Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Než to Panasonic s plasmou zabalil, stal jsem se na podzim šťastným majitelem TX-P65VT60E. Pro pozorovací vzdálenost 4.7m a převahu sledovaného materiálu v HD (sat+bluray) ani moc jiných možností nebylo. Po letech blažené nevinnosti strávené na malých LCD panelech mi kolega na jeho TV otevřel oči a už nebyla cesta zpět. Vlastně jedna ano - počkat pár let na OLED UHD, ale byl jsem už trošku v presu, když si mladej začal po přestěhování z bytu do domu brát k TV brýle na dálku. Tak jsem to rozsekl.

A nelitoval jsem ani jeden den, je to výborný panel.

Odesláno

Než to Panasonic s plasmou zabalil, stal jsem se na podzim šťastným majitelem TX-P65VT60E. Pro pozorovací vzdálenost 4.7m a převahu sledovaného materiálu v HD (sat+bluray) ani moc jiných možností nebylo. Po letech blažené nevinnosti strávené na malých LCD panelech mi kolega na jeho TV otevřel oči a už nebyla cesta zpět. Vlastně jedna ano - počkat pár let na OLED UHD, ale byl jsem už trošku v presu, když si mladej začal po přestěhování z bytu do domu brát k TV brýle na dálku. Tak jsem to rozsekl.

A nelitoval jsem ani jeden den, je to výborný panel.

VT serie byla skvělá, o tom žádná

Odesláno

quest987: Pokud dobře chápu, že ji vidíš každý den, čili někde na přesvícené prodejně, pak se nedivím, že se ti nelíbí černá, protože jak jistě víš, jakákoliv plazma za většího osvětlení působí šedě,nevýrazně a jalově. Ano, tahle LG má problém s trošku nižším kontrastem,ale v tmavší místnosti (zatažené žaluzie,nebo večerní dívání) vypadá TV úplně jinak. Každá plazma vypadá na prodejně nic moc, ale když ji uděláš doma podmínky, nelze mít lepší obraz. IPS panely mají horší černou,to je pravda, ale zase mají věrnější podání barev, takže záleží co kdo preferuje víc. Ale nehodnoť plazmu na základě přesvícené prodejny, protože to je úplně mimo (pokud chápu správně, že pracuješ někde v elektru a vidíš ji denně na prodejně).

Odesláno (upraveno)

Marfael: moc dobře vím co píšeš,navíc naše propdejna není nikterak přesvícená a navíc ten kout kde stojí tato tv je spiš tmavší. v tomto světě se pohybuju už nějakej ten pátek a troufnu si říct, že poznám dobrou a špatnou plazmu. A to konkretne tento model od LG špatný obrazově je. Když porovnám svou plazmu co má již nalítáno pár let a tento model od Lg tak moje plazma je na tom lépe zhlediska podání barev. Samozřejmě je již za zenitem zhlediska rozlišení, ale barvy jsou pořád OK. 

Jinak peace, nechci se nejak dohadovat

Upraveno uživatelem quest987
Odesláno

quest987: to jsem chtěl napsat, že hádat se určitě nechci, nehledě na to, že každý má jiné oči a co se líbí jednomu, se druhému líbit nemusí, takže přít se je nesmysl. Nic méně opravdu zrovna plazmu prostě na prodejně opravdu nelze reálně posoudit, i když tam máte "tmavší" kout. Za denního světla byl problém u této LG is nejvyšším jasem a vším. Večer stačilo nastavit na čtvrtinu a obraz byl bezproblémový, reálný s dostačující černou. Bohužel, výhody plazmy se ukážou hlavně v tmavším prostředí, protože prostě na přímém světle bude plazma vždy šedá, jalová. Na prodejně bude vypadat kdejaká LCD líp, než plazma. Ale jak říkám, to je můj pohled a není to přesvědčování, jen fakta o plazmách, že na prodejně prostě plazmu nelze hodnotit. Ale je fakt, že zrovna tohle LG má slabší kontrast, možná proto je na prodejně horší, než jiné plazmy, nic méně v tmavším pokoji je vše bez problémů, aspoň pro většinu běžných diváků.

Odesláno

Je to taky o podminkach. Mame v obyvaku velka okna a na tely se divame nejen vecer. Nehlede k tomu, ze tu v lete je slunce dvacet hodin denne. A zatemnovat se tu jak v bunkru se mi fakt nechce. Proste plazma neni pro vsechny lidi a situace. V idealnich podminkach asi doda vyssi kvalitu. Ale idealni podminky nevladnou vzdy. Spise jen obcas. A ve zbytku casu plazma proste nesviti dost a vypada vyblite a vybledle.

Odesláno

No, nerad bych se pouštěl na fóru o hodinkách do nějaké TV-technology zápletky, ale pár věcí bych měl ... Co mám plasmu, ještě jsem z obýváku kobku dělat nemusel, ale pochybuju, že jakákoliv TV obstojí, když na ní přímo svítí slunce (mám ji cca 2 metry od francouzského okna). Pokud se týče kvality obrazu a podání barev, je plasma lepší než LCD ve všech klíčových parametrech, faktem je menší svítivost (200-300 cd/m2 max) a vyšší spotřeba. Samsung má dobré high end plasmy, ale jejich vyšší svítivost (prý až kolem 300 cd/m2) je vykoupena vyšší spotřebou a zřejmě i nižší životností. Já mám jas panelu pořád na polovině, případné korekce řeší ambient light sensor, takže i za slunečného dne nemusím jas korigovat. Na BD playback za dne jde THX bright room mode, ten zajistí dobrou reprodukci i za jasného dne. Rozhodně ale, po zahoření, kalibraci a cca 700 hodinách bych neřekl, že vypadá obraz vyblitě a vybledle. Při THX certifikaci by to asi znamenalo vážnou chybu v matrixu.

Na rozdíl v kvalitě obrazu plasmy a LCD já osobně pohlížím jako na rozdíl automat/quartz :)

PS: v kině taky při promítání zhasnou, nicht wahr? :)

Odesláno

No, nerad bych se pouštěl na fóru o hodinkách do nějaké TV-technology zápletky, ale pár věcí bych měl ... Co mám plasmu, ještě jsem z obýváku kobku dělat nemusel, ale pochybuju, že jakákoliv TV obstojí, když na ní přímo svítí slunce (mám ji cca 2 metry od francouzského okna). Pokud se týče kvality obrazu a podání barev, je plasma lepší než LCD ve všech klíčových parametrech, faktem je menší svítivost (200-300 cd/m2 max) a vyšší spotřeba. Samsung má dobré high end plasmy, ale jejich vyšší svítivost (prý až kolem 300 cd/m2) je vykoupena vyšší spotřebou a zřejmě i nižší životností. Já mám jas panelu pořád na polovině, případné korekce řeší ambient light sensor, takže i za slunečného dne nemusím jas korigovat. Na BD playback za dne jde THX bright room mode, ten zajistí dobrou reprodukci i za jasného dne. Rozhodně ale, po zahoření, kalibraci a cca 700 hodinách bych neřekl, že vypadá obraz vyblitě a vybledle. Při THX certifikaci by to asi znamenalo vážnou chybu v matrixu.

Na rozdíl v kvalitě obrazu plasmy a LCD já osobně pohlížím jako na rozdíl automat/quartz :)

PS: v kině taky při promítání zhasnou, nicht wahr? :)

Tvá plazma v porovnání s diskutovaným modelem je trochu na jiném levelu zhlediska kvality a je/byla na cca 3x takové ceně oproti zmiňovanému LG. Tím pádem její neduhy se tolik neprojevují jako u nižších serii.

Odesláno

no pánové, bez urážky, kdo  z vás kouká na telku jako v kině?  Málokdo a tak jednou za měsíc. Televize je dneska tak běžnou součástí asi jako splachovací záchod... takže debaty o nějaké absolutním zatemňování a pod. jsou v tomto případě zcela mimo mísu.  Jak již uváděl kolega výše, tak na televizi se podívá  na zprávy a děti občas na pohádku....takže debaty o tom kup dvakrát dražší televizi jsou asi zcela mimo mísu...  Jak jsem pochopil, tak  se tu řeší nejlepší poměr cena/výkon v ceně do 20k s uhlopříčkou 50" za mě a dle mojí zkušenosti  LG 50LN575S, televize má průměrný obraz slušnou výbavu a cenou odpovídá...

Hasňo, rukama mi prošlo stejně jako questovi několik set televizí a to nejen na prodejně, ale po školeních skutečně jsou televize často prezentovány tak, aby vynikly jejich vlastnosti. Ano plasma je zpravidla lepší ve věrnějším podání barev, lepší černou, nižší cenou  a dokáže za chladných podzimních večerů vytopit obývák, ale pro běžného konzumenta  je LED vhodnější..

Ale abych si dojel jednou týdně pro deset rohlíků do samoobsluhy ve vzdálenosti 2km si taktéž nekoupím Hammera, ale postačí mi Dacie, a i přesto najdete tisíc důvodů proč ne...Kritizovat se dá všechno, s pochvalou a doporučením je to horší...

Odesláno

Přátelé, toto jsou opravdu velice nebezpečné myšlenky, co tu píšete. Na AV fórech by byly považovány dokonce za heretické. :)

Mějte na paměti, že jako někteří zdejší členové trpí chronobundem, existují i jiné varianty, např. telebundus. Ta Frantiskova úvaha s hummerem/dacií se potom může někomu zdát asi tak hodnotná, jako úvaha typu hele, na co schaffky za kilo pade, když hodinky jsou taková běžná součást života, asi jako záchod, prdni na ruku kvarcky za litr a dál to neřeš...  Brr !

Pro běžného konzumenta stačí LEDka za desítku, stejně jako kvarcky za litránek. Uvědomte si ale, že stejně jako jsou lidi, kteří se těší z kvality špičkových švýcarských automatů na zápěstí, tak jsou i lidi, kteří hledají dokonalý obraz a zvuk, řekněme videofilové. Sám bych se neodvážil za videofila počítat, ale hájit jejich zájmy budu do roztrhání.

Nevšiml jsem si, že by se toto vlákno ab initio zabývalo poradou panelu do 20 tisíc, jen jsem nesnesl to hnojení na plasmu jako takovou.

Abych to shrnul, do 20k v plasmě těžko něco doporučit, snad jen malinko přitlačit na 24k a Panasonic TX-P50ST60E - to by, myslím, nebyla špatná volba. LEDek je v této hladině spousta, OLED je světelné roky daleko, takže kolegovi nezbývá než koupit LED, pokud tedy nebude chtít zkusit tu nemožnou, výběhovou, mdlou, vybledlou, nenažranou a zastaralou plasmu :)

Odesláno

to Krakonosh tohle je ale jenom hledání důvodů proč ne, ke každé věci najdeme tisíc for, kde budou tři nadšenci, kteří budou prosazovat jednu věc a vše ostatní nemá ani důvod o tom přemýšlet, co kdyby...

Dneska berme čistě praktickou věc a to chci koukat na zprávy a tím to konči.

BTW, když jsi narazil na hodinkové srovnání tak 90% těch co nosí hodinky, nikdy nic jako Schaffky řešit nebudou, chtějí aby to ukazovala čas a pokud možno přesně ...nejde srovnávat nadšení pro něco a běžnej konzum, který pro tazatele rozhodně je.. tim bych to asi uzavřel...

Odesláno

Sony KDL-47W807 http://www.electroworld.cz/product/televize-dvd-video/televize/KDL47W807ASA/sony-kdl-47w807-televize nebo Samsung UE46F6750 (má hraničně velký podstavec) http://www.electroworld.cz/product/televize-dvd-video/televize/UE46F6750SBXX/samsung-ue46f6750-televize ? Nebo se vyprdnout na T2 (dle pár diskuzí a článků jsem pochopil, že nikdo neví, kdy a jestli a jak u nás bude) a koupit Panasonic TX-L47ET60E http://www.datart.cz/-3D-televize-PANASONIC-TX-L47ET60E.html#id-anchor-attributes ? Díky.

Návštěvník YPO
Odesláno

Sony KDL-47W807 http://www.electroworld.cz/product/televize-dvd-video/televize/KDL47W807ASA/sony-kdl-47w807-televize nebo Samsung UE46F6750 (má hraničně velký podstavec) http://www.electroworld.cz/product/televize-dvd-video/televize/UE46F6750SBXX/samsung-ue46f6750-televize ? Nebo se vyprdnout na T2 (dle pár diskuzí a článků jsem pochopil, že nikdo neví, kdy a jestli a jak u nás bude) a koupit Panasonic TX-L47ET60E http://www.datart.cz/-3D-televize-PANASONIC-TX-L47ET60E.html#id-anchor-attributes ? Díky.

di do prdele :D

Odesláno

sony neber.. konci s vyrobou televizi takze bez jakekoli podpory v budoucnu.. za me rozhodne samsung? t2 bych neresil.. to budeme driv jezdit na dovokenou na Marz

Chtěl bych to koupit v Electroworldu s pětiletou zárukou (i proti mechanickému poškození, protože děti jsou gumy), takže servis moc neřeším. Příp. do toho klepnu kladivem :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...