Návštěvník dabelM Odesláno 23. února 2016 Nahlásit Odesláno 23. února 2016 Já nicméně aktuálně upřednostním dalšího člena mé malé "Willage" na úkor literatury. Právě dorazil... Už nás nenapínej a rozbal to !!!!
Návštěvník LukeD Odesláno 23. února 2016 Nahlásit Odesláno 23. února 2016 Ok, dost bylo napnelismu. Už se stalo... včetně první ochutnávky. Myslím, že si budeme rozumět. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník dabelM Odesláno 23. února 2016 Nahlásit Odesláno 23. února 2016 Ok, dost bylo napnelismu. Už se stalo... včetně první ochutnávky. Myslím, že si budeme rozumět. Solidní Cask Strenght !
ivan_989 Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 Som prerumovany a vraciam sa k objavovaniu whiskylandu. Poradte prosim, cim naviazat na prerusenu snuru ? Macallan Amber? Alebo sa oplati priplatit sa Siena? Aberlour ? An Cnoc ? Glen Garioch ? Glenfarclas ?
filo-boxer Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 Pro me je Macallan strasne nadhodnocena a predrazena whiska, jde mimo me. Z ostatnich jsem mel ruzne Aberlour a Glenfarclas a oboji jsou fajn, blizsi je mi Aberlour. Ale je jen otazka casu, nez vyzkousim neco od tech dvou ostatnich. Vzdyt to zkouseni a testovani je na tom to nejlepsi, chlastat furt to same, to by byla nuda, to by me nebavilo.
ivan_989 Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 tak fajn macallan škrtam a zaraďujem glenmorangie nectar. Plán na 1. polrok je v pripomienkovom konaní, návrhy na zmeny,spresnenie a doplnenia vitane:) ďakujem
Návštěvník LukeD Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 Hlavně si kup těch whisky víc, ať máš možnost to porovnávat. A to i v rámci toho jejich vývoje v průběhu odpíjení z flašky. Vychlastat jednu flašku a až pak si kupovat další jednak není tak edukativní, jednak je to vlastně celkem nuda. Kámoš říká o Macallanu to samé, co filo-boxer. Vyšolíchaná marketingová kurva. Pro ilustraci přidávám pár výňatků z jiné diskuse na jiném serveru: Není to odpověď na tvou otázku, ale mám teď doma Macallan 15 yo a není to dobrý. Za 100 USD nebo i 100 GBP, za který se dá sehnat, je to absurdně slabá whisky, myslím chuťově. Tato značka, stejně jako v mých očích třeba Glenmorangie nebo Glenfiddich, je přeceněná a má především vymakanej marketing.Já přidám i "stížnost" na Macallan 18yo Fine Oak. Ne, že by to bylo špatný pití, ale ta značka je hrozně předražená - 0,7l 18yo stojí tak cca 3000,-, za což bych chtěl úplně jinej level. Takže se přidávám doporučení hledat v podobný cenový hladině něco jiného ...Jaký to je? Moje 15 yo je slabá. Nemyslím tím volty, ale prostě ten zážitek tam není. Naleješ to na jazyk, celkem se nic neděje, žuješ ji, furt nic, je tam slabá chuť a slabá sladkost, nic určitýho, pak ji spolkneš, ocas je prázdnej, nezůstává v puse... kořeň, co mi ji koupil, říkal, že je to "morning whiskey", ale mi přijde, že bych si ji snad nedal ani k snídani. Někdo by možná řekl jemná, ale já už dospěl do stádia, že mi přijde prostě a jen prázdná.Podobnou slabost, tedy nevýraznost má i osmnáctka - ty roky tam samozřejmě cejtit jsou, hlavně v závěru loku (suchost, svíravost). Jinak se musím přiznat, že si vybavuju jen silnou až nepříjemnou sladovost. Ale ať už tu whisky válíš po patře jak dlouho chceš, nevykřesáš příliš rozmanitosti. Jediný, co mi v pozitivním slova smyslu utkvělo v paměti je lehká "živočišnost" ve stylu CVček od Springbank a Longrow.
Návštěvník LukeD Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 Já ti sám za sebe můžu doporučit Deanston, který jsem si koupil předevčírem. Tady jsou mé dnešní dojmy (psáno pro moji diskusi o whisky): Deanston 12 yo 46,3 %, nefiltrovaná, nebarvená (995 Kč)První dojmy: nádherný, jednoduchý design obalu a flašky. Světlá, chcankově žlutá barva jen potvrzuje to, že karamel tahle ručně dělaná whisky z nezávislé palírny, která vznikla z bývalé přádelny a donedávna produkovala jen whisky pro míchání blended whisky, neviděla ani omylem. Mimochodem, energii bere palírna přímo z řeky Teith, u které je postavena (pro ty, co fandí zelenému myšlení). Funguje od roku 1967.Vůně: Med, spousta medu - úplně pohladí po nose. A taky propolis. Trocha vanilky. Možná citrusy. Po napití a dalším čichání celkově i sušenky či perník.Chuť: První jdou citrusy, nebo spíš citronová kůra. Pak taková ta svíravost medu. Nakyslost kombinovaná se sladkostí, které ale není tolik, jako třeba u šery bomby jménem A'bunadh. Lehká natrpklost. Nic nedominuje, vše relativně v harmonii. Postupem času díky slinám zahušťování do krémovité konzistence, což mám obecně hrozně rád. Trochu kvítek taky.Dochuť: Zvláštní, nezvyklá. Ne nijak mohutná, středně dlouhá. Jako bych žvýkal trávu. Trochu ta hořkost citronové kůry. A trochu i dřevitost.Suma sumárum, whisky, co má svůj ksicht a na nic si nehraje. Žádná vyšolíchanost. Jestli byl tohle ten první, všeobecně spíše hůře hodnocený panák, tak se už teď vyloženě těším na to, co přijde časem. Za tyhle prachy hodně solidní poměr cena/výkon.
eskimak Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 Nj, s Macallanom je to zlozite. Ide o to ze sa tu neporovnava a nepise o produkcii ktorou sa stali slavnymi. Fine Oak rada je uz len marketingova vec taziaca (cenou) zo starej slavy Macallanu. Ak budes mat moznost tak skus napr povodne 12yo plnenie (niekedy okolo 2004 nahradene FineOak-om) a zistis o com bol/je Macallan. Pripadne 18yo, mal som moznost ochutnat len raz no bolo to davno a to som o whisky este vedel ho..o. Problem s klasickym 12yo plnenim napr. zo spominaneho 2004 je ze ked sa este kupit dalo, stala flasa asi 120$, momentalne je to prakticky nekupitelne (cena 2-3 nasobok, cize ano, nezmysel). Prave mi tu pristala jedna flasa no este som nenasiel dovod ju otvorit.
eskimak Odesláno 26. února 2016 Nahlásit Odesláno 26. února 2016 Ivan - skusal si vsetko z classic malts? Myslim ze stoji za hriech kazda jedna. Btw, padla dobra rada - nedopijaj flasu po flasi. Nakup toho dost a porovnavaj. Vyborny postup
ivan_989 Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 ďakujem za rady a tipy.flase som mal doteraz vždy dve aby bolo čo porovnávať . keď sa jedná vyprázdnila skôr prikúpil som niečo nové. ináč by to bola nuda a prachsprosta chlastacka, nie degustácia
Návštěvník dabelM Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 Při návratu z dvoudenní pracovní cesty, jsem na letišti ve Faro zakoupil toto plnění z palírny Oban. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Hasňa Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 Tuto má rád můj kamarád a pije se v mém oblíbeném seriálu Newsroom. Ale mě strááášně nechutná.
ivan_989 Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 Hasna precital som si ze "Konrad to dela nejlip" a takyto avatar napis u chlapa mi znie fakt divne keby to mala nejaka baba chapem, ale takto to vypada...no divne
Hasňa Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 No, mě holt u každé druhé věty nenapadá sexuální, či dokonce homosexuální, konotace. Zřejmě se mi v podvědomí odehrávají jiné příběhy. Ale popis pod avatarem radši upravím ať tě to zbytečně nevzrušuje.
marosh Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 Jo, dopiš tam MĚ...Nebo víš co? Raději to smaž.
Bert Odesláno 27. února 2016 Nahlásit Odesláno 27. února 2016 (upraveno) Hm, tak tohle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. by se dalo krásně za pár dní objet na lodi včetně návštěv vyhlášených výrobců asfaltů. Kdyby se tak našla parta čtyř až pěti lidí, kteří by přilétli do Glasgow a přemístili se cca 20 km k moři, pak už by scházel jenom odvážný kapitán, který by to s těmi ožralci cca 5 dní vydržel...... Upraveno 27. února 2016 uživatelem Bert
AKUC Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 včera som dostal tak som zvedavý ešte som to nepil ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
eskimak Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Odesláno 8. března 2016 Pulteney je klasika ale mne moc nepasuje, je taka prvoplanovo neuhladena, drsna... no mal som ju len raz tak mozno treba skusit este raz v inom rozpolozeni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se