Přejít na obsah

Averzia proti nejakej znacke?

ivan_989

Doporučené příspěvky

O averzi bych nemluvil. Ale ze zcela nevysvětlitelného důvodu mi vůbec dobře nezní Panerai. S jejich hodinkami to při tom nemá co dělat. Stejně tak Orient, a to doma jedny mám a nedám na ně dopustit :-D

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také se v žádném případě nejedná o averzi jako takovou, ale čistě podle zvučnosti jména, se mi vůbec nelíbí Damasko... pořád mám tendenci to číst jako Damaško... a i kdyby se to tak nečetlo, tak ten název mi prostě připomíná slovo "Kamaše"...nevím, prostě Damasko opravdu ne, i když hodinky jako takové se mi fakt moc líbí. Druhou značkou co mi blbě zní je Tutima... prostě takový poťouchlý slovo, jako "Ťunťa" nebo "Tutti Frutti"... Naopak zde často zmiňované Laco mi ještě před rokem taky znělo na hodinkách otřesně (ano, kvůli jménu jak pro východňárského cikána...) ale tak nějak už mi to přestává vadit.... No a Glycine mi zase připomíná neesenciální aminokyselinu glycin takže co se názvu týče, taky mě to odrazuje...

Panerai mi třeba zní jako název libozvučne, ale vůbec se mi ty hodinky nelíbí jako takové.

A pokud budu mluvit opravdu o averzi, se vším všudy, tak Invicta.

Toť můj skromný nepodstatný názor a doufám, že jsem se nikoho nedotkl, ale když už tady to vlákno je..  :cheers:

Odkaz ke komentáři

Za mě taky Laco - to je nějaký cikánský jméno, ne?

To leda trumfne ruský Buran.

Laco je prostě slovensky Láďa. Jak vznikl název hodinek jsem už někde četl. Bohužel si to nepamatuju. Je to tuším spojení nějakých slov. Jistě je tu někdo, kdo poskytne fundovanější informaci.

Odkaz ke komentáři

Zvláštní druh averze mám k hodinkám, které stojí nad 40k. Nejde o to, že bych si je nemohl dovolit, ale jednoduše se domnívám, že pak platím za značku a přispívám na propagaci a to já nerad, stejně jako když člověk musí odvádět daně. Prostě podle mě musí stát kvalitní hodinky do těch 40k. To je dostatečně iracionální si myslím...ale léčit to asi nehodlám ;)

Takže Breitling, Rolex, Panerai, Hublot...nic pro mě

:gora:  holt mladej a blbej...

Odkaz ke komentáři

Za mě Rolex, Breitling, Rado a Maurice Lacroix. V prvních třech případech jsou za tím moje jenom pomalu a těžko odbouráváný asociace s prototypem majitele hodinek příslušný značky, zatímco odpor k Maurice Lacroix je motivován ryze osobními důvody - kdysi jsem od nich dostal jedny hodinky, který mi opravdu extrémně nesedly, ale úcta k dárku mě je stále nenechává je prodat. A tak je jenom občas zkouknu v šuplíku, abych se přesvědčil, že jsou pořád nesnesitelně šeredný, a zanadával si na téma "jaký fantastický hodinky jsem já mohl za ty prachy mít".

Odkaz ke komentáři

Sám sice Breitlingy mám (ale Transoceany ;) ), ale je pravda, že když se kouknu okolo, kdo je má, tak jsou to z velké části lidi, kteří je mají právě proto, aby ukazovali, že mají Béčka. Jako nezastírám, že právě značka byl taky jeden z důvodů koupě, ale myslím si (asi jako každý :D ), že tak nějak normálně - každý máme náklonnost k nějakým značkám. Ale pravý kolotočář si nesmí koupit Navitimery nebo Transoceany, to pak nikdo nepozná, že jsou to B ;)

A abych nebyl úplně OT, tak já mám iracionální averzi ke značce Casio, prostě je to pro mě symbol dětství, kdy každý musel mít digitálky s dvaceti písničkama a nejlíp ještě s kalkulačkou... :)

Odkaz ke komentáři

A který to jsou, ty ML? Pochlub se:)

Z hlavy model nedám, ale až budu u rodičů, kde je tento skvost uložen k věčnému spánku, dostatečně daleko ode mě na to, abych na něj nenarážel každý den, tak se kouknu a postnu to sem. Hrubý popis je následující - pouzdro i tah komplet ve vysokym lesku, tah navíc takový ten řetízkáč á la Breitling, bílý cif s římskými číslicemi, ke kterým trpím iracionální a nevysvětlitelnou nenávistí. Celkově se mi ty hodinky zdají nanejvýš cirkusácký, s trochou důstojnosti by je snadl mohl nosit jenom někdo kolem padesátky. Já je bohužel dostal jako teenager, kdy jsem si svoje hodinky představoval docela jinak, na čemž se ostatně nic nezměnilo ani mnoho let poté. Dneska už bych za ně stejně nejspíš žádnou zajímavou částku nedostal, jednak je to starej a veskrze nezajímavej model, a navíc mi přijde, že ta značka neletí zdaleka tolik jako v devadesátkách (v tomhle se ale můžu plést, asi nepřekvapím, když napíšu, že ML nijak podrobně nesleduju).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...