African Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Rozhodl jsem se svůj multifukční nožík obměnit právě multifunkčními kleštěmi, ale zjišťuji, že jich je na trhu asi miliarda variant A jelikož to není zrovna levná záležitost, rád bych se s Vámi nejdříve trochu poradil. Které tedy vlastníte, jak moc jste s nimy spokojeny, výhody různých funkcí a jaké popř. plánujete" Zatím jsem moc nehledal, ale žhavými favority zatím jsou Leatherman Wave a Victorinox X-tool" Musím na něm určitě mít: nůž, pilku, nůžky, křížový šroubovák, určitě otvírák na pivko a ostatní funkce navíc jen uvítám. http://www.highlife.cz/victorinox-swiss-tool-x-v2118?utm_source=zboziczhttp://www.maxsport.cz/outdoor/multifunkcni-kleste/leatherman-wave-new Děkuji za Vaše postřehy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maty Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Mám ten Victorinox už pár let (stejný nebo velmi podobný model) a jsem pořád hooodně spokojenej. A to se k němu nechovám moc přátelsky, prostě tool, který občas poslouží i jako kladívko Takže doporučuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 ...Musím na něm určitě mít: nůž, pilku, nůžky, křížový šroubovák, určitě otvírák na pivko a ostatní funkce navíc jen uvítám. Cize tebe vlastne staci napr toto?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 otvírák na pivko? Amatére! Kdo si neumí otevřít pivo, ten si ho nezaslouží :-) Wave otvírák nemá, jen na konzervy. Zato má spoustu hran kterýma jde ten lahváč snadno otevřít. Mám Wave už pár let a jsem s ním spokojený. Celkově je takový drsnější, hruběji udělaný, některé hrany jsem musel trošku odjehlit ale je dost masivní a odolný. Obě čepele drží ostří dobře, nedělám s tím žádné extrémy, na běžné použití v pohodě. Nic se neviklá, nic se nepovoluje. Dá se strčit do pouzdra i v podobě kleští. Některé Leathermany mají těch multifunkčních blbin víc, sadu šroubováků, vyměňovací pilku, mám pocit že i čištění na flintu. Ten Victorinox mi připadá trochu moc naleštěný ale zkušenosti s užíváním nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Mám Leathermana a jako tool na cesty je to super věc. Najdu tam všechno, co potřebuju a mnohokrát mi zachránil den. Vozil jsem ho na motorce, pak v autě, dneska hlavně na cesty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Jestli chceš ještě víc zamotat hlavu,tak si to pročti tady, taky jsem vybíral a nakonec jsem se rozhodl že ho raději nepotřebuju- páč jsem si nevybral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Cize tebe vlastne staci napr toto?? Samozřejmě jsem nad tím přemýšlel, právě absence kleští na mém nožíku mě donutila k výměně" Jde ale o to, že s kleštěmi na nožíku nevivineš moc velkou sílu, kterou já u kleští potřebuji, kdež to u tady toho nástroje ano" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Leatherman CS4 kleště vozím v autě a téměř každý den je na něco používám. Nejsem náročný uživatel (neřežu tím stromy), ale kleště, šroubovák, nůž a především vývrtka slouží skvěle :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 otvírák na pivko? Amatére! Kdo si neumí otevřít pivo, ten si ho nezaslouží :-) Wave otvírák nemá, jen na konzervy. Zato má spoustu hran kterýma jde ten lahváč snadno otevřít. Mám Wave už pár let a jsem s ním spokojený. Celkově je takový drsnější, hruběji udělaný, některé hrany jsem musel trošku odjehlit ale je dost masivní a odolný. Obě čepele drží ostří dobře, nedělám s tím žádné extrémy, na běžné použití v pohodě. Nic se neviklá, nic se nepovoluje. Dá se strčit do pouzdra i v podobě kleští. Některé Leathermany mají těch multifunkčních blbin víc, sadu šroubováků, vyměňovací pilku, mám pocit že i čištění na flintu. Ten Victorinox mi připadá trochu moc naleštěný ale zkušenosti s užíváním nemám. Flinty nemám moc rád, ale kdybych měl, určitě šáhnu po MUT EOL , pěkná hračka: http://www.youtube.com/watch?v=65Cy4Vrot2I&feature=related Jinak Leatherman mě opravdu připadá jako takovej cool nástroj do extrémů, zatím vyhrává" Zajímavá je ovšem také značka Gerber, používá ho Bear Grylls, můj oblíbenec, tento kluk většinou používá kvalitní věci pro své expedice, třeba Breitling hodinky a ták Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Doporučuju fakt mrknout na ten odkaz na Knife. Gerber je kvalitativně nic moc, hodně dobrý je i SOG , kvalitní a dají se různě kombinovat, vyměnit jednotlivé díly - odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Za mňa jednoznačne Leatherman, 25 ročná záruka, lacné náhradné diely ak došlo k mechanickému poškodeniu ( napr. zlomenie pilníka, atd.). Keď chceš niečo skladné tak New Wave, ináč Surge je super, prípadne starý poctivý Super Tool 300. Ak chceš aby to vyzeralo "high end" alebo "mid-tech" tak modely Charge ALX, Charge TTI - titaniová rúčka, ale podľa mňa vyhodené love. Prípadne pisni PM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Na SOG se mrknu, slyším to jméno poprvé v životě, USA? Wave mě překvapil, jak je malej, určitě asi o dost menší než X-tool to vypadá, byla by to jen výhoda" Musím vyjet z těch naších kotěhůrek a někde si to vyzkoušeti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal_R Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Take jsem jeden cas vybiral a rozhodoval se mezi Victorinoxem a Leathemanem a zvitezil Leatherman Charge TTi. Nuz ze supr dupr S30V ocele, moznost dokoupeni dalsich bitu, "rescue" hak na rezani pasu apod., titanove strenky atd. A na zivo vypada paradne. Samozrejme ma otvirak na pivko :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Jako kluci, tedy ten Leatherman Charge TTi vypadá ovšem luxusně, ale jak říkáte, už je to celkem dost peněz Já s ním potřebuji drsně zacházet a tento bych asi litoval, to už je asi fakt zu viel" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 (upraveno) Hlavně ty Lethermany můžeš nosit i jako EDC nůž, který otevres jednou rukou a nemusíš třeba nejdriv otevřít kleste. Dokonce se dá koupit i klip na nošení v kapse. Upraveno 31. července 2012 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 doporučuju projet knife.cz... něco by se v inzerci asi našlo.... Gerber je tak půl napůl... hodně ho chválí za kvalitu a cenu a druzí ho mají za čínský šmejd... už i SOG se přesunul do Číny jinak paradoxně sem četl názor že Surge (je to ten plastovej ne?) je po delším používání lepší, že nemá vůle jako Wawe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 doporučuju projet knife.cz... něco by se v inzerci asi našlo.... Gerber je tak půl napůl... hodně ho chválí za kvalitu a cenu a druzí ho mají za čínský šmejd... už i SOG se přesunul do Číny jinak paradoxně sem četl názor že Surge (je to ten plastovej ne?) je po delším používání lepší, že nemá vůle jako Wawe Jiná fóra ze zásady nenavštěvuji, jsem totiž věrný Chronomagu Jinak Leathermann Wave vyrábí v USA, nevíte? X-tool je Swiss made a to se mě moc zamlouvá, USA by bylo také supér, ale hlavně né Made in China, prosím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal_R Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 Hele na ebay je mirne jety Charge TTi za 77USD i s postovnym. Neni co resit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. července 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 (upraveno) Hele na ebay je mirne jety Charge TTi za 77USD i s postovnym. Neni co resit :-) Díky, díky moc za dohledání a postřehy Chci ho ale koupit úplně nový a v ČR Upraveno 31. července 2012 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 31. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2012 SOG Power Lock již delší dobu plní, to co má dělat. Křížový šroubovák zvládnul i vruty 5x40 bez poškození, střenky v záhybech sice po pobytech na Lofotech chytají krupičkovou rez, ale ostří nože drží skvěle. Kupováno před lety zde:http://www.knifeworks.com/sogpowerlockeodblackfinish.aspx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se