Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Základ je ta G20 (Na S20 se ani nedívej. Není to NEO PDP a černá není tak černá. Zase je tam rozdíl cca 5 k.) , super obraz, ALE já měl doma 3 kusy postupně, protože u všech se projevovala závada ve formě BUZZINGu.

Jsem dokonce chodil po prodejnách a hledal kus, který by netrpěl tímto neduhem. A stejně jsem nenašel. Starším ročníkům to asi nevadí, ale mně to u plasmy trhá uši. Takže jsem skončil u LCD. Myslel jsem si, že to bude obrazově tragédie a mazanice, ale naštěstí jsem se mýlil. Obraz ostrý jak břitva, na sport taky super. Ale asi to bude taky tím, že 90 % času koukám na filmy a koncerty v blu-ray. Takže je to hlavně o kvalitě signálu. Další výhoda je v tom, že si na to napojíš přes HDMI kabel notas a muzes surfovat treba po CHRONOMAGU :-), což s plasmou nehrozí ani omylem. To stejné pokud máš doma nějakou konzoli...

Spotřebou je to už dnes skoro nastejno (je tam rozdíl, ale cena za LED oproti LCD / plasmě se Ti vrátí za cca 20 let), takže je to spíš masáž pro lidi...

No a k tomu modelu... Samsung ani omylem... Strasne dlouho jsem vybíral a četl fora a rozhodoval se mezi LG 42LE5300 (vítěz EISA 2010/ 2011 European Best Value LCD ) a Sharp Quattron 810E. Nechal jsem si je v prodejně postavit vedle sebe a vyhrálo LG. Vřele doporučuju. Jo a vem si raději 50´´, 42´´ je strašně málo...

Odesláno

Díky všem za rady a tipy. Ještě bych měl asi podotknout, že TV signál mám přes HDMI z HD tuneru od UPC, dále blu-ray taktéž přes HDMI. Teda jestli mají tyto údaje vliv na výběr. S cenou bych se chtěl pohbovat okolo 15k, 17 už je celkem strop (přeci jen jde o dárek, kde máme určeno kolik bude investováno).

Odesláno

A na co se nejčastěji díváš? Budeš připojovat PC nebo konzoli k TV? (třeba takový youtube ve FULL HD je špica) zatím je teda těch klipů celkem málo, ale všechny nově vznikající jsou již nahrávány v tomto standartu... nebo prohlížení fotek z dovolené na TV je taky fajn

Odesláno

PC a herní konzole určitě ne, občas foto, poměr sledování TV/DVD je tak 40:60, při sledování TV hlavně sport, dokumenty a publicistika, především v HD kvalitě.

Odesláno (upraveno)

ricous,

jakozto zodpovedny pracovnik v Datartu pohybujici se v elektru pres 5 let radim za sebe LE40C650/654. Me osobne se obraz na panasonic neopdp plazmach nezda tak dobrej jak se vsude pise...

jakekoli doplnujici info rad dodam, jen se ptej..

Jo a ty 550 se vyhni - to je fakt spatny.

mAra

EDIT: klido se ptej - prispevky se mi hodej - Nic prodavat nehodlam, jen se cejtim menecenej :D

EDIT2: nesouhlasim s kolegou nademnou, 42LE5300/5500 popripade LC40LE810/820 mi prijdou obrazove horsi jak vse mozne od Samsungu, notabene ze LG se dost kurvi (napsal bych kazi - ale to by nevystihovalo opravdovy stav veci). Ale ted to teda porovnavam s LED Samsungama... A jak nekdo psal ze to nesetri a je to jen masirka - neni, mel jsem to napichly na meraku a 40" LED samsung zere nejakych 80W oroti LCD zerouci 140-160W. Zalezi jak moc na to budes koukat, no.

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno

Já furt nevím, jestli už je kvalita obrazu LCD srovnatelná s plazmou, hlavně ohledně rychlých scén...?

Koukat na to v prodejně je na nic, vše je přes testovací DVD a to nic nepoznám.

Odesláno (upraveno)

ver mi - je (mluvime-li o 100Hz) TV.

mAra

EDIT: Samozrejme nesmime to porovnavat s plazmama Pioneer a pod - s tema snese LED LOEWE at sme teda presni... Ale to jsme o radove 0 navic.

Odesláno

Mam devitku, ale kupoval jsem ji v roce 2009, takze to je myslim jeste LCD. Ale kresli krasne. Elektrina me netankuje. Topim primotipama, asi 11 kW dohromady, to je tady bezne, takze spotreba televize se mi do uctu vubec nepromitne. Teda ne znatelne.

Odesláno

Takže nakonec už je zaplacena LEDka Samsung UE40C6000 za necelých 17k - tak uvidíme, co na ni uvidíme... Márovi i ostatním díky za tip!

Teď ještě domácí kino (asi raději s blu-ray), pouze 2.1, cena max. 10k (to už si budeme platit sami).

Odesláno (upraveno)

Tak snad budes spokojenej.

a kino si di idealne nekam poslechnout - bo zvuk se popisuje snad jeste hur jak obraz :)

mAra

Odesláno

Já su nahluchlé a prd poznám... :crying_anim02: To co doporučíte bude vždycky lepší jak zvuk z TV. 5.1 nechcu bo nemám nálad tahat někde dráty a vrtat do zdi, případně mít další nebezpečný materiál k přesunu díky mým dvouletým dvojčatům...

Odesláno

Jak jsem ti psal, kukni se po HT-6200 s cenou se do 10ti k vejdes a repro to ma stejny jako 7200 ale nni to takova designovka.

A bude ti stacit jedna dalka a poslape Anynet

mAra

Odesláno

Mám dotaz na majitele a případné zkušenosti se Samsungem LE40(37)C650 - konkrétně si lidi stěžují na to že bručí? To bych nepřežil, proto se ptám, je ta vaše bedna "tichá" na nízkou hlasitost/v noci?

Odesláno

Mám dotaz na majitele a případné zkušenosti se Samsungem LE40(37)C650 - konkrétně si lidi stěžují na to že bručí? To bych nepřežil, proto se ptám, je ta vaše bedna "tichá" na nízkou hlasitost/v noci?

Já mám zatím plazmu Samsung PS42C96HD a večer, když je doma ticho a ztlumím i TV, tak zejména při vykreslování světlých barev a bílé "bzučí". Prý je to neduh většiny plazem, kdy musí víc pracovat nějaké trafo nebo co (odborníci zřejmě popíší lépe). Nevzali mi to ani jako reklamaci.

Nicméně do hodiny tu má být nová LEDka, tak se na ni těším...

Odesláno

Měl jsem plasmu Panasonic tx-p42S20e - tam ten mírný brum nějaký byl - obdobně jak popisuje Rico. Ted mám po obměně plasmu Panasonic tx-p42G20E - je to obrovský rozdíl, je tichá a ostrá!!

Odesláno

Já su nahluchlé a prd poznám... :crying_anim02: To co doporučíte bude vždycky lepší jak zvuk z TV. 5.1 nechcu bo nemám nálad tahat někde dráty a vrtat do zdi, případně mít další nebezpečný materiál k přesunu díky mým dvouletým dvojčatům...

pokud ale půjdeš cestou 2,1 a ještě v této ceně za vše o hodně zážitků se připravíš,prostě rozdíl mezi DD a DTS nepoznáš,natož pak u BD
Odesláno

Mám Samsung LE40C630, což je 650 s matným panelem a nižším kontrastem. Nic nebzučí a hlasitost 0 znamená ticho. Hlasitost 1 závisí na vstupu. Pokud to jde z DVB, tak je to velmi, velmi tiché. Pokud z filmu z USB flash disku, tak je to znatelně hlasitější občas.

Odesláno

Tak LEDka Samsung UE40C6000 právě nahradila plazmu Samsung PS42C96HD.

Malým zklamáním je velikost obrazu, protože 101 cm vs. 107 cm je opravdu znát, ale tady mínusové body pro LEDku končí (navíc velikost jsem si určil sám).

Působí celkově menší i díky menšímu rámečku, který má elegantní "skleněný" okraj. Instalace na podstavec byla pro mne menší maturita, ještě že mám manuálně zručnou ženu. Napojil jsem přes HDMI HD rekordér od UPC a blu-ray, ladění programů jsem přeskočil a šel "na věc".

Obraz při TV - plazma snese srovnání při "obyčejných" digitálních programech. Jakmile je však vysílání v HD, je to neskonalý rozdíl (no jo - Full HD vs. HD Ready).

Šok jsem zažil při vložení Casina Royale do blu-ray. Obraz je neskutečný a to možná až moc. Už v tom trošku i chybí to kouzlo filmového obrazu, naštěstí se dá tento režim nastavit (a spousta jiných). Žena kvalitu okomentovala slovy, že je to natočený kamerou jak telenovela...

Zvuk je také fantastický, výběr z několika možností. Zvažuju, jestli vůbec potřebuju domácí kino.

TV má strašně funkcí a já vím, že jich nevyužiju ani 50% a to ještě asi budu muset otravovat Máru, aby mi poradil... A hlavně nefunguje jako přímotop, což snad oceníme při vyúčtování za elektřinu.

Všem ještě jednou díky za rady, vyplatilo se to neskočit na první nástřel.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...