Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Tak vcera padla lahev Hammer Head 23 a musim rict ze fakt dobry, klobouk dolu. Jemnoucka, hladka vanilkova. Fakt mi chutnala a to whisky temer vubec nepiju, i CEO Drew Estate si ji pochvaloval a par lidi z UK skupiny taky chvalili a nechteli verit ze je to 100% Cesky vyrobek.

Diky za tip, rozesilam do sveta dobre jmeno Ceske Republiky (jeste jsem vezl par Becherovek a hruskovici)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale no tak. Pokud ti Hibiki 12 yo pripada jako bahno, ci mainstream, nebo pokud nedokazes ocenit dobrou whiskey.....ale co se budu rozcilovat. :D

ja nemam nic proti Hibiki, ale zmiatol ma nazov vlakna, k tomu som pisal...nie k Hibiki.

edit: a dobru whiskey ocenit skutocne neviem, po tych single maltoch sa mi hlada tazko :)

Upraveno uživatelem ivan_989
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Vubec. A nevim co se ti nezda, ze jako spinime vlakno. Se podivej na jeho nazev. ;)

Ale no tak. Pokud ti Hibiki 12 yo pripada jako bahno, ci mainstream, nebo pokud nedokazes ocenit dobrou whiskey.....ale co se budu rozcilovat. :D

Název vlákna jsem přejmenoval zpátky a pokud se chcete bavit o míchaných, založte si nové!

Odkaz ke komentáři

Tak vcera padla lahev Hammer Head 23 a musim rict ze fakt dobry, klobouk dolu. Jemnoucka, hladka vanilkova. Fakt mi chutnala a to whisky temer vubec nepiju, i CEO Drew Estate si ji pochvaloval a par lidi z UK skupiny taky chvalili a nechteli verit ze je to 100% Cesky vyrobek.

Diky za tip, rozesilam do sveta dobre jmeno Ceske Republiky (jeste jsem vezl par Becherovek a hruskovici)

Hlave uz jich prej moc neni , takze je potreba se zasobit .
Odkaz ke komentáři

Hlave uz jich prej moc neni , takze je potreba se zasobit .

No neviem. To je asi "nedostatok" urobeny vyrobcom aby ziskala na atraktivite. Maju ju v kazdom obchode, v Metre (Makro) jej cena uz rok klesa. Zla urcite nieje, otazkou ostava porovnanie jej kvalit s produktmi poddobnej ceny, napr. 18yo Glenfiddich ci Glenlivet. Ale urcite zaujimavy pocin.

Odkaz ke komentáři

Ctyri roky po sobe Jim Murray tuhle whisku vynasi do nebes, nejlepsi v kategorii "10 Years & Under" 2013, 2014, 2015 a 2016 k tomu navic "Single Malt of the Year (Multiple Casks)", takze bylo nacase ji vyzkouset. Glen Grant 10yo.

Po prvni sklenicce bych ji nazval archetypem (nekourove) Skotske Whisky. 10 let v ex-bourbon sudech, zadne dalsi komplikace. Citim ovoce (jablka) a vanilku, chutnam vanilku, slad, dub. Nekouse, nestipe na jazyku, po nejake dobe prevalovani v ustech zacne na jazyku jemne ozyvat dub a korenenost, pri odchodu pekne hreje. Zadne extra kudrlinky.

post-3194-0-69882700-1455397308_thumb.jpg

Je to dobre, je to spatne? Nevim, jak Jim Murray prisel na tak vysoke hodnoceni, ale pro me je to poctiva desetileta single malt, neprekvapi ani neurazi, litrovka za 30 Euro je, si myslim, super. U me si asi vyslouzi misto v baru jako flaska pro me, kdyz budu mit chut na neco klasickeho, nekomplikovaneho, pro navstevy ktere chteji ochutnat single malt (misto proflaknutych Glenfidich 12, Glenlivet 12, Glenmorangie).

Doporucuji i blamovi, ktery se me nedavno ptal na "wizoura na takovyto domaci piti". :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...