Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Koumes - máš štěstí. Když se mění kus za kus, posílají stejný model a když už se nevyrábí, tak model nástupnický. Pokud někdo reklamuje třeba starý Super Tool, dostane výměnou aktuálně vyráběný Super Tool 300. Pokud má někdo ke svému kousku nostalgický vztah (dárek, sbírka..) a nechce ho vyměnit za nový, musí to zmínit v průvodním dopise a pak Leatherman původní kus opraví, pokud je to možné. V tomto případě jsem myslel, že skladem jsou ještě starší kusy Charge TTi a že je Leatherman mj. využije i pro výměny v rámci reklamací. Ale oni Ti radši dají nejnovější model a to je super! Mám podobný problém, na svém Charge TTi mám ulomený doraz kleští, ale mám ještě provedení s původními střenkami, vyráběné tuším do roku 2013. Tohohle provedení se nechci ve sbírce vzdát, ale když napíšu, že ho chci opravit, nejspíš by ho opravili za pomoci zesílených dorazů, které již nepraskaly a to by se mi asi taky nelíbilo, protože chci ve sbírce kus tak jak se v té době vyráběl. Takže asi reklamovat nebudu a nový TTi si budu muset časem dokoupit...:-).

Odesláno

No, já to mám jednodušší, nemám TTi jako sběratelský kousek, ale jako dělníka, pracovní nástroj. Každý vývoj k lepšímu je fajn. Tak uvidím, jaký bude tenhle pracant...

Odesláno

Koumes - chápu, já mám jako pracovní nástroje převážně jiné Leathermany, nosím je podle příležitostí a všechno (vlastně dnes již většinou) to jsou modely, které jsou aktuálně ve výrobě a nemají ještě sbírkovou hodnotu - Wave, Surge, Super Tool 300, Charge AL, Micra, Style CS, Raptor, Skeletool CX, Signal, OHT, Rebar, některé používám denně, jiné se osvědčily jen na konkrétní věci, tak je použiju třeba 5x ročně ... Ale jak dává Leatherman na trh nové modely a mé se přestávají vyrábět, budu se muset zamyslet a Wave, Charge AL nebo Charge TTi (i ten občas nosím) postupně nahradit novými Wave Plus, Charge Plus a Charge TTi Plus, aby mi je Leatherman nechtěl náhodou při reklamaci vyměnit za nové. Blbý úděl sběratele... :-) 

• po měsících...
Odesláno

Tak jsem zase trochu pohnul se sbírkou. No, se sbírkou vlastně tak úplně ne, protože z přírůstků bude převážně ležet ve vitríně jen jeden. Ale dříve či později bych je stejně sehnat musel. Takže:

- Free P2 + Free P4 - tyhle 2 žhavé novinky mi nedaly spát od prvních informací o jejich vývoji a podle mne je to největší revoluce u Leathermanů od roku 1998, kdy uvedl na trh první Wave. Řada Free nemá jiné modely vystřídat, má být samostatnou řadou, což je dobře, protože nic není dokonalé, žádný multitool není pro všechny a i já mám k Free pár připomínek. Ale v zásadě je fakt vychytaný a zatím, po 2 týdnech, k němu nemám jedinou výhradu. Magnety fungují skvěle, otevírání jde neskutečně snadno, všechna uložení jsou krásně volná, ergonomie je výborná a u P2 ji jen trochu kazí jinak praktický klip. Přemýšlel jsem, který z nich koupit, ale nakonec jsem koupil oba, stejně by nakonec ve sbírce být musely a aspoň mohu pracovat na srovnávací recenzi. Koupit je byla povinnost.

- Crunch - tyhle prý úžasné a praktické samosvorné kleště (skrývající i nůž, šroubováky atd.) se vyrábí už dlouho a já je ve sbírce zatím neměl - takže další povinnost. A navíc je asi budu často používat.

- Charge Plus Camo Forest - předloni dal Leatherman na trh inovovanou řadu Wave / Charge PLUS s výměnnými čelistmi štípaček. Wave a Charge TTi byl jinak stejný jako dřív, u Charge Plus výrobce vyslyšel volání zákazníků po páracím háčku na zubaté čepeli jako to má Charge Plus TTi. No a když jsem zahlédl tuhle jeho limitovanou verzi Camo Forest, hned jsem si řekl, že tohle je ideální sbírkový kousek, protože jich určitě jich nebude mnoho a ani kamufláže nebudou všechny stejné. Navíc je fakt pěkný, precizně zpracovaný a děsně sexy. No a protože jsem zatím žádného zástupce řady PLUS ve sbírce neměl, byla opět povinnost ho koupit.

Takže hlásím splnění povinností a třeba sem hodím i nějakou recenzi, P2 nebo P4 mám teď u sebe stále a používám je co nejvíc.         

post-3283-0-11082300-1559032371_thumb.jpg

post-3283-0-91296600-1559032381_thumb.jpg

post-3283-0-11573600-1559032388_thumb.jpg

post-3283-0-44975800-1559032393_thumb.jpg

post-3283-0-59498400-1559032400_thumb.jpg

post-3283-0-28200000-1559032416_thumb.jpg

post-3283-0-01034600-1559032422_thumb.jpg

Odesláno

Určitě napiš recenzi na nová "P" , vypadají fakt zajímavě. Teď jsem si vzpoměl, že jsem kupoval nějakýho Letrmena a že ho na vánoce někomu strčím. Jdu hledat :)

Odesláno

rmx - Ty jsi kupoval Leathermana a stále je v krabičce?!?! Wingman je sice slovy mého kamaráda vstupní, "entry" model do světa multitoolů Leatherman  a když jsem ho testoval, skutečně je jeho konstrukce méně tuhá a některé nástroje menší než třeba u Wave nebo Charge, ale stále je to kvalitní multitool s 25-letou zárukou a někomu může dobře sloužit celý život. Pokud ho někomu nadělíš, bude mít určitě radost.. 

Recenze P2/P4 časem bude, ale nebudu spěchat, aby to nebylo o dojmech ale o praxi, i tak je to částečně subjektivní pohled. Recenzí P2/P4 jsou mraky, takže navíc přemýšlím, jak téma uchopit, aby to nebylo po stodvacáté to samé. Zatím dávám dojmy atd. do naší leathermaní FB skupiny "Leatherman - fenomén mezi multitooly" a pěknou recenzi P2 napsal i náš člen Roman na svém blogu, odkaz na blog je v záhlaví skupiny, je věnován pouze Leathermanům, testům, recenzím, článkům, jsou tam i staré, již nevyráběné modely, historie a příběh značky atd.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Trochu to tady spí a to se Leathermanům nelíbí:-). Jedno pozvání - navštivte na Facebooku skupinu "Leatherman - fenomén mezi multitooly". Během pár let se skupina perfektně rozrostla, skvěle se tam diskutuje, inzeruje, vyměňují zkušenosti, chlubíme se, dáváme fotka kdy jsme co a na co použili, jsou tam recenze a dobrá parta lidí a fandů značky Leatherman. Dokonce jsme už jednou udělali malinký srázek, spíš odpolední posezení u kávy u nás doma, přijelo asi 10 lidí a kupodivu z celé republiky. Tady je pro oživení pár mých fotek modelu Free, který teď i z testovacích důvodů používám nejvíc a opravdu upřímně si myslím, že je to hodně povedený model (vlastně modely - P2 a P4) revoluční konstrukce, který má šanci stát se jednou z Leathermaních legend. A kromě toho - hlavně že jsme FREE:-).

post-3283-0-60912000-1561642950_thumb.jpg

post-3283-0-69116700-1561642970_thumb.jpg

post-3283-0-62326300-1561642990_thumb.jpg

Odesláno

Tak trochu odstrkovaná je v leathermaním portfoliu modelová řada Juice. Ony to nejsou typické leathermaní multitooly, navíc jsou různě barevné, ale myslím, že jsou opomíjeny neprávem, hlavně pro lehčí, městské, svačinkovo-piknikové atd. použití. Juice jsou menší, podobně jako menší multifunkční nože Victorinox a opravdu si myslím, ze Tim Leatherman je uvedl na trh právě jako reakci na švýcarského výrobce, ale na rozdíl od Vnoxu jsou to opravdové multitooly, ne multifunkční nože, ale opravdu nářadí. Základem jsou výborné kleště, bytelné šroubováky, na křížák lze navíc nasadit adaptér na bity. No a pak jsou tam další věci, které má i Victorinox - nůžky, nože, pilka atd. A navíc do vývrtky pasuje mikrošroubováček od Victorinoxu, škoda že ho Leatheman nedělá taky.

PS" Na fotkách je starší provedení Juice CS4, teď už se dělá novější, s krapet kratší čepelí nože, ale zato atraktivnějšími střenkami.

post-3283-0-51604200-1561643983_thumb.jpg

post-3283-0-80439300-1561643989_thumb.jpg

post-3283-0-99955400-1561643996_thumb.jpg

post-3283-0-41093000-1561644003_thumb.jpg

post-3283-0-41383300-1561644016_thumb.jpg

post-3283-0-81807200-1561644031_thumb.jpg

Odesláno

Tuhle jsem chtěl dělat něco na zahradě a nevěděl jsem, který Leatherman si na to vzít...

post-3283-0-30568100-1561644262_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Právě proto je potřeba mít těch hraček víc, rozmístěných a připravených k akci po všech strategických místech, řemenech a kapsách  B)

A o to víc pak nasere, když díky babským "úklidovým" aktivitám, dětské kleptomanii a nebo vlastnímu bordelářství některý chybí...  :furious:

@ivan: Šálí mě zrak a nebo v té řadě skutečně není ani jeden Juice? Zrovna před chvílí jsem úplně náhodou narazil na svůj nepostradatelný XE6 v kapse gatí od obleku(?!), naštěstí dřív než jsem ho začal "skutečně vážně postrádat" (tj. prohledání domu a auta, teatrální pojeb manželky, vyhnání psa z pelechu, kázání o pekle nepořádným dětem, atd.)... 

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...