Návštěvník admira Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 V posledni dobe piji vyhradne Kukichu. Nemam cas si delat opakovane male mnozstvi (jelikoz to piji jako vodu), pouzivam proto tradicni cajovou konvici evropskeho strihu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slim_brno Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Nejde-li o shodu jmen, pak zdravím Zdeňka, pod jehož vedením jsem zatím absolvoval bohužel jen jednu degustaci, ale byl to zážitek nejméně na celý život a už teď se těším na další Osobně piju téměř vše kromě pu-erhů (kterým jsem při vší snaze nikdy nepřišel na chuť), ale preferuju hlavně kvalitní japonské čaje a, ačkoli jim zatím rozumím jen málo, tchajwanské oolongy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty35 Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Zelené, černé..., v poslední době asi nejvíc bílé. Teploměr si musím dokoupit Čaje mám rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 30. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 Tak já to mám přesně naopak, japonské zelené mi moc nejedou a Pu-erh miluju. Já vím, je to smrad :-). A mám rád darjeeling a občas za něj utratím dost peněz. A pak mám rád jasmínový, ten jsem objevil až při cestách po Thajsku. A taky občas miluju takvý ten indoneský "sajrajt", jak je to strašně silné a smíchané se sladkým mlíkem :-). Teploměr jsem si sice taky koupil a občas použiju ale většinou to odhaduju od oka, protože jsem línej. A sáčkovaný taky používám, a nestydím se za to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 30. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 (upraveno) Slim_Brno: také zdravím. Po prázdninách bych sechtěl degustacím a "čajové škole" věnovat více, tak se třeba uvidíme :-) Upraveno 30. července 2012 uživatelem zdenek.prachar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 30. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2012 decebal: pokud pu erh má tu sklepní "vůni" (jdev podstatě o zatuchlost), jeto znak, že jde o čaj špatně udělaný a rozhodně bych se mu vyhnul...Vím, žetady panuje přesvědčení, že pu erh tak "vonět" má, ale opravdu to je přesně naopak, takový čaj je v podstatě zmetek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turtl Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 téma podle mého gusta. čaj piju roky a ustálil sem se na shu puerhu a už bych ho nikdy nepřipravoval jinak než postupem gong fu cha v yixingove řadně zajeté konvičcce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 Čajuji roky a intenzivně (skoro denně) cca 8 let.Pravidelně navštěvuji skvělou čajovnu v ČB http://www.cajovna-ceskebudejovice.cz/cajovna/I když teď není tolik času kolik bych chtěl. Čaje připravuji zásadně stylem Gong-fu na čajovém moři s veškerým Gong-fu příslušenstvím do yixingu, Na každý typ čaje mám vlastní konvičku, + Gaiwan na testování + Japonskou sadu na Japonské čaje.Nejraději mám Taiwanské Olongy, červené čaje, a Phu-er jak sheng tak shu. Rád si dám i bílý tipsový čaj.Postupně se propíjím i k japonským čajům a jak jsem je dříve nemusel nyní si je rád vychutnám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 1. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2012 tomsoyer: v Čajovém atelieru bude přespříští víkend (11. a 12.) degustace archivních ašpičkových pu erhů, tak pokud máte čas, třeba se osobně uvidíme a poznáme :-). Turtl: až si budete chtít udělat radost, doporučuji nějaký opravdu kvalitní a dobře skladovaný archiv Meng Hai TF, to je naprostá klasika a etalon shu pu erhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Já si včera z otvíračky Dammann bchodu odnesl 3 kousky, pro mě Touareg, pro manželku Rooibos Vanille a jen tak jeden Mélange.Těch několik set druhů čajů (přímo v obchodě stovka určitě bude) je skutečně mocný dojem.Čaje prodávají sypané, v krabičkách i v pytlíkách (btw u Dammannů vymysleli hedvábný pytlík). Kvetoucí čaje, cukry, příslušenství... Je to stejný jak s kafem, kdo má rád výborný čaj a nepotřebuje k tomu hodinu sedět v seize je to ideální příležitost jak se zvednout z běžných pytlíků. Koukám, tady to bude za chvíli diskuze jak v kafovým vlákně http://whitegrant.eu/index.php?uri=/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Jay, Dammann má od srpna v Praze obchod (AD). Masarykovo nábřeží 8. 1.8. otevíračka... Díky moc kluci! Tahle zpráva mi udělala radost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 (upraveno) My včera pořídíli limitovanou edici Seventees (v balení English breakfast, Early Grey a Jaune Lemon), Touareg a Bali. Bali je perfektní na domací ledovej čaj, louhuje se za studena, 4 hodiny. 10g na litr vody a je to paráda... Upraveno 2. srpna 2012 uživatelem Locque Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 My včera pořídíli limitovanou edici Seventees... Tak to jsi houby chronocvok... TOURBILLON!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locque Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Tak to jsi houby chronocvok... TOURBILLON!!! Ty vole!!! To jsem přehlíd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 2. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2012 Dneska ginseng oolong... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 3. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2012 dnes jsem zakoupil několik kousků PCHU-ER, tak jsem zvědavý, co je to za zázrak... překvapila mě informace prodejce, že dle druhu a stáří může bochánek tohoto čaje vyjít klidně na 10k... čaj i při dlooouhém louhování nezhořkne a může být tak tmavý, až je téměř neprůhledný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 3. srpna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2012 montemar: některé opravdu archivní, kvalitně skladované a slavné pu erhy mohou v ceně za gram snadno překonat cenu zlata :-)Pokud jste z Budějovic, tak 11. a 12. bude v Čajovém atelieru degustace archivních a opravdu velmi kvalitních pu erhů (pod mým skromným vedením), pokud Vás tyto čaje zajímají, určitě doporučuji :-) K ochutnání bude i jeden ze 60-tých let minulého století, takové čaje mohou být právě takto drahé... Nicméně, to co jste se dozvěděl, platit může, ale ve většině případů neplatí. S pu erhy je to celkově hodně komplikované, pokud byste měl zájem, klidně se ptejte... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 3. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2012 Doporucte mi prosim nejakou dobrou knihu pro zacatecniky. Dekuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2012 montemar: některé opravdu archivní, kvalitně skladované a slavné pu erhy mohou v ceně za gram snadno překonat cenu zlata :-) Pokud jste z Budějovic, tak 11. a 12. bude v Čajovém atelieru degustace archivních a opravdu velmi kvalitních pu erhů (pod mým skromným vedením), pokud Vás tyto čaje zajímají, určitě doporučuji :-) K ochutnání bude i jeden ze 60-tých let minulého století, takové čaje mohou být právě takto drahé... Nicméně, to co jste se dozvěděl, platit může, ale ve většině případů neplatí. S pu erhy je to celkově hodně komplikované, pokud byste měl zájem, klidně se ptejte... díky za info, možná se stavím .. pozn.: vykání je zde neobvyklé, nicméně docela osvěžující... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2012 Já mám čaj hrozně rád, ale vůbec se v něm nevyznám a přípravě tak nerozumím. Mám ale spoustu přátel v Gong-Fu komunitě, kteří tomu hoví.....vozí kvalitní čaj ze svých cest po Číně, uměj ho připravit....a to mne nutí za nimi neustále jezdit a nechat se hostit čajem Vždycky, filutové, nějak odhadnou, co by mi mohlo zrovna sednout a tak si ty návštěvy užívám. Vynikající čaj ve velmi dobré společnosti....co víc si přát . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se