B.F.G. Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2010 Já zůstal u klasické CRT 100 MHz a nemůžu si to vynachválit 100MHz? To nemůžeš přežít Ad zorné pole a ostrost, ano to je pravda, ale nebavíme se o ostrosti obrazu, ale o jeho pojmutí. Kam se v tu chvíli podívám na obrazovku a budu vidět ostře je přeci moje věc. Velikost obrazu je podle mě zásadní. Je to jako jít do kina a vyfasovat sluchátka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2010 (upraveno) Pravda je, že na všechny lepší filmy chodím do kina a zásadně si nesedám dozadu, kde si udělám z plátna větší TV, ale doprostřed sálu. Na televizi už koukám jenom na něco co jsem náhodou neviděl, nebo reprízu. Mám i plazmu 100cm, ale v ložnici mám CRT a ten obraz je nádhera, kde černá je opravdu černá... Jinak přikládám simulaci, jak oko vidí obraz, ten malý čtvereček uprostřed vidí oko ostře. Upraveno 7. července 2010 uživatelem Josef01 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2010 v současné době je nejlepší obraz vysílaný v klasickém televizním PAL rozlišení 720x576, což je zatím na většině území ČR na klasické staré známé CRT"(široká těžká bedna)" jinak doporučuji pročíst tyto stránky digizone.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2010 Chápal bych Full HD technologii, když je to primární zdroj signálu, pokud se dotyčný dívá převážně na televizi, pak uvidí místo písku a trávy barevné linoleum a 200Hz je jenom marketingový tah, stejné jako kupujte 30Mpix fotáky, pak budete mít z fotografie ten pravý zážitek.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 8. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2010 Chápal bych Full HD technologii, když je to primární zdroj signálu, pokud se dotyčný dívá převážně na televizi, pak uvidí místo písku a trávy barevné linoleum a 200Hz je jenom marketingový tah, stejné jako kupujte 30Mpix fotáky, pak budete mít z fotografie ten pravý zážitek.... Z něčeho se ty plakáty musej tisknout, uznej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2010 Kamile, také dost dlouho pátrám, vymýšlím a vyhrává tahle kráska:http://www.shopingcity.cz/plazmove/panasonic-tx-p42s20e--idz23309 Akorát přamýšlím, jestli úhlopříčku 106 nebo 116cm ?? Mám obývák 4 metry, ale ta 116 je koloz, tak zatím nevím" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 8. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2010 Ja koukam na tv zhruba nejakych 3,7m az 4,2m a do ted mam 106cm plazmu asi dva roky a uz je mi mala,kupoval bych 117cm a asi bych se nebal i vetsi.Na velikost tv si rychle zvyknes a pocase ti pride mala.tak abys potom nelitoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 14. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2010 (upraveno) Je pravda že plasma od různých výrobců kolem 42-46 palců má příkon kolem 300w a LCD jen asi 100? a ještě doplním dá se srovnat kvalita plasmy a LCD obě Panasonic? stejná uhlopříčka Upraveno 14. července 2010 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 14. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2010 Je pravda že plasma od různých výrobců kolem 42-46 palců má příkon kolem 300w a LCD jen asi 100? a ještě doplním dá se srovnat kvalita plasmy a LCD obě Panasonic? stejná uhlopříčka Ono to není tak jednoznačné..LCD má konstatní příkon, kdežto plazma proměnlivý..čím více bílé barvy ve vysílání na plazmě tím větší příkon a naopak..takže když budeš koukat na ZOH tak to bude masakr, ale při koukání na horrory bude ten příkon minimální..ve finále to vychází tak šulnul Zdroj: Můj syn, který tyhle věci prodává Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 15. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2010 Ono to není tak jednoznačné..LCD má konstatní příkon, kdežto plazma proměnlivý..čím více bílé barvy ve vysílání na plazmě tím větší příkon a naopak..takže když budeš koukat na ZOH tak to bude masakr, ale při koukání na horrory bude ten příkon minimální..ve finále to vychází tak šulnul Zdroj: Můj syn, který tyhle věci prodává Dovolil bych si nesouhlasit: 1. příkon bude mít LCD určitě menší, novější LCD s LED podsvícením po kalibraci obrazu až třetinovej oproti plazmě 2. obraz plazmy je daleko přirozenější, hlavně barvy, na to LCD nikdy mít nebude, možná tak řada X od SONY, ale ta už se doprodává 3. vypalování obrazu plazmy. Ikdyž zatvrzelý plazmysti tvrdí opak, plazmy se vypalují, s tím se nedá nic dělat. 4. pro někoho možná nepodstatný, ale pro mě důležitý inputlag u LCD, tj. zpoždění zvuku, vůči obrazu. Objevuje se to hlavně u zdroje obsahu z HDMI. Lze to řešit zpožděním zvuku u AV receiveru, ale ne každý ho má. Optimální je zaskočit třebas do Datartu a vyzkoušet na vlastní oči, hlavně se nebát a poprosit o dálkáč a televizi nastavit podle sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maker Odesláno 15. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2010 2. obraz plazmy je daleko přirozenější, hlavně barvy, na to LCD nikdy mít nebude, možná tak řada X od SONY, ale ta už se doprodává ale je novy nastupca= seria HX900 - LED s local dimmingom (nie je to edge LED)-takze to hra velmi slusne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 ale je novy nastupca= seria HX900 - LED s local dimmingom (nie je to edge LED)-takze to hra velmi slusne. A je za velmi příjemnou cenu. Tzn. Jako plazma za 17 litrů cca... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maker Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 A je za velmi příjemnou cenu. Tzn. Jako plazma za 17 litrů cca... Jasne, ale ta spominana X-series bola tiez za slusnu paletu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 Já vím, to je právě tak trošku narážka na fakt, že se zase srovnává Ferrari a Škodovka (co se cenové kategorie týká). Budu řešit o litr vyšší účet za elektriku ročně a nebudu řešit rozdíl v ceně televize 30 litrů? Hmmm:smile_anim: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 A je za velmi příjemnou cenu. Tzn. Jako plazma za 17 litrů cca... no nevim, kde si vzal těch 17litrů, ale ve 46" stojí 55litrů. Jinak local dimming dělá i Toshiba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 no nevim, kde si vzal těch 17litrů, ale ve 46" stojí 55litrů. Jinak local dimming dělá i Toshiba V 50" stojí například TX-P50G20E kolem 32 tisíc, kolem metru je tedy srovnání ceny plazmy a Sony řady HX (píše se tu HX900) stojí kolik? kol 17-18, tak jako např. Panasonic? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 Panasonic TX-P42G20E jsme si koupili v květnu a jsme nadšený. A ze čtyř metrů je to úplně v poho.Větší úhlopříčku jsme nechtěli.No a k nekonečné diskuzi plasma vs. LCD mám jen tolik. Nám LCD ''tahaj'' oči. Každý ať vybírá hlavněkvůli očím. Nic jinýho si totiž čuměním na telku asi nezkazí. Max. postavu, když u toho bude žrát brambůrky.Řešit spotřebu, vypalování obrazovky atd. je ztráta času, bo jsou to ve finále nepodstatné hovadiny. Kdo má na telku v řádu desítek litrů, tak má zpravidla i na zaplacení účtu za energie. A 24h , 7/7 snad nikdotelku puštěnou nemá.A k vypalování obrazovky dochází převážně u statického obrazu, což většinou filmy ani sport nejsou. Tož tolik názor laika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 Nakonec jsem koupil 42" plazmu od LG. Taky mi obraz na LCD i s LED podsvícením připadá horší. A to nemluvím o odezvě. A třeba LG uvádí u plazmy spotřebu 139W a u LCD LED 150W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 17. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2010 Panasonic TX-P42G20E jsme si koupili v květnu a jsme nadšený. A ze čtyř metrů je to úplně v poho. Větší úhlopříčku jsme nechtěli. No a k nekonečné diskuzi plasma vs. LCD mám jen tolik. Nám LCD ''tahaj'' oči. Každý ať vybírá hlavně kvůli očím. Nic jinýho si totiž čuměním na telku asi nezkazí. Max. postavu, když u toho bude žrát brambůrky. Řešit spotřebu, vypalování obrazovky atd. je ztráta času, bo jsou to ve finále nepodstatné hovadiny. Kdo má na telku v řádu desítek litrů, tak má zpravidla i na zaplacení účtu za energie. A 24h , 7/7 snad nikdo telku puštěnou nemá. A k vypalování obrazovky dochází převážně u statického obrazu, což většinou filmy ani sport nejsou. Tož tolik názor laika. Ano s tím souhlasím, je potřeba vybírat podle očí. Já nakonec zůstal u LED Samsungu, protože plazma tak zvláštně bliká a pro mě to byla nakonec nepřekonatelná překážka. Zase Samsung má to nastavení obrazu natolik vymakaný, ikdyž pro někoho složitý, že jsem si obraz nastavil ke své spokojenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 19. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2010 Chtěl bych poprosit znalce o radu, jakou TV vybrat. Jelikož je v nově přestaveném bytě stávající 107cm moc, musí být menší (LCD 94 - 101cm, plazma 94cm), cenu bych rád do 15k.Z LCD jsem našel:LG 37LD450Samsung LE37B530Sony KDL37EX401AEPSony KDL40EX402 Kterou z uvedených vybrat? Máte případně tip na jinou, klidně i tu plazmu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se