Radek124 Odesláno 26. června 2023 Nahlásit Odesláno 26. června 2023 Nechci kazit Vaše plechové nadšení pánové, ale nejde spíš o 20% slevu z loňských cen, navýšených o víc než 20%?
moco Odesláno 27. června 2023 Nahlásit Odesláno 27. června 2023 No je to už drahý artikl - často vzpomínám na první Wave v roce 2007, který mi dovezl kamarád z mise v Bosně za 900 Kč Teď je za čtyřku.
Frantik Odesláno 27. června 2023 Nahlásit Odesláno 27. června 2023 Ja jsem nakonec svého Curla prodal a koupil ten novej Free https://www.leatherman.com/free-p2-583.html Cela ta koncepce je bozi. Všechny nástroje dostupné zvenku, otevírání jednou rukou, i ty magnety jsou funkční. Je to velkej progres od klasiky, ale doporucuju
Ivan Lelák Odesláno 27. června 2023 Nahlásit Odesláno 27. června 2023 před 1 hodinou, Frantik napsal: Ja jsem nakonec svého Curla prodal a koupil ten novej Free https://www.leatherman.com/free-p2-583.html Cela ta koncepce je bozi. Všechny nástroje dostupné zvenku, otevírání jednou rukou, i ty magnety jsou funkční. Je to velkej progres od klasiky, ale doporucuju Souhlasím. Řada Free je opravdu dobrá a přestože jde o novou konstrukci, netrpí, pokud vím, žádnými problémy. Jednoruční ovládání, volnost systému, magnety, silentbloky na aretaci otevřených rukojetí, to je dost nových, až revolučních věcí. Pamatuji se na snůšku kritiky v době těsně před uvedením na trh, kdy kolovaly jen fotografie. "Je to naprd, malý pilník, krátké pravítko, žádný držák bitů...". Ale ono to opravdu funguje, nástroje jsou funkční, třeba i šídlo/vrták vrtá výborně. P2 má sice jen kombinovanou čepel, ale mnoha lidem to nevadí a když tak existuje jen o trochu větší P4. Mimochodem, skvělý je i bezklešťový Free T4, je fakt malinký, ale má stejně plnohodnotné, funkční a odolné nástroje jako P2/P4. Nosím ho pravidelně v kapse motocyklové bundy. A mám rád i K4, taky s magnety a pojistkou jako u ostatních Freeček, s trochu atypickým designem a bytelnou kudlou.
Frantik Odesláno 27. června 2023 Nahlásit Odesláno 27. června 2023 Jo, ty noze a menší tooly me taky zajímají a brzy nějakej v kapse bude
wawrik Odesláno 15. července 2023 Nahlásit Odesláno 15. července 2023 V 27. 6. 2023 v 10:41, Ivan Lelák napsal: Řada Free je opravdu dobrá a přestože jde o novou konstrukci, netrpí, pokud vím, žádnými problémy. Trpí. Tie relatívne ostré a málo zaoblené konce (na strane poistiek), ktoré tlačia do dlane, keď človek potrebuje zabrať. Ale inak súhlas, tá konštrukcia a výber nástrojov aj mne - až na tú výhradu - vyhovuje viac, ako pôvodná.
Frantik Odesláno 15. července 2023 Nahlásit Odesláno 15. července 2023 Taky jsem to četl, ale naživo to tak vůbec není, respektive ja tam žádné ostré konce nemám a do dlaně nic netlaci.
Ivan Lelák Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 V 15. 7. 2023 v 10:38, wawrik napsal: Trpí. Tie relatívne ostré a málo zaoblené konce (na strane poistiek), ktoré tlačia do dlane, keď človek potrebuje zabrať. Ale inak súhlas, tá konštrukcia a výber nástrojov aj mne - až na tú výhradu - vyhovuje viac, ako pôvodná. Asi by bylo dobré si ujasnit, jestli jsou ostré okraje nedotažené jen u Tvého kusu (což by znamenalo reklamaci) nebo je máš standardní, ale prostě Tě i tak tlačí. Tak jasně, když je třeba fakt zabrat (což jsem s Leathermanem dělal jen asi 2x, v cizině, v krajní nouzi), trochu to tlačit může, je to tělo multitoolu a ne anatomická rukojeť. Pak jsou dobré pracovní rukavice a nebo, jako jsem to kdysi dělal já, když jsem potřeboval zabrat, tuším u Surge, si multitool omotat kapesníke, hadrem atd. protože otlaky skutečně hrozí.
wawrik Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 (upraveno) Že by to mohol byť problém kusu mi nenapadlo, vyzerá to opracované, aj fotky na nete vyzerajú rovnako. No možné to je, nemám s čím porovnať. V každom prípade je ten výstupok s čapom poistky ostrejší viac, ako pri predchádzajúcich dizajnoch, takže to považujem za vlastnosť návrhu, ktorá niekoho - napríklad mňa - obmedzuje. Po tom, ako som minulý rok vycvakával RC auto zo starého plota, mi v dlani zostala malá jazvička. No ako som písal - nie je to žiadny showstopper, používam ho ako default multitool, len nie je bez chýb. Upraveno 17. července 2023 uživatelem wawrik
Ivan Lelák Odesláno 17. července 2023 Nahlásit Odesláno 17. července 2023 před 2 hodinami, wawrik napsal: Že by to mohol byť problém kusu mi nenapadlo, vyzerá to opracované, aj fotky na nete vyzerajú rovnako. No možné to je, nemám s čím porovnať. V každom prípade je ten výstupok s čapom poistky ostrejší viac, ako pri predchádzajúcich dizajnoch, takže to považujem za vlastnosť návrhu, ktorá niekoho - napríklad mňa - obmedzuje. Po tom, ako som minulý rok vycvakával RC auto zo starého plota, mi v dlani zostala malá jazvička. No ako som písal - nie je to žiadny showstopper, používam ho ako default multitool, len nie je bez chýb. Mám teď u sebe Free P2 a je fakt, že ten roh také v dlani cítím. Ale posunu multitool trochu v ruce a je to lepší. Ja fakt, že je to multitool a dobrou ergonomii vyhovující všem nelze vyrobit. Já, jak jsem psal, si v extrému vezmu rukavici nebo omotám rukojeť třeba kapesníkem, třeba jako kdysi v Rumunsku, také při nouzovém stříhání starého plotu.
baracuda Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 Ahoj, koupil jsem na inzerát Rebar. Měl být v podstatně nový a také tak vypadá, jen mě zaráží ty zoubky na štípacích čelistech..... To je od výroby?
Ivan Lelák Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 před 30 minutami, baracuda napsal: Ahoj, koupil jsem na inzerát Rebar. Měl být v podstatně nový a také tak vypadá, jen mě zaráží ty zoubky na štípacích čelistech..... To je od výroby? Nepřijde mi to jako od výroby, ale zvětšení je tak velké, že netuším, jak to vypadá při běžném pohledu. Předpokládám, že je to vidět, když Tě to zaujalo.. Nové čelisti by měly být rovné, nevymačkané, na druhou stranu, při štípání, zejména silnějších a tvrdších materiálů dost trpí (dlouho to ale nemá větší velký vliv na funkci) a právě proto jsou vyměnitelné. Pro zajímavost hnusná mobilní fotka čelistí mého OHT, cvaknul jsem to teď v práci, omlouvám se za prach a bordel. Kleště už párkrát něco štíply, ale jen měkčí drátky. Není na nich ale vůbec nic, jen známka po nějakém začištění u kořene břitu, to je nejspíš z výroby.
moco Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 Před hodinou, baracuda napsal: Ahoj, koupil jsem na inzerát Rebar. Měl být v podstatně nový a také tak vypadá, jen mě zaráží ty zoubky na štípacích čelistech..... To je od výroby? Nevěš hlavu, pokud je to problém, tak ho pošli Moris firmě na "reklamaci", při nejhorším ti to opraví, ale počítám s tím, že ti pošlou nový kousek. Mě teď na Wave vypadl "aretační" drátek, který drží bit a po žádosti o opravu mi poslali nový kus. Kamarád zlomil kleště na Wave hrubým zacházením a poslali také nový kousek
baracuda Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 Díky kluci za odpovědi. Alespoň co jsem to zatím lehce vyzkoušel tak kleště štípají dobře, ale vzhledem k tomu, že jsem je chtěl jako dárek..... Je to prostě vidět. Vím, že třeba na některých nůžkách jsou od vyroby mikrozoubky, aby stříhaný materiál neujížděl,tak jsem si říkal jestli to třeba není i tento případ, ale asi ne. Jinak je to má první zkušenost s Leathermanem jinak používám Victorinox Spirit. Ještě uvidím no.
dragys27 Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 Pro zajímavost přikládám fotku mého skoro nového Rebara a ostří mám rovná, bez zoubků.
Gres Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 (upraveno) Skoro by me zajimalo cim takovy zuby udelal, ja mam wave a dostava celkem bidu, dráty, kabely, temer vsechno a zuby nikde, nastesti brity jdou koupit nahradni. To je jak kdyby s tim chtel prekousnout hrebik Upraveno 31. července 2023 uživatelem Gres
Radek124 Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 Nevím jestli to ještě platí, ale Tim Leatherman se v nějakém dokumentu osobně chlubil jak břity šťípaček z výroby střihnou i papír (úplně nový jsem měl jen Skeletool a nekecal). Takže tady bych tipnul že předchozí majitel zkoušel z hecu žvejkat nějaké kalené věci, pružiny a nebo něco podobného - a když viděl jak to dopadlo, místo shánění náhradních břitů poslal "zánovní" kousek dál
Gres Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 Zkusil sem to tedka, protoze zajimava informace a normalni papir bez problemu hezky strihnuly
zceyee Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 (upraveno) To je tak když si někdo myslí že Leathermen (v mém případě Charge+) je plnohodnotnej Knipex. To v červenym rámečku je výlisek pro silnější dráty. Štípal jsem nějakej měděnej drát tak jak jsem zvyklej u knipexů, to pod tim červenym rámečkem je výkus kterej drát vyrobil (kus i protikus), správná metoda je štípat výliskem na silnější dráty (jinej vrcholovej úhel, víc "masa"), a s kleštěma hodně točit, jak když se řeže trubka. Furt je to jen multitool. Cena nových čelistí je asi pětikilo (jak nový knipexy), ale za ten přeštíplej drát multitoolem to prostě stálo. Upraveno 31. července 2023 uživatelem zceyee
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se