Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás,

ani nevím jak začít, asi takhle, již od dětství jsem měl slabost pro drahá rychlá auta, mechanickou a technickou vyspělost tohoto odvětví. Svět hodinek byl pro mne něco jako španělská vesnice, věděl jsem o něm, vídal jsem to v časopisech s autama, kde jsem si říkával, jak někdo může utratit deseti či statisícové částky za něco obyčejného jako jsou hodinky. Postupem času ( někdy se tomu říká dospívání :-) ) jsem ale změnil názor a dá se říci, že sem byl osvícen :-). Každopádně jsem si říkal, že svoje první hodinky, opravdu hodinky s velkým H si pořídím až na to budu mít adekvátní věk a nebudu "podnikat ve vzdělání". Nechtěl jsem totiž vypadat jako pár mých "kamarádů", kteří nosí na ruce hodinky alá ty nejdražší modely "hlavně aby to na nich bylo vidět a že na to mám". Všechno změnila "smlouva s ďáblem", kdy jsem se upsal k tomu, že až úspěšně ukončím VŠ vzdělání, tak tam bude nějaká spoluúčast ze strany rodičů.... narovinu to tu přiznávám aby nevznikly nějaké pro český národ specifické dohady. Uběhlo 5 let a já měl úspěšně po škole a přišlo to....

Byl jsem vržen do světa hodinek a vybíral a vybíral,....... velmi mi pomohl náš rodinný známý, je to pán ve středních letech, velmi úspěšný a vždy měl rád také auta, svět hodinek ho prvním nákupem pohltil.... dnes má sbírku v ceně bytu v Praze.... ten mi řekl větu, která se mi zaryla do paměti. "Moje první hodinky byly Omega Seamaster, bondovky, byla to moje vstupenka do tohoto světa a dodnes je mám a nikdy je nepustím".

Řeknu to narovinu měl jsem jasno, chtěl jsem si je jít zkusit atd, ovšem měl jsem takovej blbej pocit v jednom nejmenovaném krámě, že sem si ani neřekl o ukázku. Další možnost byla využít zdejšího fóra... Nakonec sem se rozhodl využít nedávnou cestu na dovolenou na Kanárské Ostrovy, kde je přímo u hotelu velké klenotnictví. První 3 dny sem na ně zíral za sklem, čtvrtý den posilněn sangrií jsem udělal ten krok a vlezl dovnitř. V zásadě jsem byl rozhodnutej pro Seamaster 007 limitku, nějakejch těch 11007 kusů, ale pak to přišlo... prodavač mi ukázal Planet Oceany, který jsem vídal ledatak na billbordu v Praze na magistrále..... a začal boj, jednu minutu sem byl rozhodnutej pro 007, druhou minutu pro PO..... nakonec po cca půl hodině sem zavřel oči a sevřel pravou dlaň ve který jsem měl PO.

Proč jsem to udělal?? Asi proto, že PO jsou přecejenom novejší model, než klasické Seamastery a na ruce vypadaly o malinkatý kousek lépe a ve finále taky proto, protože Seamastery se zde objevují x krát do měsíce na prodej za veeeeeelmi krásné ceny a když je budu chtít tak si je koupím....za poloviční cenu.

Mimochodem cena PO byla cca o 30% nižší než zde v ČR což u mě taky dost podstatně rozhodlo.

Závěrem tedy to, že jsem neskutečně spokojenej a nemůžu se na ně stále vynadívat!!

S pozdravem Martin.

PS: Snad sem Vás neunavil :D

PS2: Focení mi nikdy nešlo, tak prosím o shovívavost děkuji.

post-24870-037126600 1352743618.jpg

post-24870-027715400 1352743894.jpg

post-24870-089544500 1352743932.jpg

post-24870-022700500 1352743993.jpg

post-24870-059165600 1352744066.jpg

Odesláno

Velká gratulace ke krásným hodinkám, závidím Ti na tom jednu věc a věřím, že nás bude víc, stálo Tě to jen jedny hodinky, většina šla přes vícero kusů, čímž se "finální" nákup prodražil

Tak užívej a piš, jak se to v Tobě pere až opadně první zalíbení, sundáš růžové brýle a začneš koukat po dalších hodinkách, protože důvodů ke koupi dalších hodinek je přeci milion:smile_anim: ale tahle nevěra je v pohodě:whistle:

Odesláno

Rozhodně jsi nikoho neunavil, hezkej příběh, námět na fotky taky super a fotky špatný nejsou :smile_anim: ( to říká člověk, co tohle takhle nevyfotí ani za 100 let snahy:sad01_anim:), tak si toho važ :smile_anim:. A už se těším na druhej příspěvek, fotky a tvé procitnutí k dalším hodinkám.

Odesláno

Pánové velice Vám děkuji za Vaše reakce, přiznám se, měl jsem celkem trému to sem dát, protože pokud tohle forum porovnám s jinejma, tak je to na velice vysoké úrovni a libí se mi jak to tu chodí..... Je znát, že jsou tu nadšenci a ne "diskutující", jako na jiných fórech.

K věci: Samozřejmě že to nejsou moje úplně první hodinky, ty sem měl před 10 lety a to Tissot TXL T60, sem dostal jako darem a nutno říct, že jsem je nosil doteď bez jediné vady.

Další věc, po pravdě jsem úplně v počátkách měl jinou představu, byl jsem klasicky zmasírovanej těma řečma alá "brajtlingvoe", je fakt, že jsem si ověřil v praxi jednu zajímavou věc.... a to tu, že tuhle značku mi doporučovali vesměs lidé co se točili kolem bazarů, výherních automatů a samozřejmě sportovci. Je fakt, že jsem byl dost zmasírovanej, to víte reklama na každém rohu, stránce v časopise, hodinky načančané = budilo to ve mě dojem hodně věcí na nich, hodně čísílek, písmenek to přece pro mě jako totálního laika muselo vyvolávat reakce, že B is the best.... no nebýt toho člověka co mi trošku vysvětlil jak to v hodinářství chodí, tak bych to razil doteď.

V posledním kole, než sem byl úplně zlomenej, tak jsem zvažoval o IWC Aquatimer o kterých doteď medituju :D ale i nakonec rozhodla i ta cena...

Jinak Vám musím potvrdit jednu věc..... nečekal bych to, ale vím minimálně o dalších adeptech.... bohužel moje peněženka je jiného názoru.... každopádně jsem naprosto vyléčenej z jedné věci.... nejhorší investice je sr...t peníze do aut, než vrazit 60k za hezká kola (která v Praze rozmydlíte) tak si nyní radši koupím další hodinky, protože to má nějakou hodnotu....... ale to Vám dojisté nemusím vyprávět :D

PS: ti adepti: IWC Ingeniur for AMG (AMG je moje srdcovka takže MUST :-)) ale podle mě mi na ruku nepůjdou, OMEGA Broad Arrow, klasika na tahu a jako pilotky bezkonkurenčně IWC TOP GUN.... jo plán je to hezkej, vrátím se radši na zem :-)).

FOR RELATIV: Chuďas je moje přezdívka už od střední školy.... vychází z mého příjmení :-)

Odesláno

Gratulace ke špica hodinkám, jaká je to velikost? 42 nebo 45mm? Každopádně sedí krásně, dej občas nějakou fotku do Co máte právě na ruce, máš povedený fotky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...