Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník admira
Odesláno

V posledni dobe piji vyhradne Kukichu. Nemam cas si delat opakovane male mnozstvi (jelikoz to piji jako vodu), pouzivam proto tradicni cajovou konvici evropskeho strihu.

Odesláno

Nejde-li o shodu jmen, pak zdravím Zdeňka, pod jehož vedením jsem zatím absolvoval bohužel jen jednu degustaci, ale byl to zážitek nejméně na celý život a už teď se těším na další Posted Image

Osobně piju téměř vše kromě pu-erhů (kterým jsem při vší snaze nikdy nepřišel na chuť), ale preferuju hlavně kvalitní japonské čaje a, ačkoli jim zatím rozumím jen málo, tchajwanské oolongy.

Odesláno

Tak já to mám přesně naopak, japonské zelené mi moc nejedou a Pu-erh miluju. Já vím, je to smrad :-). A mám rád darjeeling a občas za něj utratím dost peněz. A pak mám rád jasmínový, ten jsem objevil až při cestách po Thajsku. A taky občas miluju takvý ten indoneský "sajrajt", jak je to strašně silné a smíchané se sladkým mlíkem :-). Teploměr jsem si sice taky koupil a občas použiju ale většinou to odhaduju od oka, protože jsem línej. A sáčkovaný taky používám, a nestydím se za to.

Odesláno

decebal: pokud pu erh má tu sklepní "vůni" (jdev podstatě o zatuchlost), jeto znak, že jde o čaj špatně udělaný a rozhodně bych se mu vyhnul...

Vím, žetady panuje přesvědčení, že pu erh tak "vonět" má, ale opravdu to je přesně naopak, takový čaj je v podstatě zmetek.

Odesláno

téma podle mého gusta. čaj piju roky a ustálil sem se na shu puerhu a už bych ho nikdy nepřipravoval jinak než postupem gong fu cha v yixingove řadně zajeté konvičcce

post-10806-054055900 1343819120.jpg

post-10806-063679800 1343819133.jpg

post-10806-065197100 1343819144.jpg

Odesláno

Čajuji roky a intenzivně (skoro denně) cca 8 let.

Pravidelně navštěvuji skvělou čajovnu v ČB http://www.cajovna-ceskebudejovice.cz/cajovna/

I když teď není tolik času kolik bych chtěl.

 

Čaje připravuji zásadně stylem Gong-fu na čajovém moři s veškerým Gong-fu příslušenstvím do yixingu, Na každý typ čaje mám vlastní konvičku, + Gaiwan na testování + Japonskou sadu na Japonské čaje.

Nejraději mám Taiwanské Olongy, červené čaje, a Phu-er jak sheng tak shu. Rád si dám i bílý tipsový čaj.

Postupně se propíjím i k japonským čajům a jak jsem je dříve nemusel nyní si je rád vychutnám.

Odesláno

tomsoyer: v Čajovém atelieru bude přespříští víkend (11. a 12.) degustace archivních ašpičkových pu erhů, tak pokud máte čas, třeba se osobně uvidíme a poznáme :-).

Turtl: až si budete chtít udělat radost, doporučuji nějaký opravdu kvalitní a dobře skladovaný archiv Meng Hai TF, to je naprostá klasika a etalon shu pu erhu.

Odesláno

Já si včera z otvíračky Dammann bchodu odnesl 3 kousky, pro mě Touareg, pro manželku Rooibos Vanille a jen tak jeden Mélange.

Těch několik set druhů čajů (přímo v obchodě stovka určitě bude) je skutečně mocný dojem.

Čaje prodávají sypané, v krabičkách i v pytlíkách (btw u Dammannů vymysleli hedvábný pytlík). Kvetoucí čaje, cukry, příslušenství...

 

Je to stejný jak s kafem, kdo má rád výborný čaj a nepotřebuje k tomu hodinu sedět v seize je to ideální příležitost jak se zvednout z běžných pytlíků. Koukám, tady to bude za chvíli diskuze jak v kafovým vlákně ;)

 

http://whitegrant.eu/index.php?uri=/

Odesláno

Jay, Dammann má od srpna v Praze obchod (AD).

 

 

Masarykovo nábřeží 8. 1.8. otevíračka...

 

Díky moc kluci! Tahle zpráva mi udělala radost
Odesláno (upraveno)

My včera pořídíli limitovanou edici Seventees (v balení English breakfast, Early Grey a Jaune Lemon), Touareg a Bali. Bali je perfektní na domací ledovej čaj, louhuje se za studena, 4 hodiny. 10g na litr vody a je to paráda...

Upraveno uživatelem Locque
Odesláno

dnes jsem zakoupil několik kousků PCHU-ER, tak jsem zvědavý, co je to za zázrak... překvapila mě informace prodejce, že dle druhu a stáří může bochánek tohoto čaje vyjít klidně na 10k... čaj i při dlooouhém louhování nezhořkne a může být tak tmavý, až je téměř neprůhledný...

Odesláno

montemar: některé opravdu archivní, kvalitně skladované a slavné pu erhy mohou v ceně za gram snadno překonat cenu zlata :-)

Pokud jste z Budějovic, tak 11. a 12. bude v Čajovém atelieru degustace archivních a opravdu velmi kvalitních pu erhů (pod mým skromným vedením), pokud Vás tyto čaje zajímají, určitě doporučuji :-) K ochutnání bude i jeden ze 60-tých let minulého století, takové čaje mohou být právě takto drahé...

 

Nicméně, to co jste se dozvěděl, platit může, ale ve většině případů neplatí. S pu erhy je to celkově hodně komplikované, pokud byste měl zájem, klidně se ptejte...

Odesláno

montemar: některé opravdu archivní, kvalitně skladované a slavné pu erhy mohou v ceně za gram snadno překonat cenu zlata :-)

Pokud jste z Budějovic, tak 11. a 12. bude v Čajovém atelieru degustace archivních a opravdu velmi kvalitních pu erhů (pod mým skromným vedením), pokud Vás tyto čaje zajímají, určitě doporučuji :-) K ochutnání bude i jeden ze 60-tých let minulého století, takové čaje mohou být právě takto drahé...

 

Nicméně, to co jste se dozvěděl, platit může, ale ve většině případů neplatí. S pu erhy je to celkově hodně komplikované, pokud byste měl zájem, klidně se ptejte...

 

díky za info, možná se stavím :)

.. pozn.: vykání je zde neobvyklé, nicméně docela  osvěžující... :)

Odesláno

Já mám čaj hrozně rád, ale vůbec se v něm nevyznám a přípravě tak nerozumím. Mám ale spoustu přátel v Gong-Fu komunitě, kteří tomu hoví.....vozí kvalitní čaj ze svých cest po Číně, uměj ho připravit....a to mne nutí za nimi neustále jezdit a nechat se hostit čajem :) Vždycky, filutové, nějak odhadnou, co by mi mohlo zrovna sednout a tak si ty návštěvy užívám. Vynikající čaj ve velmi dobré společnosti....co víc si přát .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...