Přejít na obsah

Single malt


Doporučené příspěvky

Na degustacich chladi SM whisky zmrazenou zulou ve sklenkach? Muzes dat link, kde to tak delaji?

Hele link nemám, Jak jsem říkal, co jsem  slyšel ... 

Ale třeba tady máš jeden link co jsem si teď vyhledal ... http://alkoholia.cz/magazin/kameny-ochladi-whisky-lepe-nez-led, Jinak jich je na www spousty i v lepším provedení a designu

 

 

Ja som to pochopil ako ironiu. Ci zle?

Tak to jsem si myslel taky ...  :lol2:  jen že to je asi realita . 

 

 

Upraveno uživatelem Lobber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite to nieje realita.

Ak si to nemyslel ako for tak skus radsej na tyzden nejake single malt forum, tam ta vyliecia...

Já piju SM samotnou, nebo si tam kápnu trošku vody ... 

 

Jen jsem psal a znovu se budu opakovat : To  co jsem dnes slyšel ..

Mě z ničeho léčit nemuseji :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem právě toto řešil při nákupu doutníku, dostali jsme se ještě na whisky. A prý na degustačkách mají žulové kostičky...

Že je dají do mrazáku, na cca 3 hodiny a pak vkládají do whiskovky. 

 

Je fakt, že ta žula perfektně natáhne *chlad* a pomalu ale intenzivně ho vydává ... Tudíž super zachlazení, s eliminací znehodnocení-  jako zředění ... 

 

A na webu se těchto blbostí jak jsme koukali prodává nespočet

Teda, degustacce, kde se chlubi tema kostkama bych se vyhnul obloukem, vzdyt to popira zakladni principy a smysl tastingu. kde se naopak sklenicka dlani zahriva, aby se uvolnilo co nejvice aroma. Jako vyplaseny zacatecnik jsem si ty kostky taky ze zvedavosti a z blbosti koupil, ale nedalo se to, ten kamen je proste citit jako kamen, bylo to k nicemu, teda spis uplne na prd.

 

Naopak osobne pridani par kapek vody do vysokoprocentni single malt nevnimam jako znehodnoceni, jak uz jsem psal, muze ji to pomoct otevrit se, ukazat se v jinem svetle. Taky ten fakt, ze tekutina s tak vysokym procentem alkoholu (50% +) otupuje chutove receptory na jazyku (je to nervovy jed) dava rozumnemu redeni vodou smysl. Dokonce jsem cetl o whiskarich, kteri tvrdi, ze nejchutnejsi a nejvonavejsi je whiska zredena na 20% alkoholu, to uz mi ale pripada moc hardcore. :)

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

@Luke: vies to porovnat s niecim inym alebo je to skor unikatna chut?

Idem si naliat, namotal si ma na jemne chute no Glenmorangie dosla. Uvidim co vyberiem.

 

Hele, já toho co do palíren zase nemám až tolik odpito jako ty a někteří další zde přítomní, takže těžko porovnávat. Nevím jestli znáš blížeji produkci Springbank. Mně osobně přijde jejich whisky co do chuti velmi specifická až unikátní a Hazelburn je navíc třikrát destilovaná, což s výjimkou Auchentoshan (a tu navíc beztak založili irští imigranti, aby mohli chlastat to, na co byli zvyklí z Irska) ve Skotsku zrovna moc nepotkáš. Chce to zkusit. Ale až budu mít čas - a hlavně až budu moct opět chlastat (rozuměj přestanu brát prášky) - tak sem možná hodit tasting notes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V makru teď zase mají pěkné akce na chlast... Ppro mě top pití za hodně dobrou cenu je Laphroaig 10ka za 791,- Kč, vzal jsem si 5 kousků :-D

https://sortiment.makro.cz/cs/laphroaig-40-1x700m/103679p/

 

a ještě jsem si koupil na zkoušku Cardhu 12ku za 725 Kč. :)

 

 

Jinak whisky je výběr velký (i ostatního, třeba Diplomatico Reserva 12yo) a mají to za dobré ceny

https://sortiment.makro.cz/cs/napoje-tabak/alkohol/whisky/4059c/?p=1&producers

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Švára teď zakoupil tohle https://www.bestdrink.cz/whisky/skotska-single-malt/islay/octomore-vi-edition-0/ tak se budu muset pozvat na koštovačku  :clap: Jen cena za 3,4 za flašku 5yo...mno je to limitka...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

eskimak: Slíbil jsem ti tasting notes pro Hazelburn, tak tady jsou, zaznamenané po dnešním překoštování:

 

Hazelburn Rundlets & Kilderkins 10 yo 50,1 %, nefiltrovaná, nebarvená

Vůně: Marcipán, žlutý meloun, zeleň (nedokážu to blíže specifikovat, nicméně svěží a příjemné), trochu i ananas.

Chuť: Velmi svěží a jemná (působí jako mnohem starší než desetiletá, což je pochopitelně dáno oním zráním v malých sudech, jak už jsem zmiňoval), rozžvýkané stéblo trávy, jemná pepřovitost, sušený banán, francouzská hořčice, bílé víno (jakkoli to zní divně), kmín, oříškovost, mandlový likér.

Dochuť: Hodně dlouhá a pomalu odeznívající. Lehce dřevitá, avšak ne svíravá, banán, cr?me br?lée, trochu máta.

 

Dokoupil jsem ještě kouřovou Longrow ze stejné edice, tj. Rundlets & Kilderkins. Dnes jsem si dopřál teprve třetí panák, takže předpokládám, že se časem a s dalším odpíjením ještě víc otevře, ale už teď mě baví. Springbank ten kouř umí přímo neskutečně... a rozhodně mě nenudí tak, jako třeba u Ardbegu, kde jsem prostě cítil jen silnou kouřovitost a příšernou sladkost, nic víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Švára teď zakoupil tohle https://www.bestdrink.cz/whisky/skotska-single-malt/islay/octomore-vi-edition-0/ tak se budu muset pozvat na koštovačku  :clap: Jen cena za 3,4 za flašku 5yo...mno je to limitka...

 

Taky jsem o tom uvažoval, pročetl jsem pár recenzí a koukl na recenze na youtube a cena / požitek bohužel neodpovídá, je dost předražená... ve většině hodnocení to má tak 3-3,5 z 5ti nebo okolo 80ti ze 100, což je vzhledem k ceně hodně slabé.  Ale ta její rašilonovost - 208 ppm je úplně nejvyšší ze všech whisky, takže bych hrozně rád ochutnal, prý to je whisky pro ďábla. :) Ale kupovat kvůli ochutnání lahev za 3,5 tisíce, když si za to koupím Laphroaiga 18ku a ještě mi zbyde na 10ku, tak to se mi moc nechce.

 

Každopádně pak musíš dát vědět jaká je! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

LukeD: mas talent na popis whisky, uz ju mam na zozname. Dakujem :)

 

Fajn. Tak se pak poděl o dojmy. Jsem zvědavý, jak ti sedne.

 

A hlavně se nenech odradit první druhou ochutnávkou. Já byl napoprvé skoro zklamaný. Ale s každým dalším panákem byla lepší a lepší. Však to znáš. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...