Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Ochutnal ste niekto Clynelish 14Y ? Podla popisu by to mohlo plynulo nadviazat na AnCnoc co uz dopijam (a chuti) :)

Edit: tak asi nic. Je to v jednej skupine s dalsimi dymovymi a jodovymi exemplarmi.

Edit2: @eskimak ako ti chuti glenkinchie?

Upraveno uživatelem ivan_989
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši, co byste doporučili na seznámení se s single malt?

Donedávna nepříliš častý pijan destilátů, poslední dobou jedu v rumech - zde mam na čele pelotonu Plantation 20th, v těsném závěsu Diplomatico.

Raději něco jemnějšího, abych nepřepálil start. Cenově tak do litru. Nahodím sám, Glenfiddich 12yo?

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Hoši, co byste doporučili na seznámení se s single malt?

Donedávna nepříliš častý pijan destilátů, poslední dobou jedu v rumech - zde mam na čele pelotonu Plantation 20th, v těsném závěsu Diplomatico.

Raději něco jemnějšího, abych nepřepálil start. Cenově tak do litru. Nahodím sám, Glenfiddich 12yo?

Kdyz si proctes tohle vlakno, budes mit seznam na nekolik let. Pokud jsi single malt nepolibeny a chces zkusit neco "lepsiho" a nejsi jeste chutove vyhraneny, tedy nevis, jestli kourove whisky ano, nebo ne, mozna by nebylo od veci vyzkouset postupne tzv. Classic Malts of Scotland. Je to pekny vyber klasickych reprezentativnich skotskych single malt a s zadnou z nich neudelas chybu.

Prodavaji se i takove sady po trech malych flaskach 0,2L, to je idealni, clovek ma dost k nekolikeremu ochutnani a pak se da vybrat to co nejvic chutnalo a koupit celou flasku 0,7L

Tady jsem nasel ty 3 sady ktere jsem si kdysi koupil na zacatku i ja, bylo to fajn na vyzkouseni vsech chuti - od jemnych az po ty nejsilnejsi, nejkourovejsi. To bych doporucil do zacatku

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Anebo zajdi do nějakého lepšího whisky baru a ochutnej po panácích, což je druhá varianta, která s sebou navíc přináší mnohem větší možnost výběru. Pro Prahu mne jen namátkou napadá Whiskotéka či Whisky and Kilt. Ale bude jich určitě víc.

Pokud jde o zasílání degustačních vzorků whisky, tak zasíláním v balíčcích po pěti se zabývá Flaviar.

Jinak já si coby nepolíbený single malt zažil seznamovací party u kamaráda, který mi poskytl k ochutnání 5 vzorků prvotřídních whisky. Měl tam tehdy i skvělou triádu od Auchentoshanu. No, a já si pak od něj tehdy nechal doporučit a z anglického thewhiskyexchange koupit svoji první pořádnou flašku, což byl Aberlour A'bunadh. To je tedy další možnost, pokud ovšem někoho takového zapáleného ve svém okolí máš.

Odkaz ke komentáři

Díky filo! Přesně tak, single malt nepolíben, chuťově nevyhraněn.

Ty sady po dvoudeckách budou na začátek ideální.

Nebo nějaký TAX FREE SHOP na letišti. Nedávno jsem nechtě zůstal déle na letišti v Londýně a volného času využil k ochutnávce vzorků, ke kterým bych se jindy nedostal. Porce sice malinké, ale na ochutnání to stačí. Odcházel jsem v dobré náladě a zpoždění jsem už vůbec neřešil :)

Odkaz ke komentáři

Nebo nějaký TAX FREE SHOP na letišti. Nedávno jsem nechtě zůstal déle na letišti v Londýně a volného času využil k ochutnávce vzorků, ke kterým bych se jindy nedostal. Porce sice malinké, ale na ochutnání to stačí. Odcházel jsem v dobré náladě a zpoždění jsem už vůbec neřešil :)

Potvrdzujem nedavnu skusenost :) a ako bonus pracuje tam dost Sloveniek, takze okrem toho, ze nemusite pozerat na Anglicanku, pokecate a tie porce tiez neboli v tychto pripadoch az tak male (ak tam neocumoval shop manager).

Inak na zaciatok odporucam okrem Glenmorangie 10y aj Balvenie Double Wood 12y.

Odkaz ke komentáři

Na začátek bych také doporučil Balvenie 12ku.. k Islay je propiješ až časem. Zrovna nedávno jsem zkusil Caol Ilu a docela dobrá... ale Ardgeb, Bowmore nebo Laphroaig to není. :)

Jinak v Praze mohu jednoznačně doporučit Malkoviche  - Bořivojova 100. Celkem slušný výběr (ne vždy ale všechno mají), super ceny a skvělý majitel. Hodně pohodovej a samozřejmě nekuřáckej podnik. Na seznámení a začátek úplně ideální, dáš si tam panáky za 100 - 150 Kč a uvidíš co ti zachutná, začátek fakt doporučuji tu Balvenie 12ku. :)

Odkaz ke komentáři

Vcera Laphroaig QA Cask - musim rict ze bez pripravy jako prvni panak whisky to byl docela mazec, rikal jsem si ze je ten kour fakt moc silnej, ale ke konci uz si jazyk zvykne a dalsi panak by byl v pohode. Ale jelikoz bylo uz pozde a my toho meli pozehnane tak neprobehl. 

Nevim ale jestli to neni na doma uz moc intenzivni, asi radsi neco mene kouroveho na start :-)

Ten Laphroaig 18ka je už hodně jemná a pro mě asi ta nejlepší whiskey co jsem pil, ten kouř tam není tak intenzivní jako třeba u QA nebo 10ky.

Začátkem května letím do Londýna, tak si tam někde dám panáka Laphroaiga 30ky - to je prý nejoblíbenější whisky prince Charlese :) Akorát nevím jestli se doplatím... co jsem koukal, tak flaška stojí 1500 liber a panák je v hospodách kolem 200 liber... ale co, žijeme jen jednou :-D

Upraveno uživatelem dan010
Odkaz ke komentáři

Ivane to sú tie 2dcl zo sveta nápojov ? musím ich navštíviť ..., tak na zdravíčko :wine:

ano to sú tie odtiaľ. Veľmi elegantne balenie,až mi to bude ľúto vyhodit.vypada to ako kožené púzdro na prvý pohľad. No,na zdravie, pôjdem zľava doprava :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...