Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V identifikaci jednoho člena jsem si přečetl Jan 3,16.Tak si také přidám svojí trošku do mlýna. Jsem ateista jak "řemen" neb si myslím, že k dosažení osvobození není potřeba víra v Boha, jak je tomu v teistických náboženstvích, proto mám nejraději asi tento biblický citát: 1.korintským 13,2 ...pro ty jenž se neorientují (A bychť měl proroctví, a povědom byl všelikého tajemství i všelikého umění, a kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, lásky pak kdybych neměl, nic nejsem.) :)

• Odpovědi 482
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Běží Pepíček do kostela za knězem a říká:"Pane kněz!Pane kněz!Pomocte mi.Mě všichni říkají že jsem debil."Kněz na to:"V tom ti já nepomůžu.Zeptej se toho pána na křížku."Tak Pepíček běží za pánem na křížku a říká mu:"Pane Kříž!Pomocte mi.Mě všichni říkají že jsem debil."Ježíšek na to:"Pomůžu ti,ale musíš mě osvobodit z křížku."Pepíček běží domů pro kleště na hřebíčky a vyndává Ježíškovi jeden hřebík z ruky druhej hřebík z ruky a Ježíšek říka:"Ty debile, nejdřív nohy!!!"

Odesláno
  hciq napsal:
V identifikaci jednoho člena jsem si přečetl Jan 3,16.Tak si také přidám svojí trošku do mlýna. Jsem ateista jak "řemen" neb si myslím, že k dosažení osvobození není potřeba víra v Boha, jak je tomu v teistických náboženstvích, proto mám nejraději asi tento  biblický citát: 1.korintským 13,2 ...pro ty jenž se neorientují (A bychť měl proroctví, a povědom byl všelikého tajemství i všelikého umění, a kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, lásky pak kdybych neměl, nic nejsem.) :)

A celá 13 kapitolka končí veršem 13: "A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska." :)

Odesláno

Pulp Fiction ... Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na Tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh!!! :D

Odesláno

The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.

Odesláno
  hciq napsal:
proto mám nejraději asi tento  biblický citát: 1.korintským 13,2 ...

Já mám nejraději tento žalm Davidův, s hudbou a zpěvem je to nádhera.

Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatek.

Dopřává mi odpočívat na travnatých nivách,

vodí mě na klidná místa u vod,

naživu mě udržuje,

stezkou spravedlnosti mě vede

pro své jméno.

I když půjdu roklí šeré smrti,

nebudu se bát ničeho zlého,

vždyť se mnou jsi ty.

Tvoje berla a tvá hůl mě potěšují.

Prostíráš mi stůl

před zraky protivníků,

hlavu mi olejem potíráš,

kalich mi po okraj plníš.

Ano, dobrota a milosrdenství provázet mě budou

všemi dny mého žití.

Do Hospodinova domu se budu vracet

do nejdelších časů.

Odesláno

Obecne zastavam nazor, ze katolicka cirkev udelala/dela (nebo se snazi delat) z lidi slepe, slabe a nemohouci ovce. A od pradavna slo cirkvi jen o prachy. A taky zastavam nazor, ze kazdy by mel v neco verit. Nejmene v sama sebe!

Odesláno
  risa7 napsal:
Treba budhismus viru v boha nepozaduje. Tam je jen karma -  pricina a nasledek.

No křesťanství je také primárně o příčině a následku. Jenže bez Boha ten následek za mnoho nestojí.

Odesláno
  JJ napsal:
  risa7 napsal:
Treba budhismus viru v boha nepozaduje. Tam je jen karma -  pricina a nasledek.

No křesťanství je také primárně o příčině a následku. Jenže bez Boha ten následek za mnoho nestojí.

nemohu neodpovědět jedním textem co koloval po netu:

Toto je údajně skutečná odpověď v testu střední úrovně z chemie na univerzitě ve Washingtonu.

Odpověď jednoho studenta byla tak "hluboká", že se profesor rozhodl podělit se o ni s kolegy na internetu.

Otázka Extra (Bonus): "Je peklo exotermické (uvolňuje teplo) nebo endotermické (absorbuje teplo)?"

Většina studentů napsala své domněnky na základě Boylova zákona (plyn se ochlazuje, když se roztahuje, a zahřívá se, když je stlačován) nebo nějakou variantu. jeden student ale napsal toto:

Nejprve musíme vědět, jak se hmota pekla mění v čase. Potřebujeme tedy vědět poměr, ve kterém duše přicházejí do pekla, a poměr, ve kterém z něj odcházejí. Myslím, že můžeme předpokládat, že duše která se dostane do pekla, již nevyjde. Tudíž neodchází žádná duše. Pro představu, kolik duší přichází do pekla, se podívejme na jednotlivá náboženství v dnešním světě. Většina z nich tvrdí, že kdo není příslušníkem dané církve, přijde do pekla. Od okamžiku, kdy existuje více než jedno náboženství a lidé nepatří do více než jedné církve můžeme předpokládat, že všechny duše přijdou do pekla. Na základě poměru mezi natalitou a mortalitou můžeme očekávat, že počet duší v pekle exponenciálně roste . Nyní se podívejme na poměr změny objemu pekla, protože podle Boyleova zákona pro udržení stejného tlaku a teploty musí objem růst úměrně k počtu přijatých duší. To nám dává dvě možnosti:

1) Jestliže se objem pekla zvětšuje pomaleji než v poměru, v jakém přicházejí duše do pekla, teplota a tlak pekla porostou, až peklo vybuchne.

2) Jestliže peklo roste rychleji než v poměru k přicházejícím duším, teplota a tlak budou klesat, až peklo zmrzne.

Která z možností je správná? Jestliže přijmeme postulát, který nastolila Tereza v prvním ročníku, čili: "Dříve bude v pekle zima, než se s tebou vyspím" a se zřetelem k tomu, že se se mnou vyspala včera, musí být správná varianta číslo 2, peklo je tedy nepochybně exotermické a již zmrzlo.

Závěr této teorie je, že pokud peklo zmrzlo, nepřijímá další duše, zaniklo a zůstalo pouze nebe, což je důkaz boží existence, který vysvětluje, proč Tereza včera v noci křičela: "Ach můj Bože!

Odesláno
  kubson napsal:
mam takovy pocit ze ten biblicky citat z pulp fiction si tarantino vymyslel :)

Je to převzatý z japonskýho martial arts filmu Chiba the Bodyguard a není to přesná citace z bible. Japonskej herec Sonny Chiba, kterej to říká v tom starým japonským filmu, pak hrál mistra mečů Hattori Hanzu v Kill Billovi.

Odesláno

Bůh přece nemusí bejt zosobněnej. Bůh je příroda, vesmír, mikrokosmos a vůbec, všechno co nás obklopuje i co je v nás. Ne nějakej panáček na nebesích. Alespoň to si já myslim. Hezky to vystihl Gentleman v jedný pisníčce: "Belive inna God, no believe inna Church."

Odesláno
  redd napsal:
Obecne zastavam nazor, ze katolicka cirkev udelala/dela (nebo se snazi delat) z lidi slepe, slabe a nemohouci ovce. A od pradavna slo cirkvi jen o prachy. A taky zastavam nazor, ze kazdy by mel v neco verit. Nejmene v sama sebe!

Katolící, no jo... Ale podívej se na islám!!!

Odesláno
  JJ napsal:
No křesťanství je také primárně o příčině a následku.

A to je křesťanství ještě selanka. Třeba žid se musí střežit i zajíce na smetaně :D

redd napsal:
Obecne zastavam nazor, ze katolicka cirkev udelala/dela (nebo se snazi delat) z lidi slepe, slabe a nemohouci ovce. A od pradavna slo cirkvi jen o prachy.

To je problém všech náboženství všeobecně. Vzpoměň na Ježíše jak vyhnal penězoměnce a kupčíky z chrámu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...