kamilb Odesláno 29. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2011 Co slovo to perla Tady začni, a pokud tě to bude bavit,pokračuj. Pak můžeš i poradit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 29. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2011 doporučuju plazmu panasonic VT-series. má wi-fi, satelitní tuner, přívětivé, rychlé menu, perfektní obraz ve full HD, přepočet na 3D (2ks brýlí v ceně) a spotřebu průměrně kolem 150W (měřil jsem). mám k ní přes USB připojený disk western digital, perfektně a jednoduše se na něj dají nahrát stovky filmů v HD rozlišení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Džanek Odesláno 29. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2011 Co slovo to perla Tady začni, a pokud tě to bude bavit,pokračuj. Pak můžeš i poradit. A co jako? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopkirk Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Chtěl bych se zeptat místních odborníků. Dostal jsem za úkol vybrat pro mé rodiče novou televizi v úhlopříčce 82 cm. Rozpočet mi dovoluje buď LCD ve full HD nebo LED v HD rozlišení.Co byste zvolili vy?Má full HD při této úhlopříčce smysl? Díky za vaše názory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 (upraveno) Nemáte někdo tip, kde se dá sehnat rozumná CRT televize?Buď nová - bojím se ale, že takovou obskurnost už dneska renomovaní výrobci nevyrábějí - nebo klidně i nějakej bazar, kterej by se na tohle specializoval, geograficky řekněme mezi Chomutovem, UL, Prahou...Chci "slušnou" značku, min. 2x SCART, stereo a 100Hz. Placatou televizi nepotřebuju, navíc LED ani LCD prostě nechci (a nechci přesvědčovat o tom, že bych chtít měl), plazmu bych i vzal, ale velikost max 72 cm, takže nic. Upraveno 6. prosince 2011 uživatelem boo-beek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 kolegove, protoze predpokladam rozsahle znalosti u rady z vas, prosim touto cestou o radu nebo tip. mam 42" LED LCD, propojenou s Blu-Ray prehravacem pres HDMI kabl. zaroven jsem klasicky propojil Blu-Ray se zesilovacem, pres audio vystupy (cinch). ale zvuk ze zesilovace je tak o 0,2-0,5s zpozdeny (ta prodleva je jenom odhad, nemam to jak zmerit)! cili bud se s tim smirim a zvuk bude o chlup opozdeny, nebo se rozloucim s kvalitnim zvukem. nemate s tim nekdo nejake zkusenosti? prijde mi divne, ze by HDMI bylo az o tolik lepsi, co do propustnosti dat? resp. ze by normalni audiovystupy byly o tolik pomalejsi? zadnou svepomoci to nepytlikuju, proste audio vystup - audio vstup, hotovo. ach jo... jo, a vim, ze existuji specializovana fora, ale hlasit se nikam nechci. jeste to by mi tak chybelo. staci chronomag. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 kolegove, protoze predpokladam rozsahle znalosti u rady z vas, prosim touto cestou o radu nebo tip. mam 42" LED LCD, propojenou s Blu-Ray prehravacem pres HDMI kabl. zaroven jsem klasicky propojil Blu-Ray se zesilovacem, pres audio vystupy (cinch). ale zvuk ze zesilovace je tak o 0,2-0,5s zpozdeny (ta prodleva je jenom odhad, nemam to jak zmerit)! cili bud se s tim smirim a zvuk bude o chlup opozdeny, nebo se rozloucim s kvalitnim zvukem. nemate s tim nekdo nejake zkusenosti? prijde mi divne, ze by HDMI bylo az o tolik lepsi, co do propustnosti dat? resp. ze by normalni audiovystupy byly o tolik pomalejsi? zadnou svepomoci to nepytlikuju, proste audio vystup - audio vstup, hotovo. ach jo... jo, a vim, ze existuji specializovana fora, ale hlasit se nikam nechci. jeste to by mi tak chybelo. staci chronomag. hdmi resp. digi data z toho dvd lezu priamo, na analog sa to musi skonvertovat. najlepsie je to robit v jednom zariadeni typu AV receiver, potom je nad tym teoreticky lepsia kontrola pokial ide o delay. Ak ma AV receiver aj hdmi vstup a vystup tak to skus prehnat cez neho, mozno sa to spravi. ina moznost je nechat zapojenie ako je a manualne nastavit delay na strane AV receivera/zosilnovaca, ak ma taku funkciu. niekedy pred rokmi ked som sa o to zaujimal zvykli mat A/V receivery tuto funkciu celkom bezne, ale teraz neviem /predpokladam ze je to skor vynimka/ tretia moznost je ze ma tvoja TV analogovy audio vystup, takze skus to vopchat cele cez hdmi do telky, tam sa to rozmota na obraz a zvuk, a zvuk z toho posli naspat do zosilnovaca. kazdopadne na zosilnovaci povypinaj vsetky digi korekcie a DSP field processing ak tam nieco take mas. snad to pomoze, daj vediet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 zaroven jsem klasicky propojil Blu-Ray se zesilovacem, pres audio vystupy (cinch). A zesilovač nemá HDMI, Coax nebo optiku??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 kolegove, protoze predpokladam rozsahle znalosti u rady z vas, prosim touto cestou o radu nebo tip. mam 42" LED LCD, propojenou s Blu-Ray prehravacem pres HDMI kabl. zaroven jsem klasicky propojil Blu-Ray se zesilovacem, pres audio vystupy (cinch). ale zvuk ze zesilovace je tak o 0,2-0,5s zpozdeny (ta prodleva je jenom odhad, nemam to jak zmerit)! cili bud se s tim smirim a zvuk bude o chlup opozdeny, nebo se rozloucim s kvalitnim zvukem. nemate s tim nekdo nejake zkusenosti? prijde mi divne, ze by HDMI bylo az o tolik lepsi, co do propustnosti dat? resp. ze by normalni audiovystupy byly o tolik pomalejsi? zadnou svepomoci to nepytlikuju, proste audio vystup - audio vstup, hotovo. ach jo... jo, a vim, ze existuji specializovana fora, ale hlasit se nikam nechci. jeste to by mi tak chybelo. staci chronomag. HDMI přenos dat digitálně,cinč je analog takže je pomalejší,pokud chceš kvalitní zvuk, tak zvuk žeň buď optikou(optický kabel) nebo digitalním av výstupem(vypadá jako klasický cinč ale je u něj napsáno digital audio out.Předpokladám,že máš nějaký zesilovač,který má příslušné buď optické nebo digitalní vstupy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 (upraveno) instant: diky. pisu SZ, nechci to tady plevelit. mondeo: mam staricky Kenwood KR-V6090, ktery mi dava skvelej zvuk. podle me to digital vstup nema, je to vykopavka jartop: diky. tak asi to vypada, ze analog versus digital v mych podminkach resitelne neni. takze zadnou SZ nepisu, instante. jdu se poohlidnout po zesilovaci. nejake tipy? specialni pozadavky na repraky digitalni zesilovace nemaji, predpokladam? tj. muzu pouzit aspon svoje reprobedny? ptam se jako lama, ale to ja v tehle oblasti jsem. Upraveno 26. prosince 2011 uživatelem little_w Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 (upraveno) Projdi si toto http://www.hifipartn...e/av-receivery/ a ještě http://av-prijimace.heureka.cz/ jsou tam jak parametry tak i popis a ceny.AV receiver který potřebuješ musí mít aspoň jeden nebo dva HDMI vstupy a jeden HDMI výstup což je minimum o optice ani nemluvím to už je samozřejmost potom to propojíš Přehrávač-recivr- televize vše HDMI kabely Upraveno 26. prosince 2011 uživatelem mondeo2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2011 diky za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2011 Když už se tu nakouslo zapojení, poprosil bych taky o radu od zkušenějších:-). Z přehrávače pošlu signál do TV přes HDMI a z TV zvuk optickým kabelem do receiveru. Při tomhle propojení receiver nepozná Dolby Digital a jede jen stereo. Kde by mohl být problém? Když pošlu zvuk optikou z přehrávače přímo do receiveru, je všechno v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2011 Když pošlu zvuk optikou z přehrávače přímo do receiveru, je všechno v pořádku. A proč to nenecháš takto? Jaký je důvod posílat to přes TV? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 29. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2011 Důvod je jednoduchej, míň kabelů a jednosušší ovládání (pro ženskou část domácnosti:-)).. K TV mám připojenej set top box, dvd a x-box, takže kdyby se zvuk podařilo poslat z TV, vedl by do receiveru jen jeden kabel (takhle do něj vedou 3) a nemusely by se přepínat vstupy při použití různejch zdrojů signálu. Nicméně je to asi jedno, jen mě zajímalo, jestli už někdo neřešil podobnou věc.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 29. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2011 Když už se tu nakouslo zapojení, poprosil bych taky o radu od zkušenějších:-). Z přehrávače pošlu signál do TV přes HDMI a z TV zvuk optickým kabelem do receiveru. Při tomhle propojení receiver nepozná Dolby Digital a jede jen stereo. Kde by mohl být problém? Když pošlu zvuk optikou z přehrávače přímo do receiveru, je všechno v pořádku. Co nastavení výstupu optiky v menu televize? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2011 Bingo, díky tvýmu tipu jsem ještě jednou prolezl menu u televize, samotnej optickej výstup žádný nastavení nemá, ale stačilo zapnout surround v nastavení zvuku. Myslel jsem, že se tahle volba týká jen zvuku, co leze z repráků telky a vona přitom ovlivňuje i digitální výstup... Takže dík ještě jednou:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny357 Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2011 predavam, jak sem koupil - na satelit koupit LCD, na kabelovku Plazmu, prej kvuli kvalite signalu. Na horsi signal je lepsi plazma, protoze rozmazava barvy a je takova vernejsiNicmene dneska doporucuju zajit nekam, kde maj 100ks televizi vedle sebe a vzit ten obraz, kterej se libi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2011 tak to nakonec bude samsung UE37D5000. jeste to dnes zmerim, jestli nebyla lepsi 40, ale budu na to koukat tak 1,5 - 2m si myslim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2011 Mám mnoho let plazmu Panasonic TH-42PA60E s rozlišením 852 x 480 připojeno k DVB-T a obraz má super. Druhá plazma s vyšším rozlišením už nemá obraz takový. To malé rozlišení je velmi blízko nativnímu rozlišení televiznímu vysílání a budí i dojem ostřejšího obrazu. Samozřejmě na satelit je HD rozlišení základ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se