Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny!

Chci se zeptat chytrých hlav - o Spartacích se zase tolik neví. Bylo jich vyrobeno asi 1500 kusů; vyráběly se od roku 1954 atd. Mám (při trochu štěstí dvoje) Nevíte někdo, zda ručky byly šípovité (mají je některé Primky po Spartacích), nebo spíše širšího tvaru? A nebo byly "oficiální" oboje verze? Dále Spartaky měly uvnitř strojku číslo strojku, nebo přímo kalibr (např 25)? Protože se objevují spekulace, že první Spartaky neměly vyobrazený kalibr, ale číslo strojku.

Díky za každou odpověď :-)

Promiň, ale odpovím asi za většinu velevážených členů tohoto fóra...

Stačí si najít malinko času a začíst se do zdejších vláken!   :bangin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 436
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Upřímná gratulace, jsou v nádherné kondici :-) Ještě ze je to kalibr 25, jinak bych trochu zezelenal :-) To je to pouzdro z nedávno získaných prim pospartak "bezjewels", nebo se zadařilo jinak?

Není to kalibr K25, je tam neznačený strojek. Jo, jsou pěkné  :clap: díky.  Ne, ty ,,pospartaky" jsem nechal pohromadě, bylo mi líto rozebírat evidentně původní kus. Tyhle černé jsem  koupil za pořádné peníze, protože  jsou vážně v luxusním stavu. Mám z nich radost jako malej kluk :baby:

Odkaz ke komentáři

Straspolovi samozřejmě gratuluji a nechci mu kazit radost, ale nemá někdo z Vás tušení, jestli byl v ručkách pro Spartaky nějaký systém, nebo jestli to tam padalo tak nějak náhodně? Trochu jsem si myslel, že ty první kusy bez označení kalibru šli s jinýma ručkama...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Tyto hodinky jsem již dával na jiné vlákno. Dnes jsem je vyzvedl. Vyčištěné, jak moje paní hodinářka uměla. Nechal jsem vyměnit ručky ze svých Pospartaků. Mrzí mě to, ale jiné jsem neměl. Na dýnku číslo 2619. Myslím si, že takto jsou již OK. Může mi to prosím někdo potvrdit. Vše ostatní by mělo býti originální. Rád budu za jakékoli info.

Hodinkovou nemoc jsem měl dlouho, ale naplno propukla asi před rokem. Hlavně PRIM.

Děkuji.

post-32234-0-29522600-1401819075_thumb.jpg

post-32234-0-86500200-1401819126_thumb.jpg

post-32234-0-92450800-1401819179_thumb.jpg

post-32234-0-47272400-1401819251_thumb.jpg

post-32234-0-62576700-1401819857_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Áááá, luxusní, tady někdo sbírá s láskou :-)

Edit: z fotky to není moc poznat, ale u spartaků by asi měla být malá vteřinovka rovná, ne šípovitá. Logo Chronotechny na vnitřní straně dýnka u svých Spartaků nemám, ale já mám předprodukční kus se strojkem bez označení, takže to nic neznamená.. Gratulace!

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...