí v obchodech, kancelářích, domovech, jídlo) pižmem (to je ta známá vůně Nivey nebo mýdlového prášku na praní) už v mládí ztrácí nevratně citlivost na pižmo a necítí ho. A to prý už od Napoleona. Je to tedy asi urban legend, ale půvabná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Ale existují lidé, kteří mají ňufáčky vytrénovanější než průměrná populace díky své práci nebo hobby (víno, káva, sýry...etc) Zdá se mi, že Laika ví, o čem píše. jo něco na tom asi bude. nikdy jsem si nenechal čich měřit ale tvarůžky od čokolády a ryzlink od muškátu poznám :-) možná to budě těma zlomeninama, takže jsem vlastně invalida na čich. doufám že dostanu modrou kartičku do auta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Manželce zavoněl Burberry London - tak jsem to koupil (a babám v práci to taky voní). Stejně mi přijde, že bychom měli vybírat spíše pro druhé. Kdo z vás/nás cítí vlastně sám sebe? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Manželce zavoněl Burberry London - tak jsem to koupil (a babám v práci to taky voní). Stejně mi přijde, že bychom měli vybírat spíše pro druhé. Kdo z vás/nás cítí vlastně sám sebe? tuhle vůni jsem dostal od táty před pár lety a nemůžu ji vystát...voní jako táta, protože, celkem logicky vybíral on, ale já nechci vonět jako on...vůni si vybírám sám pro sebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soigia Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 Myslím, že toho o parfémech vím trošku víc, než Wikipedia EdP Ja si to myslim taky, tak se zeptam. Pouzival jsem Boss Elements, Clinique Happy; ale mam rad i Bvlgari Aqva pour Homme. Z tech korenejsich Hugo Boss modry a mel jsem Opium, ale to mi nesedne. Takze bych se te jako odbornice chtel zeptat na nejaky typ 'zimni vune'. At je to trochu korenenejsi a hreje to..... Muze byt EdT nebo EdP. No a potom bych si nechal poradit nejaky 'veceni parfem' - at je to vyraznejsi, ale ne moc a at prilis to netluce do nosu. Takova nejaka rafinovana elegance. Co ty na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 Valentino V pour homme - bohužel také přestali vyrábět, tak jsem lonil vykoupil úplně poslední 4ks 100ml EdT, co byly v CZ a SK skladem a momentálně jedu poslední balení Přecházím na Armani Black Code, kterej znám z minulosti, ale jak na něm pojedu, tak ho určitě zase přestanou vyrábět. Už dvě vůně mi takhle zrušili... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 ted mam Dior - SportHermes - Appres la mousonVersace - Eau fraiche a v minulosti mne hodne bavilo:YSL - La Nuit de L'HommeDior - Higher (ten v tom kovovym flakonu)Givenchy - BlueLabelCK - One - Summer2011Kenzo - L'Eau par Kenzo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 A co Fragonard? Je to slušný výrobce?Mám Eaux de toilette - Concerto a voní úžasně...tak to mame na 100% rovnaky vkus je to od nich moja oblubena vona. ked som bol na dovolenke v saint tropez, tak sme v ramci nejakeho behania po okoli so skupinou turistov navstivili fabriku fragonardu. neskutocne krasne prostredie. ked budem velky tak si tam zriadim sidlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 A co Fragonard? Je to slušný výrobce?Mám Eaux de toilette - Concerto a voní úžasně...kde sa Ti ho podarilo kupit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 kde sa Ti ho podarilo kupit? Přímo ve fabrice v Grasse. Obávám se, že mají butiky jen v jižní Francii a v Paříži... a pak samozřejmě internetový obchod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 30. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2013 Tak jsem se nechal navést tímhle vláknem a šel se dnes podívat, co si pořídím, až mi dojde ta Rexona V8 Nejdřív mě pobavil eshop, který údajně má všechno skladem a má i showroom - tak jsem se tam schválně hnal, aby mi milá slečna řekla, že skladem všechno mají, ale ne testery a že vyzkoušet mi nic dát nemůže. Že si mám zajít o kus dál do parfumerie, vyzkoušet tam, a pak se k ní vrátit Tak jsem odešel do parfumerie s tím, že pokud si tam vyberu, tak tam samozřejmě i nakoupím. V parfumerii se mě ujala milá paní - chtěl jsem cíleně vyzkoušet Homme Sport od Diora, což jsem učinil, chvilku se pokoukal kolem, pořád si přitom čichal k potřísněné ruce, pak se vrátil a překvapil paní tím, že ta vůně je fajn, ale zdá se mi moc pronikavá a že chci něco podobně lehkého, ale decentnějšího - pracuji v openspacu a tak chci něco opravdu lehkého, abych nikoho neobtěžoval, byť by to bylo pěknou, ale silnější vůní - nehledě na to, že se necítím být typ pro silnější vůně. Prošli jsme Feel Good Summer od Bosse, něco od Bulgari, co si už nepamatuju, a jakousi dřevitou vůni, kde si už nepamatuju ani značku, ale málem mě porazila. Pak jsem si nechal na druhou ruku nastříkat ještě Cool Water od Davidoffa a zase se šel na chvilku projít. Zdál se mi o něco málo plnější, ale ne tak pronikavý - tak jsem ho vzal, jinak bych dnes neusnul.Když jsem přišel domů, to bylo asi hodinu po aplikaci, tak se mi ten Cool Water zdál trochu příliš květinový, ale fakt jenom trochu, jinak jsem byl spokojen. Sport celou dobu na mě moc ostrý. Až teď po 3,5 hodinách ten Sport trochu lépe doznívá, ale opravdu jenom trochu, ten Cool Water se trochu rychleji vytrácí. Všechno jsou to pro mě ale dost jemné rozdíly, prakticky mi ty dvě vůně při tom doznívání začínají splývat. Nástup měl ale Cool Water pro mě rozhodně lepší a co je hlavní: Dal jsem doma čichnout přítelkyni a ta jednoznačně řekla, že Cool Water jí voní líp. Což mě definitivně uklidnilo, protože, jak tady zaznělo od někoho výš, voním se i pro ostatní.Takže od zítřka je moje nová vůně Cool Water by Davidoff Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Ano, můžu doporučit, docela svěží příjemná nevtíravá vůně, pro mě fajn změna na nastávající období, dopoužíval jsem Atitude od Armaniho. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Štefka Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Už dva roky Terre d Hermes - parfem & aftershave & antiperspirant. Nádherná dřevitá,cedrová vůně, dlouho a stále vonící. Hodně lidí říká, že mně pozná podle vůně aniž by mě viděli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Dřevitá vůně - ta se mi právě zdála moc těžká... ale zase cedr je prý můj strom - aspoň podle keltského horoskopu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2013 Už dva roky Terre d Hermes - parfem & aftershave & antiperspirant. Nádherná dřevitá,cedrová vůně, dlouho a stále vonící. Hodně lidí říká, že mně pozná podle vůně aniž by mě viděli Tuhle záležitost jsem si chtěl koupit, ale test na ruce nedopadl dobře, cosik mi tam smrdělo, že to řeknu na ostro.Paní mi v pafrumerii říkala, že tohle buď chlapi milujou anebo nesnášejí, patřím k té druhé skupině.Ale proti gustu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se