orientacni.sloupek Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Dobry den, poradi mi nekdo prosim s identifikaci hodinek po pradedeckovi. Moc dekuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Duchéne pocket watch, prelom 18-19 te storocie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Špindlovky. A lezlo do nich prase. Eventuelně prasata. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orientacni.sloupek Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Dekuji za rychlou reakci. Ze strany ciferniku se natahuji a pres ten maly cifernik zezadu se nastavuje cas? A maji ten bici mechanismus nebo to maji jen nektere? Dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orientacni.sloupek Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 V 10. 4. 2023 v 18:02, Bert napsal: Špindlovky. A lezlo do nich prase. Eventuelně prasata. Rozšířit Aha, no ja je jen otevrel odklopil sklicko a z druhe strany dno a cely trojek sel vyklopit ven na takovem pantiku..je u nich klicek na spagatku, ale nic jsem s nima nezkousel, natahovat nebo tak..rikal jsem si, ze bych zkusil nejakeho hodinare z Brna, aby je zprovoznil, tedy jestli maji vlastne vubec nejakou cenu, krome citove pro babicku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 V 10. 4. 2023 v 18:23, orientacni.sloupek napsal: Ze strany ciferniku se natahuji a pres ten maly cifernik zezadu se nastavuje cas? Rozšířit Čas se nastavuje taky ze strany ciferníku - úplně uprostřed. Ten "maly cifernik zezadu" je regulátor rychlosti chodu hodinového strojku (A R - z francouzského Avance Retard). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 @orientacni.sloupek neboj, nepodezírám Tě z pokusu o hodinařinu Ad cena. Ta citová je určitě vyšší. Konec konců, už máš dost informací, aby sis přibližnou cenu vygooglil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snailice Odesláno 5. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2023 Dobrý den, náhodou jsem narazila na odkaz na toto forum, tak se zkusím zeptat. Po tátovi mám kromě kapesních Walthamek i hodinky viz foto. Zkoušela jsem značku Farnan vyhledat, ale nic mi to k hodinkám nenašlo. Jejich původ odhaduji na USA či Kanadu - předpokládám, že byly dány darem buď od tety nebo od strejdy. Bohužel jsem zatím nepřišla na způsob, jak je otevřít a podívat se na strojek. Netušíte prosím někdo, co by hodinky mohly být zač? Moc děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snailice Odesláno 5. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2023 Ještě fotka zadní strany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2023 V 5. 5. 2023 v 7:38, snailice napsal: Dobrý den, náhodou jsem narazila na odkaz na toto forum, tak se zkusím zeptat. Po tátovi mám kromě kapesních Walthamek i hodinky viz foto. Zkoušela jsem značku Farnan vyhledat, ale nic mi to k hodinkám nenašlo. Jejich původ odhaduji na USA či Kanadu - předpokládám, že byly dány darem buď od tety nebo od strejdy. Bohužel jsem zatím nepřišla na způsob, jak je otevřít a podívat se na strojek. Netušíte prosím někdo, co by hodinky mohly být zač? Moc děkuji. Rozšířit Přečti si číselník dole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snailice Odesláno 8. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2023 V 7. 5. 2023 v 20:14, revue gt napsal: Přečti si číselník dole. Rozšířit Děkuji za odpověď. Ano, četla jsem, ale to, že jsou švýcarské mi ve vyhledávání moc nepomohlo. O značce Farnan jsem nic nedohledala. Nebo poradíte prosím, jak se opatrně dostat ke strojku? Odšroubovat nejdou a když jsem to opatrně zkusila nožíkem, tak mi to taky nešlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martas.o Odesláno 15. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2023 (upraveno) Dobrý den všem, náhodou sem zahlédl příspěvek nad mým komentářem. Mám podobné hodinky Tissot, zadní část se dá odloupnout nožem. Zkusí mi prosím někdo říct jakou můžou mít hodinky hodnotu? Přemýšlím o jejich prodeji. Jsou ve 14k zlatě, funkční. Upraveno 15. června 2023 uživatelem Martas.o Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zemic Odesláno 17. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2023 V 15. 6. 2023 v 4:42, Martas.o napsal: Dobrý den všem, náhodou sem zahlédl příspěvek nad mým komentářem. Mám podobné hodinky Tissot, zadní část se dá odloupnout nožem. Zkusí mi prosím někdo říct jakou můžou mít hodinky hodnotu? Přemýšlím o jejich prodeji. Jsou ve 14k zlatě, funkční. Rozšířit A jsou puncované na vnitřní straně víčka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 17. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2023 V 17. 8. 2023 v 8:31, Zemic napsal: A jsou puncované na vnitřní straně víčka? Rozšířit Kdysi jsem se na ně díval a jediné ,,fleky,, jsem našel na oušku . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2023 V 10. 4. 2023 v 18:35, orientacni.sloupek napsal: Aha, no ja je jen otevrel odklopil sklicko a z druhe strany dno a cely trojek sel vyklopit ven na takovem pantiku..je u nich klicek na spagatku, ale nic jsem s nima nezkousel, natahovat nebo tak..rikal jsem si, ze bych zkusil nejakeho hodinare z Brna, aby je zprovoznil, tedy jestli maji vlastne vubec nejakou cenu, krome citove pro babicku. Rozšířit Klasicistní špindlovky, rv cca 1820. Vůbec nevadí způsob otevření přes zadní dekl. Případně lze vyklopit stroj na pantu. Jinak tyto nejsou bicí. Cena se odvíjí od stavu stroje. Předpokládám že je nechcete prodat, ale možná opravit. S opravou bych mohl pomoct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Zdravím, nám tu jeden kousek od tchána.... rád by věděl, co jsou zač. Daroval mu je kdysi jeho strýc. Popřípadě jestli mají nějakou hodnotu. Hodinky jdou, krásně tikaji...balzam na duši Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Mrkni na web https://pocketwatchdatabase.com/. Po zadání čísla strojku a výrobce, ti to vyplivne slušnou porci informací. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 V 10. 12. 2023 v 14:48, mato57 napsal: Mrkni na web https://pocketwatchdatabase.com/. Po zadání čísla strojku a výrobce, ti to vyplivne slušnou porci informací. Rozšířit Super.... Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 28. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2024 Ahoj, objevil jsem tyto kapesní hodinky po pradědovi a potřeboval bych pomoc s identifikací. Zajímalo by mě co je to za značku, ale především z jakého období a země pocházejí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2024 Takže klíčovky, bez značky strojku či jiných značek těžko určitelné,rok může být klidně někde 1900 plus mínus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se