zdenek.prachar Odesláno 3. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2015 Bohus76: tomu ubrusu se říká cha bu a je to tchajwanská záležitost (tedy původně japonská)... Já to používám moc rád, člověka to nutí se soustředit a nebryndat... A jsou to jeřábi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Nedovedou si představit stolovat na cha bu s dětmi a vlastně bych měl strach,že to pobryndam sám :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 přátelé, nevím, jestli to není proti pravidlům fora, když tak to některý z moderátorů prosím smažte. Ale napadla mne taková věc...spousta z vás nemá moc čas ani náladu se prohrabovat čaji, vybírat si je, objednávat atd... Prostě jde a "něco" koupí. Nebyl by tu zájem o nějakou verzi "chronomagového čajového předplatného"?Nevím, něco ve stylu, že by mi kdokoli mohl napsat nějaký cenový limit a já bych mu vybral každý měsíc tři čtyři čaje, poslal je s detailními informacemi, návodem k přípravě atd... Peníze předem nechci (stačí zaplatit vždy až když čaje dorazí). Pro chronomag bych udělal speciální cenu (řekněme -25%), spíš bych chtěl nabídnout možnost jak pít něco lepšího, než je běžně k mání, než za každou cenu vydělat (ostatně ti, co ode mne čaj odsud brali snad potvrdí, že dostali mnohem víc než objednali .-)Nebo třeba nějaké chrono-čajové degustace? Nebo oboje? Já bych zájem měl. Na degustace mám málo času, ale něco zajímavého bych občas rád vzal :-) Obzvlášť když by se objevilo něco z top 100 čajů od Čajomíra :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 4. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Bohus76: až budete mít cestu na Prahu, zastavte se po domluvě, mám tu prostor pro workshopy a degustace, rád Vám ukážu jak s tím zacházet a nebryndat...VasekN: myslím, že (jakkoli to jsou čaje zajímavé) dá se na trhu sehnat čaj i (podle mne zcela jasně) lepší. Spíš mi pošlete mail a domluvíme se, rád Vám udělám nějaké vzorky, nebo se můžete zastavit a ochutnat co Vás zajímá. Třeba teď připravuji vzorkovnici a možná degustaci archivních čajů (pu erhy a oolongy), třeba by Vás to bavilo )))) Mám tu 1995 Yi Wu Wild Arbor (HK skladování), 1999 Meng Hai TF 7532 (Dry Storage) a 2001 Xia Guan Jin Gua (tmavý pu erh, kontrolovaný klimatizovaný archiv)... Je tu toho víc, 1979 Dong Ding (Yong Long Village, nepřepražovaný a tak )) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 27. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2015 Zdenku zdravim vas a gratuluju k workshopu, musela to byt epesni zalezitost. Mel bych smely dotaz k te keramice, podelil byste se o detaily? Pripadne do sz, pokud nechcete zde verejne. Dekuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerfoss Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Ahojte. Pozeral som sypane caje na eshopoch a mnoho krat som narazil na caje kde je v zlozeni napisane aj aroma. Napr pu-erh lesne plody obsahuju aj aromu. Mam to tak brat ze sa jedna o prirodnu aromu ale je v tom nejaky umely shit? Dakujem za help Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohrenstein Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 (upraveno) Čaje a aroma - pokud je to udělané echt košer - tak se to dělá tak, že je sýto s čajem a nad tím sýto s vonnou substancí jako květy, ovoce cokoliv, v několika patrech. Méně košer když jsou ty kvítky zamíchané dohromady obzvláště u jasmínového čaje je koluje mylná domněnka, že je to echt správné ve skutečnosti je to druhá jakost. No a pak nastupuje horší situace kdy se používá nějaký aerosol s esencí získanou buď z přírodních zdrojů nebo zcela chemicky vyrobenou. Napoví cena, a když je to něco extra, prodejce se jistě rád pochlubí. Krásnej příklad z absolutní spotřebky pytlíkových čajů - Lipton, Ahmed >aromatizováno (A ještě koupil jsme si ten dražší Lipton a ten byl aromatizovanej ještě víc no hnus velebnosti) - Marks & Spencer čaje >nearomatizováno Jinak lepší čaje nakupuju osobně buď v Dobré Čajovně nebo v Amaně. A k otázce Puer lesní plody?WTF! Asi jsem moc purista. Vyhnul bych se tomu obloukem. Upraveno 16. října 2015 uživatelem ohrenstein Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 17. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2015 Ahojte. Napr pu-erh lesne plody obsahuju aj aromu. Dakujem za helpFíha purerh lesní plody?! Obsahuje to vůbec ten purerh? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerfoss Odesláno 17. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2015 oki dik asi sa tomu radsej vyhnem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2015 Dnes Wu Dong Mi Lan Dan Cong Red Tea z dodávky od Zdenka /tímto ještě jednou velké díky/. I žena říkala,že by si dala nějaký dobrý čaj :-) Jak jsem horoval za slazení,tak jej piji neslazený a nevadí mi to.Jelikož jsem škrťa a je mi líto dělat jen jeden či dva nálevy,tak si udělám hned tři . Je mi zkrátka líto nevyužít plný potenciál a vyhazovat tak dobré listí. A co Lukáši začínáš dělat také čaje /Filo/ ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Tak počasí dnes vysloveně podzimní a tak jsem uvařil mini tuo cha od Lukáše /Filo/.Chutnal báječně ,jdu udělat ještě jeden nálev :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Jen mi eelej chute... kdyz si dam xaj po 5. Hodine, mam problem usnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 2. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2016 Já to mám stejné, můžu max do 18 hodin pak už ne. S těma čínskýma čajema je teď ale poměrně hodně problémů. Bohužel se třeba Milcům hodně zužuje portfolio zelených čajů. Činani ignorují škodlivé látky takže je to plný pesticidů a jiných srágor :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2016 No dopadlo to přesně tak,totalne mě ten čaj nakopnul a pak jsem chytal lelky místo spánku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 Výlet za čajom (zamaskovný ako trek ) do čínskeho Pu-eru, rodiska všetkých puerhov, bol úspešný: 3,5 kila lisovaných tehličiek a koláčov je bez láskavej pozornosti colníkov úspešne doma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 Vypadá to fajn,asi si nikdo nepočteme,tož se pochlub sám co tam máš. Jak jsou běžné ty malé koláčky ? Většinu čajů od Zdenka jsou ty velké hnízda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 Výlet za čajom (zamaskovný ako trek ) do čínskeho Pu-eru, rodiska všetkých puerhov, bol úspešný: 3,5 kila lisovaných tehličiek a koláčov je bez láskavej pozornosti colníkov úspešne doma DSC04768.jpgA kolik jich má EU certifikáty na rezidua pesticidů? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2017 Vypadá to fajn,asi si nikdo nepočteme,tož se pochlub sám co tam máš.To ja sám neviem Teda okrem toho Menghai 7542 v strede, to je nižšia trieda, ale veľmi obľúbená a konkrétne tento koláč je prvý jarný zber, tak som chcel ochutnať a zobral som ho naslepo. Chuťovo ďaleko najlepšia je tá osemnásťročná tehla šeng puerhu naspodu, ale čo to je fakt netuším. Chodil som po čajovniach a čo mi chutilo, nechal som si zabaliť - čajíčkarov sen Malé koláče nijako obzvlášť bežné nie sú, ale mne dosť vyhovujú pre ich praktickosť. A hlavne som pri drahších čajoch nemusel brať celý koláč. A podarilo sa mi navštíviť aj továreň na puerhy blízko za mestom. Čaje mali síce fakt mizerné, ale som rád, že som videl, ako sa tie čierne puerhy vyrábajú. Je to trochu rozdiel oproti , kde som bol pred dvoma rokmi. Tam mali stroje zo začiatku minulého storočia a armádu vyškolených pracovníkov s lopatami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 Jsem hodne zvedavy. Hlavně na sunrouge, po te, co jsem si pogooglil - neznal jsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 Jsem hodne zvedavy. Hlavně na sunrouge, po te, co jsem si pogooglil - neznal jsem. WP_20170122_20_04_45_Pro.jpgZajímalo by mne jak to chutná po 3 minutách 80 stupňovou vodou. Klasickou Senchu vyšší kvality dávám v prvních nalevech tak na 30 sekund a je krásně sladká. Po minutě už to bývá hodně hořké až nepitelné :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se