Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Taky resim 55ku do 25kkc a vychazi mi tam jeste jedna sony, viz. o stranu drive. Ma dokonce 100 Hz panel, ale jen IPS. To se hodi treba do zasedacek (pri dennim svetle) nebo na koukani z boku, ale jinak to ma spatne podani cerne barvy, takove do seda. Samozrejme, nejak markatni to neni, leda kdyz to clovek ma vedle sebe.

Lidi pak hodne kupuji samsung, ale ten nema analog audio out a tu podporu divx, pro me dealbreaker. Takovym cernym konem je toto: https://www.datart.cz/televize-hisense-h55u7a-cerna.html od Hisense. Parametrove super (100 Hz panel a to VA), ale problemu vseho druhu je s tim nadprumerne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FYI, v rámci LCD technologie jsou IPS o třídu lepší než levnější *VA (slyšeli jste někdy třeba o "Black Crush?"), nevhodným podsvícením lze samozřejmě zkurvit ledacos. Co Vám tihle Čong-hangové a Hi-cosi-markeťáčci tvrdí jsou s prominutím LŽI stejného kalibru, jako to že ty mrdky co si od nich kupujete jsou "LED" TV.

Odkaz ke komentáři

Nenech se vysmat Radku, dneska je vsechno cinan a kvalita panelu zalezi od modelu, ne od technologie. Tvuj oblibeny Philips uz neexistuje, televize pro Evropu vyrabi TPV (vlastnik Cina). Levnejsi modely televizi dokonce pro Philips i Panasonic vyrabeji turci (VESTEL). Rozdil v panelech bohuzel nelze pausalizovat jako VA vs. IPS, dneska je to bohuzel opravdu jednotlivy panel proti panelu a clovek musi dohledavat na internetu informace jako vztekly, aby se vubec neco dozvedel.

Ja bych treba chtel 50" televizi se 100Hz panelem, bez Androidu, do 15tis. kc... nikde nic.

Odkaz ke komentáři

2tmx: Napiš něco co nevím - všimni si že mým soukromým argumentem pro Philips byl výhradně Ambilight (který holt jiní nemají) a ne nějaké relativní pindy o kvalitě/ceně/značce. Rozdíl mezi číňanem odkoupenou značkou (kterou oni sami považují za investici) a čínským no-name OEM bastlířem (hi-sense nevyjímaje) je IMHO hlavně v tom, že těm druhým se bez důsledné kontroly na místě nedá věřit ani ten nos mezi očima. Dnešní televize a monitory jsou výrobně jednoduchá skládačka s prefabrikátů různé jakostní úrovně - a právě důraz na co nejnižší cenu vede k ojebům typu pochybných/rušících sérií elektroniky, nekvalitního podsvícení a light leak - a typickým příjemcem bohužel bývají právě "cenově populární" *VA panely (zkoušejí to samozřejmě všichni, výsledky znám hlavně u monitorů), buďme rádi že u větších úhlopříček už se aspoň neexperimentuje s TN.

Pohádky o 100Hz frekvencích vycházejí jen z použitého overdrive, u LCD se "Motion Blur efektu zadarmo" nezbavíš - a funkční OLED telku bez nějaké formy Lagdroidu skutečně nekoupíš... :(

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Ja bych to nevidel tak cerne...s vyjimkou tech nejlevnejsich rad...nekde se musi projevit ze tv ve stejne uhloprice stoji 1/4-1/3 toho co jina...ale i tak to byva pro nenarocneho divaka v pohode...stejne je v poslednich letech omezujici faktor spis nedostatecne kvalitni vysilani (mluvim o tech.strance, umeleckou neresim :)

Odkaz ke komentáři

Ad ten Vestel, mrknete schvlane na wikipedii, co vsechno vyrabi za znacky. Z toho jde fakt hlava kolem. Do toho nutno dodat, ze panely vyrabi jen nekolik malo firem a ty dodavaji dal. Treba Oled panely dela vyhradne LG.

Ad VA vs. IPS, tady je jednoznacny nazor uzivatelu, ze VA je lepsi. Mirne, ale jednoznacne. Vyjimka je jen pozorovani z vetsiho uhlu (tam VA nezvlada) nebo provoz oslnene tv ve dne. Takze tv do zasedacek neno sportbaru, ale jinak VA.

Odkaz ke komentáři

Co jsem se díval na recenze TV na rtings.com, tak obecně se dá říct, že VA panely mají lepší kvalitu obrazu pro sledování filmů ve 4K, ale hůře vypadají v osvětlené místnosti. Ale zase to nelze 100% generalizovat třeba LG 95xx, který má IPS panel má dle rtings lepší hodnocení kvality obrazu při sledování filmů ve 4K, než Samsung QN65Q8C nebo Sony XBR65X850E, byť ty mají myslím VA panely.  

Já bych zvážil, do jaké míry se na TV díváš za tmy a za světla. Třeba u nás doma je většinou někde rozsvíceno (máme propojený obývák s kuchyní a žena nemá ráda úplnou tmu - proto by se mi třeba líbil ten ambilight od Phillips, ale v mé cenové kategorii se mi tolik nelíbil obraz a Android) a ani nemáme black curtain, takže i když zatáhnu v létě žaluzie, tak úplnou tmu stejně nemáme. No a pak bych se hlavně šel podívat do showroomu, co se bude líbit tvým očím. To bych řekl, že je úplně nejpodstatnější, protože trh je tak strašně konkurenční, že nemůžeš čekat, že za podobnou cenu dostaneš diametrálně odlišnou kvalitu. Maximálně nějaké méně zavedené značky jako Hisense musí jít s cenou dolu oproti zavedené konkurenci, popř. když narazíš na nějaký momentální výprodej. Jinak za stejné peníze dostaneš +/- stejnou kvalitu.

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

Moje pointa je, ze "dnesni cinan" a napr. "dnesni panasonic" jsou v entry levelu a stredni tride prakticky stejne kramy (neporovnavam servis!). Pokud nekdo rika, ze televize za 10-15k od cinana je sracka a Samsung/LG/Philips (dosad si co chces) je mnohem lepsi... davno uz ne. Ja jsem osobne velmi rad za prichod LG/Samsungu a pozdeji i Cinana do globalniho rybniku velkych JP znacek jako Sony/Panasonic/Sharp, protoze tak konzervativni bandu arogantnich firem mylne opojenych svym elitarstvim v TV prumyslu fakt radost pohledat. TCL a Hisense slapou na trzni kolac a poradne si ukusuji, at se nam to libi nebo ne (TCL a Hisense jsou v TOP5 globalne). Lidi chteji levne televize, BFU nezajima black crush, clouding, banding, edge bleeding, dse apod... je zbytecne nad tim kroutit hlavou.

Odkaz ke komentáři

Jenže ono, jak to teď zkoumám, teď snad už žádná klasická velká nezávislá značka ani neexistuje. Jsou to buď prázdný jména jako ten Philips nebo berou půlku dílů od jiných firem.

Zlaté časy, když se v Číně "jen vyrábělo"!

Pokud se Hisense udrží, bude to top firma.

Odkaz ke komentáři

Mam cukání, jestli nejít do tohohle modelu za 35K po odečtení slevy. https://www.czc.cz/philips-55oled803-139cm/233287/produkt

Trochu se obávam toho strašení s vypalováním OLEDu.

Ja ji mam a velka spokojenost. Obraz jak lusk.

Odkaz ke komentáři

Přátelé, abych to neplevelil jinde, dám sem jeden dotaz. Koupil jsem svou 1. smart Tv (qled Samsung), změnil internety na rychlejší O2 (kvůli pokrytí v podstatě jediná možnost) a dostal jsem O2 TV za 1 Kč/měsíc. Co teď? Mám koupit ten jejich set top box, nebo mi bude stačit vysílaní přes net, nebo jak to mám řešit dál? Jde mi hlavně o běžné programy v HD kvalitě, sport atd.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...