Lobber Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 (upraveno) Na degustacich chladi SM whisky zmrazenou zulou ve sklenkach? Muzes dat link, kde to tak delaji?Hele link nemám, Jak jsem říkal, co jsem slyšel ... Ale třeba tady máš jeden link co jsem si teď vyhledal ... http://alkoholia.cz/magazin/kameny-ochladi-whisky-lepe-nez-led, Jinak jich je na www spousty i v lepším provedení a designu Ja som to pochopil ako ironiu. Ci zle?Tak to jsem si myslel taky ... jen že to je asi realita . Upraveno 25. října 2016 uživatelem Lobber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Není. Je to blábol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Urcite to nieje realita.Ak si to nemyslel ako for tak skus radsej na tyzden nejake single malt forum, tam ta vyliecia... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Urcite to nieje realita.Ak si to nemyslel ako for tak skus radsej na tyzden nejake single malt forum, tam ta vyliecia...Já piju SM samotnou, nebo si tam kápnu trošku vody ... Jen jsem psal a znovu se budu opakovat : To co jsem dnes slyšel ..Mě z ničeho léčit nemuseji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Ajo, ja jsem myslel, ze ste se bavili o nejakyxh konkretnich degustackach, proto ta zadost o link. Pro vystrahu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 (upraveno) Dnes jsem právě toto řešil při nákupu doutníku, dostali jsme se ještě na whisky. A prý na degustačkách mají žulové kostičky...Že je dají do mrazáku, na cca 3 hodiny a pak vkládají do whiskovky. Je fakt, že ta žula perfektně natáhne *chlad* a pomalu ale intenzivně ho vydává ... Tudíž super zachlazení, s eliminací znehodnocení- jako zředění ... A na webu se těchto blbostí jak jsme koukali prodává nespočetTeda, degustacce, kde se chlubi tema kostkama bych se vyhnul obloukem, vzdyt to popira zakladni principy a smysl tastingu. kde se naopak sklenicka dlani zahriva, aby se uvolnilo co nejvice aroma. Jako vyplaseny zacatecnik jsem si ty kostky taky ze zvedavosti a z blbosti koupil, ale nedalo se to, ten kamen je proste citit jako kamen, bylo to k nicemu, teda spis uplne na prd. Naopak osobne pridani par kapek vody do vysokoprocentni single malt nevnimam jako znehodnoceni, jak uz jsem psal, muze ji to pomoct otevrit se, ukazat se v jinem svetle. Taky ten fakt, ze tekutina s tak vysokym procentem alkoholu (50% +) otupuje chutove receptory na jazyku (je to nervovy jed) dava rozumnemu redeni vodou smysl. Dokonce jsem cetl o whiskarich, kteri tvrdi, ze nejchutnejsi a nejvonavejsi je whiska zredena na 20% alkoholu, to uz mi ale pripada moc hardcore. Upraveno 26. října 2016 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aetas Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aetas Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 Jsme si s kolegou koupili, at se zabavime ma cestach.Spokojenost Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 Aberlour je vyborny, za mna teda jednoznacne 18yo a potom 16yo (aj ked ta je trochu moc sherry vo finishi) ale ani 15ku by som nevylial do hajzlu. Na zdravie, dobre ste si vybrali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 30. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2016 @Luke: vies to porovnat s niecim inym alebo je to skor unikatna chut?Idem si naliat, namotal si ma na jemne chute no Glenmorangie dosla. Uvidim co vyberiem. Hele, já toho co do palíren zase nemám až tolik odpito jako ty a někteří další zde přítomní, takže těžko porovnávat. Nevím jestli znáš blížeji produkci Springbank. Mně osobně přijde jejich whisky co do chuti velmi specifická až unikátní a Hazelburn je navíc třikrát destilovaná, což s výjimkou Auchentoshan (a tu navíc beztak založili irští imigranti, aby mohli chlastat to, na co byli zvyklí z Irska) ve Skotsku zrovna moc nepotkáš. Chce to zkusit. Ale až budu mít čas - a hlavně až budu moct opět chlastat (rozuměj přestanu brát prášky) - tak sem možná hodit tasting notes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan010 Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2016 V makru teď zase mají pěkné akce na chlast... Ppro mě top pití za hodně dobrou cenu je Laphroaig 10ka za 791,- Kč, vzal jsem si 5 kousků :-Dhttps://sortiment.makro.cz/cs/laphroaig-40-1x700m/103679p/ a ještě jsem si koupil na zkoušku Cardhu 12ku za 725 Kč. Jinak whisky je výběr velký (i ostatního, třeba Diplomatico Reserva 12yo) a mají to za dobré cenyhttps://sortiment.makro.cz/cs/napoje-tabak/alkohol/whisky/4059c/?p=1&producers Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 Ještě lepší výběr mají tady a navíc po litrech a ne trapných sedmičkách... https://travel-free.cz/akcni-nabidka.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan010 Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 (upraveno) Na stránkách "Server Error" nebo "502 Bad Gateway" si toho člověk moc nekoupí... Upraveno 7. listopadu 2016 uživatelem dan010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 Na stránkách "Server Error" nebo "502 Bad Gateway" si toho člověk moc nekoupí... Travel Free, https://travel-free.cz/data/special_offer/1477467587114-akcni_nabidka-.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 (upraveno) Švára teď zakoupil tohle https://www.bestdrink.cz/whisky/skotska-single-malt/islay/octomore-vi-edition-0/ tak se budu muset pozvat na koštovačku Jen cena za 3,4 za flašku 5yo...mno je to limitka... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. listopadu 2016 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 eskimak: Slíbil jsem ti tasting notes pro Hazelburn, tak tady jsou, zaznamenané po dnešním překoštování: Hazelburn Rundlets & Kilderkins 10 yo 50,1 %, nefiltrovaná, nebarvenáVůně: Marcipán, žlutý meloun, zeleň (nedokážu to blíže specifikovat, nicméně svěží a příjemné), trochu i ananas.Chuť: Velmi svěží a jemná (působí jako mnohem starší než desetiletá, což je pochopitelně dáno oním zráním v malých sudech, jak už jsem zmiňoval), rozžvýkané stéblo trávy, jemná pepřovitost, sušený banán, francouzská hořčice, bílé víno (jakkoli to zní divně), kmín, oříškovost, mandlový likér.Dochuť: Hodně dlouhá a pomalu odeznívající. Lehce dřevitá, avšak ne svíravá, banán, cr?me br?lée, trochu máta. Dokoupil jsem ještě kouřovou Longrow ze stejné edice, tj. Rundlets & Kilderkins. Dnes jsem si dopřál teprve třetí panák, takže předpokládám, že se časem a s dalším odpíjením ještě víc otevře, ale už teď mě baví. Springbank ten kouř umí přímo neskutečně... a rozhodně mě nenudí tak, jako třeba u Ardbegu, kde jsem prostě cítil jen silnou kouřovitost a příšernou sladkost, nic víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan010 Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 Švára teď zakoupil tohle https://www.bestdrink.cz/whisky/skotska-single-malt/islay/octomore-vi-edition-0/ tak se budu muset pozvat na koštovačku Jen cena za 3,4 za flašku 5yo...mno je to limitka... Taky jsem o tom uvažoval, pročetl jsem pár recenzí a koukl na recenze na youtube a cena / požitek bohužel neodpovídá, je dost předražená... ve většině hodnocení to má tak 3-3,5 z 5ti nebo okolo 80ti ze 100, což je vzhledem k ceně hodně slabé. Ale ta její rašilonovost - 208 ppm je úplně nejvyšší ze všech whisky, takže bych hrozně rád ochutnal, prý to je whisky pro ďábla. Ale kupovat kvůli ochutnání lahev za 3,5 tisíce, když si za to koupím Laphroaiga 18ku a ještě mi zbyde na 10ku, tak to se mi moc nechce. Každopádně pak musíš dát vědět jaká je! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 LukeD: mas talent na popis whisky, uz ju mam na zozname. Dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 určitě pak napíšu, jestli se rozdělí přesně to jsem si taky říkal,za ty prachy sezenes 18Yo. Sem na ni zvedavej. Prej ji otevre na Vánoce, jako dárek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2016 LukeD: mas talent na popis whisky, uz ju mam na zozname. Dakujem Fajn. Tak se pak poděl o dojmy. Jsem zvědavý, jak ti sedne. A hlavně se nenech odradit první druhou ochutnávkou. Já byl napoprvé skoro zklamaný. Ale s každým dalším panákem byla lepší a lepší. Však to znáš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se