African Odesláno 22. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu před 13 minutami, Harwey napsal: tiez hladam nieco podobne ako EpsteinBarr, bundu do mesta, zateplenu, nepremokavu... tilak ketil tu mate viacery, vydrzi aj nejake to postavanie na dazdi (hodinu, dve) ? mammut s pertex quantum wawrik pise ze teda asi premokne ? co tak mammut Crag IN ? alebo Sir Joseph ATOL MeN II ? alebo nejaka la sportiva? alebo ... ? Zimní bundy se nepromokavé nedělají, protože se moc nepočítá s tím že v zimě bude pršet a člověk v bundě s tepelnou vložkou a k tomu ještě třeba v GoreTexu by se prostě při jakékoliv aktivitě potil jak to čuně. Na zimní se dává často DWR úprava, kterou ty tvoje odkazy mají a ty prostě ten lehký děštík po nějákou dobu dají a po čase se dá úprava obnovit impregnací. Ani se moc často nedávají nepromok zipy nebo lepené švy, takže opravdu zimní bunda není určena do deště. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 22. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu (upraveno) @Harwey Pertex Quantum nie je membrána, je to len veľmi husto tkaná textília primárne určená pre páperové veci. Premokne takmer okamžite. Nejakú zmienku v súvislosti s vodeodolnosťou má len verzia Pro, ale aj tam sa tá odolnosť dosahuje len DWR úpravou s (veľmi) obmedzenou životnosťou. Vodeodolná membrána od Pertexu sú rôzne verzie Shieldu. Páperové oblečenie je málokedy vodotesné, najčastejšie kvôli prešitiu. Musí sa to riešiť podlepením, čo je prácne a drahé, lebo ručná práca, alebo lepené komory, čo je stále príliš nová a drahá technológia. Preto páperové zateplené bundy bývali skôr špecialitky do horského prostredia. Dnes to už síce robí aj kopec módnych značiek s použiteľným strihom a dizajnom do mesta, no po prvé za nekresťanské peniaze a po druhé je tam často nejaký fail - napríklad nepodlepené švy na rukávoch a podobne. Na pár desiatok minút dažďa asi použiteľné, ale na dlhšie veľmi nie. Občas sa to rieši hybridnými konštrukciami - plecia a prípadne prsia majú membránu, nižšie je klasické páperové prešívanie. Sám mám také bundy dve - jednu teplejšiu, čisto páperovú z dekáča za asi 80 € s kopcom technických vychytávok (už som tu niekde o nej písal), a druhú MHW Supercharger plnenú hydrofóbnym páperím (už sa AFAIK nevyrába) Tá druhá je bezkonkurenčne moja najpoužívanejšia bunda na Islande s prevahou prechodného počasia okolo nuly. Ona nakoniec v daždi naspodu premokne, no periu to nevadí a vyschne to bez žmolkovatenia, aj keď to teda určite trvá dlhšie ako u syntetickej izolácie. Ale kratšie prehánky vydrží v pohode, typické mrholenie aj hodiny, pokiaľ veľmi nefúka, a keď očakávam dlhý pohyb v daždi, balím membránovku, samozrejme. Výhoda tej bundy je skvelá priedušnosť, málokedy sa v nej spotím, ale to má každý inak. Páperovka, čo vydrží tri hodiny v daždi, musí byť celomembránová, a tak to bude s tým nepotením v lepšom počasí o niečo menej slávne Som sa rozpísal a tipy na bundy žiadne, sorry. Edit: teraz mi napadlo, že použiteľné membránové a zateplené bundy do mesta som videl u North 66, chodí v tom polovica Reykjavíku. Ceny sú - ehm - škandinávske, ale používajú slušné membrány - neoshell od Polartecu (veľmi priedušná a strečová PU membrána,vydrží dosť dažďa, no nakoniec rádovo po jednotkách hodín namokne a premokne) a gore infinium. Ale tiež som tam občas našiel faily. Upraveno 22. listopadu uživatelem wawrik 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 22. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu dakujem obom, budem to musiet skusit nejako vykoumat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu @Harwey Som sa včera zastavil v Outdoorguide (disclaimer: proti svojej vôli! ) a videl som tam jednu slušne ušitú zimnú páperovku od MEQ s ich PU zákazkovou membránou, tri farby. Majú tam do dnes nejaké výpredaje. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Wawrik, dik za tip. Taketo sportovo zimne paperovo neviemake mam dve. Dnes som vyskusal v hudy vsetko mozne, co som pisal vyssie, plus este patagonia, north face, okrem tilaku. nakoniec najlepsie mi sadla mammut crag in. Este aj penazne so zlavami vysla vyborne. Tato bude na suche vianocne trhy a na mokre trhy bude nieco zo skrine:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Alebo siahnut na nieco urcene na lyzovanie, napriklad Kjus, paperove a 20k vodny stlpec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Kjus ktoru? Lyziarsku, sportovu uz mam, chcel som viac formalnu, Kjus tiez ma len s dwr. https://www.kjus.com/sk/en/men/ski/jackets-and-gilets/mens-frx-blackcomb-hooded/K00649.html?dwvar_K00649_color=K0064924 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Kjus Glacier, ale samozrejme zalezi na rozpocte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Tak v pátek jsme něco vyzkoušeli a zatím vede Columbia mountain croo iii mid down Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu před 37 minutami, shewcza napsal: Tak v pátek jsme něco vyzkoušeli a zatím vede Columbia mountain croo iii mid down Na Columbii nedam dopustit, mel jsem strasne moc veci od nich, pritelkyne taky. Ta ma jednu zimni bundu a jednu teplejsi mikinu, dvoje kalhoty na hory a je hodne spokojena. Ja jsem mel snad tri budny a tri mikiny, vydrzelo to dlouho a fungovalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Ja mam od nich péřovku asi 5 let a super https://www.sportisimo.cz/columbia/alaskan-ii-down-jacket/74127/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 24. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu před 22 hodinami, wawrik napsal: @Harwey Som sa včera zastavil v Outdoorguide (disclaimer: proti svojej vôli! ) a videl som tam jednu slušne ušitú zimnú páperovku od MEQ s ich PU zákazkovou membránou, tri farby. Majú tam do dnes nejaké výpredaje. Ta vypadá moc hezky. Žádné šilený kombinace barev, žádné zářivě bílá loga na 5 různých místech, kryté zipy, kapuce tak akorát(ne každý nosí po městě horolezeckou helmu) Super! Já teď jedu systém vícero tenkých vrstev, sice jsem tu nedávno machroval, jak nosím jen goretexku/pertexku a pod tím tričko s krátkým rukávem, ale skolila mě viróza tak jsem po 20 letech pořídil i pořádný svetr a jak si libuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 24. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu před 2 hodinami, OndraPod napsal: ........machroval, jak nosím jen goretexku/pertexku a pod tím tričko s krátkým rukávem, ale skolila mě viróza tak jsem po 20 letech pořídil i pořádný svetr a jak si libuju Svetr musí bejt. USN 1941 Seaman.. Jiný než z merino vlny už bych nechtěl. Je tak příjemný, že se dá nosit přímo na tělo. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu V 23. 11. 2024 v 19:20, shewcza napsal: Tak v pátek jsme něco vyzkoušeli a zatím vede Columbia mountain croo iii mid down Nevíte někdo jak je to s tím peřím? Na krámu říkali, že 600CUIN je už opravdu dobrá hodnota, ale co jsem vygooglil, tak je to spíš takový základ. Konkrétně tato bunda by měla mít 650CUIN. Moje žena je opravdu háklivá na zimu, tak sháním co nejteplejší bundu na zimu a nechci koupit domů další zbytečný hadr. Tohle už bude tak desátá bunda co má doma, teď jsem se do toho ale poprvé vložil já, tak nechci aby to dopadlo nějakým propadákem. Raději ještě nějaký tisíc přidám, ale i ty nejdražší bundy co jsme v pátek zkoušeli, měli 600CUIN, tak nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 5 minutami, shewcza napsal: Nevíte někdo jak je to s tím peřím? Na krámu říkali, že 600CUIN je už opravdu dobrá hodnota, ale co jsem vygooglil, tak je to spíš takový základ. Konkrétně tato bunda by měla mít 650CUIN. Spíš bych vybíral jestli jsi zimomřivý nebo ne, případně jaká bude aktivita a tak dále. Ale 650 je prostě dobrá hodnota. Teplo v tom bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 8 minutami, shewcza napsal: Nevíte někdo jak je to s tím peřím? Na krámu říkali, že 600CUIN je už opravdu dobrá hodnota, ale co jsem vygooglil, tak je to spíš takový základ. Konkrétně tato bunda by měla mít 650CUIN. Perovka z Dekace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 32 minutami, shewcza napsal: Nevíte někdo jak je to s tím peřím? Na krámu říkali, že 600CUIN je už opravdu dobrá hodnota, ale co jsem vygooglil, tak je to spíš takový základ. Konkrétně tato bunda by měla mít 650CUIN. 650 cuin je taká základná plnivosťv z tých dobrých. Pre zimomravých 800+, alebo jednoducho kúpiť ťažšiu bundu s 650-kou (s väčším množstvom výplne). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu Děkuji pánové, jednu s 800 CUIN jsme zkoušeli, od pro mě neznáme značky Haglofs, ale tak jsme narazili na problém, že v tom vypadala jako michelin Musí se v tom i trochu cítit a to je pravděpodobně ten zásadní problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 12 minutami, shewcza napsal: Děkuji pánové, jednu s 800 CUIN jsme zkoušeli, od pro mě neznáme značky Haglofs, ale tak jsme narazili na problém, že v tom vypadala jako michelin Musí se v tom i trochu cítit a to je pravděpodobně ten zásadní problém. A je to venku. Houby zima, ale nelíbí se Kyselo je moc kyselý a bramborák moc bramborovej. Haglöfs jsou myslím Švédové, dělají outdoorové věci. Tam, a nejen u nich, bude vždycky trochu problém s civilním vzhledem. Co třeba kožich z Kara? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semi001 Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 34 minutami, shewcza napsal: Děkuji pánové, jednu s 800 CUIN jsme zkoušeli, od pro mě neznáme značky Haglofs, ale tak jsme narazili na problém, že v tom vypadala jako michelin Musí se v tom i trochu cítit a to je pravděpodobně ten zásadní problém. A toho NUUKA jste vyřadili? Jak jsem psal na přechozí stránce, ve snowflaku je ženě zima a má 700CUIN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se