Chronař Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Zdar lesáci ! Husqarna (120) ani neskytla a tak jsem se rozhod, ze ji hodím ze skály a koupím Stihlku nebo dokonce akucku. Ale když jsem se uklidnil, řek jsem si, ze zkusím ještě vyměnit karbec. Uz jsem ho dvakrát čistil a fungovala jen jednou. Co myslíte, mám koupit celej, nebo stačí membrány ? diky předem
Chronař Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Svíčka v pohodě. Problém asi bude a byl v palivu. Řežu párkrát za rok a kupuju běžnej benzin. Minula jsem to dojel do sucha a stejně nejede. Že bych koupil novějších karbec nebo sadu membrán a tankoval Aspen. Nebo to zahodil a koupil něco jiného
klobadysek Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Kolegové, vybírám jednoruční řetězovou pilu. Nemohu se rozhodnout zda aku nebo benzín. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Bert Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Dvě diametrálně odlišné věci. Je to, jako kdyby ses zeptal, jestli sportovní chrona v quartzu, nebo tenké platinové oblekovky Teď vážně: na co to chceš? No a dál: Pod pojmem jednoruční jako myslíš pilu, kterou držíš v jedné ruce?
klobadysek Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna (upraveno) Za mě radši ty platinový oblekovky Do jedné ruky, protože druhou se chci radši držet.Potřebuji shodit poměrně silné větve (cca 10 cm- 15 cm) z stromu který budu následně kácet. Elektrická za mě má výhodu, že se nemusí startovat, tudíž se opravdu mohu celou dobu ve výšce držet, ale trochu mám strach z malého výkonu vzhledem k tloušťce větví vs délka lišty. Neplánuji se stát arboristou, palivové dříví řežu farmářkou. Upraveno 19. ledna uživatelem klobadysek
Bert Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Příteli drahý, tak do tohoto nápadu Ti hodím vidle. A to tak, že s rozběhem. Držet se jednou rukou, druhou jakože řezat, je cesta do pekla. Respektive cesta ze stromu dolů. Máš sedák, tahací špagát, nějakou smyci, karabiny? Pokud ne, tak za 3 týdny hraji turnaj v Liberci. Klidně půjčím. Navíc: tím jednoručním elektrickým bazmekem 15 cm neuřízneš.
klobadysek Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Díky za rady. Mám nějakej takovej ten vázací pás s karabinou, takže jistit se budu, ale chtěl jsem říct, že obouruční pilou na stromě řezat nechci. O tom elektrickém bazmeku mám pravě svoje pochybnosti, ale říkal jsem si, že třeba to tu někdo má, zda to vůbec má (spíše nemá) smysl.
Bert Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Jasný, rozumím. Píšeš: nějakej takovej ten vázací pás s karabinou .... No, pokud to je ten pouze okolo pasu a bez nohaviček, tak je pro amatéra slušně řečeno nevhodný. Hele, závěrem naší diskuze si dovolím jedinou otázku: máš nějaký hezký hodinky ve sbírce? To víš, ..... dědictví, odkup ....
Igicz Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna před 4 hodinami, klobadysek napsal: Díky za rady. Mám nějakej takovej ten vázací pás s karabinou, takže jistit se budu, ale chtěl jsem říct, že obouruční pilou na stromě řezat nechci. O tom elektrickém bazmeku mám pravě svoje pochybnosti, ale říkal jsem si, že třeba to tu někdo má, zda to vůbec má (spíše nemá) smysl. Ta elektrická jednoručka (třeba i Stihl) je dobrá max na obřezávání křoků, bordele a větví do 5 cm max. Ten strom si budeš sundávat sám? Pokud ne, nech si externě ořezat i ty větve...
busdriver Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna před 12 hodinami, klobadysek napsal: Kolegové, vybírám jednoruční řetězovou pilu. Nemohu se rozhodnout zda aku nebo benzín. Jaké jsou vaše zkušenosti? Mam nove GTA40 od Stihlu. Primarne sem ji vzal na takovej muj lesni experiment pro vyvetvovani do vysky kam dosahnu ze zeme, kdyz uz mi prislo neefektivni a bolestivy odsekavat vetve bud Natou od Silky, motorovkou nebo rucni pilou. Zatim to neni na dlouhodobou recenzi, behal sem s ni po lese tak hodinu a pul a ruzne stridal s nuzkama ASA 20 a tou Natou, ale zatim mi prijde dobra. Jde s ni dobre rezat jednou rukou. Otazku bezpecnosti prace a extra pokud to bude ve vysce, tu dobrovolne prenecham zkusenejsim.. recenze na ni jsou na yt, me presvedcily..
Kapo Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna před 11 hodinami, klobadysek napsal: Mám nějakej takovej ten vázací pás s karabinou, Tak to ti silně nedoporučuji, při jakémkoliv sklouznutí nedejbože pádu do takového pásu si koleduješ o poměrně těžká zraněni. Kdo a jak tě bude ze země jistit? Já bych raději někoho zaplatil, kdo má zkušenosti.
gunman Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Hele, nevím, kolik ti je, ale já se od určitýho věku do riskantních akcí prostě nepouštím a lozit po stromě s motorovkou v ruce je jedna z nich. Zrovna včera jsem začal kácet les za barákem, zeťák čekatel dovezl Lakatoše a dva kluky s motorovkama, tak mi to docela jde Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Montgomery Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Hlavně abys nemusel měnit trubky vstřikovací
Bert Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Borci, původně jsem to psal @klobadysek jako SZ, pak mi ale došlo, že to může někomu tady pomoct. Vzhledem k tomu, že text SZ neobsahuje žádné osobní údaje, kopíruji i sem: Jak odvětvit strom - návod pro úplné začátečníky Čau. Nechce se mi psát do vlákna, už jsi toho tam schytal (avšak oprávněně) dost. Tedy: pokud chceš bezpečně řezat ne výškách, třeba zrovna na Tebou zmiňovaném stromě, je JEDINÁ bezpečná cesta. Vlezeš do horolezeckého sedáku, nebo do sedáku kombinovaného s prsákem. Budeš mít smyce a karabiny. Pilu vložíš do nějakého tahacího bagu, bag cvakneš na tahací šňůru. Šňůru do sebe. Vylezeš na strom. Jsi li sám, tak bez jištění zezdola, jste li dva, tak zkuste jištění standardní horolezeckou technikou. PRVNÍ co uděláš je, že se zajistíš. Smyce (nebo dvě) okolo kmene, jinde než půjde řez, karabinou cvaknout k sedáku. Vzhledem k tomu, že naprosto nevíš, o co jde, zdůrazňuji, že poutka na sedáku jsou na matroš, a ne na zajištění. Smyci s karabinou cvakneš do pevnostního oka, které máš na koulích. Jestli jseš v pohodě, to znamená, můžeš si do sedáku pohodlně odsednout, aniž by ses držel rukama, a vyzkoušíš si, že dosáhneš na místo, kde chceš řezat, přitáhneš si ze země pilu. Pilu zajistíš krátkým úvazkem. ALE: ke stromu, ne do sebe, protože kdyby byl průser, a Ty letěl dolů, tak Tě pila ještě dorazí. Druhá věc: pokud bys nepadal Ty, ale pila Ti vypadla z rukou, musí padat MIMO Tebe a POD tebe. Né, že se Ti bude houpat někde u břicha .... Začneš řezat. Mnoho štěstí. Po tom, co jsi napsal do vlákna za pí-oviny doporučuji: najmi si na to někoho, ať se nezrakvíš. Držím Ti palce, roBERT Ještě doplním. Nemelu tady teoretické kecy, to, že jsem dlouhá léta zastával post generálního ředitele veliké firmy neznamená, že jsem se v devadesátkách neživil vejškovkamaT. ohle jsem několikrát čistil: Citovat 3
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se