Přejít na obsah

Multifunkční kleště

African

Doporučené příspěvky

před 11 hodinami, Bukoowsky napsal:

jak nemám obvykle ve zvyku zdokonalovat dokonalé, tady jsem neodolal...funkční benefit tam asi nebude velký, ale esteticky to má koule. Cordura, detailně vyměřené, laserem krájené, zespodu 3M lepidlo - drží jak židovská víra.

IMG_0953.jpg

Super to je 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Koupil jsem Surge, vozim ho v pouzdre na motorce pod sedlem, dnes jsem ho vytahnul a koukam, stopy rzi kolem klesti, jak je uprostred ten kulaty cep, tak kolem a jeste pod tim cepem na jednotlive casti klesti. Ne moc, ale je tam, takze WD a pohoda. Nicmene, rezne vam taky? Pod sedlo neprsi, voda tam necaka (KTM 1290 SAS). Fotku nemam, byl jsem tak nastvanej, ze jsem to nefotil.

Odkaz ke komentáři

V 18. 3. 2024 v 8:23, obrbobr napsal:

Jak bylo uvedeno výše, za mě určitě Leatherman Surge, nebo Leatherman Wave (ten je menší)- ekonomická verze Leatherman Charge. Docela zajímavý je i GERBER Center-Drive (tam je zajímavě vyřešený šroubovák).

Díky za doporučení, líbilo se (Wave) 😉👌

Odkaz ke komentáři

V 2. 6. 2024 v 21:47, slabak napsal:

Koupil jsem Surge, vozim ho v pouzdre na motorce pod sedlem, dnes jsem ho vytahnul a koukam, stopy rzi kolem klesti, jak je uprostred ten kulaty cep, tak kolem a jeste pod tim cepem na jednotlive casti klesti. Ne moc, ale je tam, takze WD a pohoda. Nicmene, rezne vam taky? Pod sedlo neprsi, voda tam necaka (KTM 1290 SAS). Fotku nemam, byl jsem tak nastvanej, ze jsem to nefotil.

Občas se stane, že se na multitoolu objeví rezavé tečky nebo flíčky, je to výjimečné a vždy po nějaké cestě, kdy byl multitool vystaven agresivnějšímu prostředí. Zaznamenal jsem to myslím jen 2x, jednou jsem byl u moře a podruhé pracovně v mlékárně, kde se zařízení čistí agresivními prostředky. Občas to zaznamenám i ve FB skupině o Leathermanech, ale je to opravdu výjimka a vždy pomohlo to, co jsi udělal Ty. A jiná není ani rada - prostě to odstranit vhodným prostředkem, naštěstí to jde dobře. Ještě lepší je ale prevence a multitool pravidelně čistit a hlavně ošetřovat. Já to dělám 1-2x ročně a i když je to často předmětem kritiky, používám WD, které ostatně doporučuje i Leatherman. 

PS: Pod sedlem bych Leatherman nevozil a určitě ne delší dobu, osobně ho vozím v topcase a vždy na konkrétní cestu, nenechávám ho tam.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

Jasny a diky za odpoved. Mam ho souply pod sedlem vedle origo naradi, antipichu a lekarnicky. Topcase vozim jen na dovolenou, vetsinu casu bez jakehokoliv zavazadla. No a do kapsicky na nohu nebo do bundy, dzin se mi ho davat nechce, pri padu by to asi bylo citit. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, slabak napsal:

Jasny a diky za odpoved. Mam ho souply pod sedlem vedle origo naradi, antipichu a lekarnicky. Topcase vozim jen na dovolenou, vetsinu casu bez jakehokoliv zavazadla. No a do kapsicky na nohu nebo do bundy, dzin se mi ho davat nechce, pri padu by to asi bylo citit. 

Já topcase nesundávám. Kdysi dávno jsem vozil malou textilní taštičku na řídítkách. hlavně kvůli Leathermanu (tehdy to byl Super Tool) ale byl tam myslím i malinký zámek do kotouče a pár dalších blbostí, Chtěl jsem to mít po ruce, člověk nikdy neví, jestli se nepřiplete k nehodě, kde bude třeba někoho vyřezat apod. K nehodě jsem se nikdy nepřipletl, ale mockrát se hodilo, že byl multitool po ruce. Bohužel jsem na to i dojel, někdo mi Super Toola z taštičky ukradl. Dnes vozím Surge v topcase a v kapse bundy malý pohotovostní nožík, buď jednoduchý (třeba ultralehký Deejo nebo miniaturní skeletonový Gerber) nebo kombinovaný (malý Victorinox nebo v poslední době Leatherman Free T4).

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Nevím kolik jich ještě bude, ale mám možnost nového Leathermann ARC od ČR AD komlet s možností registrace záruky za nějákých 6.500,-Kč co tak koukám....tak pokud někdo má zájem o fešáka, tak SZ. Nic negarantuji, ale snad ještě budou, popřípadě znovu za cca. měsíc....docela mizí.

https://www.savetheday.cz/multitool-leatherman-arc-/

1_Leatherman_ARC_otevřený.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny. Nutně asi potřebuju další multitool. Je to fakt zlo. Chtěl bych se zeptat povolaných, kdo má možnost srovnání LM Charge a ARC. Táhne mě to tak nějak k tomu ARCu, četl jsem ale na zahraničních fórech o vůlích kleští, které se objevují u všech kleští založených na FREE platformě. Na druhou stranu jsem měl v ruce i Charge a i tam je v uzavřeném stavu stranová vůle rukojetí. ARC pak nemá zubatou čepel, kterou používám na stávajícím multitoolu. Pak by mě zajímalo, co štípací břity. Dle recenzí byl problém s mezerou mezi nimi v části pro tlustší dráty. Tak jsem chtěl ještě názor místních. Díky moc za postřehy. 

Upraveno uživatelem neferirkare
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, neferirkare napsal:

Zdravím všechny. Nutně asi potřebuju další multitool. Je to fakt zlo. Chtěl bych se zeptat povolaných, kdo má možnost srovnání LM Charge a ARC. Táhne mě to tak nějak k tomu ARCu, četl jsem ale na zahraničních fórech o vůlích kleští, které se objevují u všech kleští založených na FREE platformě. Na druhou stranu jsem měl v ruce i Charge a i tam je v uzavřeném stavu stranová vůle rukojetí. ARC pak nemá zubatou čepel, kterou používám na stávajícím multitoolu. Pak by mě zajímalo, co štípací břity. Dle recenzí byl problém s mezerou mezi nimi v části pro tlustší dráty. Tak jsem chtěl ještě názor místních. Díky moc za postřehy. 

Za mě ve zkratce je ARC oproti Charge daleko víc user friendly, otevírání jednou rukou a používání všech nástrojů bez otevírání kleští je prostě super. Dal jsem ho do menšího pouzdra od Signálu a mám ho u sebe defakto furt. Všechno maká jak má. Na druhou stranu Charge je víc hardcore, mám ho dlouhá léta a jedná se o prověřený kousek, který snese extrémní zacházení. Takže bych spíš volil dle toho k čemu budeš používat. Do extrému Charge, na pohodu ARC. Tím ho ale nechci podceňovat, myslím si že ARC toho vydrží taky dost.... můj si už docela užil a dobrý. Hodně s ním řežu každý den karton krabice, plastové pásky a další blbosti, stále ostrej jak břitva, takže za mě čepel taky lepší než Charge.

DSC_7143.JPG

DSC_7142.JPG

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, African napsal:

Za mě ve zkratce je ARC oproti Charge daleko víc user friendly, otevírání jednou rukou a používání všech nástrojů bez otevírání kleští je prostě super. Dal jsem ho do menšího pouzdra od Signálu a mám ho u sebe defakto furt. Všechno maká jak má. Na druhou stranu Charge je víc hardcore, mám ho dlouhá léta a jedná se o prověřený kousek, který snese extrémní zacházení. Takže bych spíš volil dle toho k čemu budeš používat. Do extrému Charge, na pohodu ARC. Tím ho ale nechci podceňovat, myslím si že ARC toho vydrží taky dost.... můj si už docela užil a dobrý. Hodně s ním řežu každý den karton krabice, plastové pásky a další blbosti, stále ostrej jak břitva, takže za mě čepel taky lepší než Charge.

DSC_7143.JPG

DSC_7142.JPG

Díky moc za zkušenosti. Mám Surge, což je tank a vydrží všechno. Hledám něco na denní nošení, co by zvládlo i hrubší zacházení v případě potřeby. Spíš tak jako městský EDC a na takové to domácí opravování. Strašně bych chtěl ARC, ale tak nějak mentálně mi přijde fortelnější Charge TTI. Co kdyby… 😀

Odkaz ke komentáři

Tipuju že tak deset let, možná víc nevylezu z baráku bez Charge TTi a ten co vydržel je nesmysl a furt drží, jasně na generálku auta to není, ale zatím na co sem ho vytáhnul to zmáknul. Kdybych vylez bez něj tak sem nesvůj :default_smile:. Měl jsem ještě původní střenky viz fotka (za mě hezčí), ale u nůžek mi občas přeskočilo to vracejcí "perko", tak že si ho nechám opravit a oprava pouze výměnou a dostal jsem novýho Charge TTi kde už byly ty nový střenky co nejsou tak pěkný. Klidně bych si tu opravu zaplatil, ale pouze výměna. Ten novej asi taky nebude špatnej i sem o něj uvažoval, že bych zkusil, ale pak sem si říkal proč, není důvod.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, neferirkare napsal:

Díky moc za zkušenosti. Mám Surge, což je tank a vydrží všechno. Hledám něco na denní nošení, co by zvládlo i hrubší zacházení v případě potřeby. Spíš tak jako městský EDC a na takové to domácí opravování. Strašně bych chtěl ARC, ale tak nějak mentálně mi přijde fortelnější Charge TTI. Co kdyby… 😀

Nejlepší je mít oba 😆 Kdyby jsi chtěl TTi někdy do budoucna a nemáš možnosti slev, napiš SZ....tam dokážu také něco vyčarovat.

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, obrbobr napsal:

co my to připomíná 🧐?

docela mám chuť to za tu tisícovku vyzkoušet a srovnat s mým LM SURGE a Charge Ti, ikdyž si myslím, že ocel tam bude asi pěkný "bláto" ...

To je úplně stejné jako když si koupíš kopii Rolexek na tržnici, taky budou tikat 😆 Jen si říkám proč to dělat a jen tak podporovat čínskou kopírku....

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, African napsal:

To je úplně stejné jako když si koupíš kopii Rolexek na tržnici, taky budou tikat 😆 Jen si říkám proč to dělat a jen tak podporovat čínskou kopírku....

Tak Rolexky z tržnice chci alespoň s quartzovým pohonem, když už 😂

Jasně, také s tím souhlasím, spíš jsem překvapený, že to Číňani neokopčili dříve ...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Se mi ozval Leatherman sponzor tak jsem si vybral Micru, skromný chlapec ten afričan 🙏 Jo a zrovna mi přibalili Charge TTI plus, aby se neřeklo 😂 , tak kdyby měl někdo zájem, přenechám za fajnových 5.500,-Kč. Na Micru se těším jak malý kluk, yes a už by to chtělo zase pomalu někam do světa :punk:, snad bude příští rok víc happy, letos to zdraví mých nejbližších žádná hitparáda tedy 😵‍💫

zcg918iexpv91.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...