Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD

Osobně považuju za absolutně nejlepší (degustační) skleničky tzv. krtečky od HP, jak jim díky tvaru říká kamarád (a já už teď vlastně také). Jsou o chlup menší než klasické Glancairn a nemají nožku, takže se dají snadněji zahřívat v ruce, plus jsou díky tomu parádně stabilní na jakémkoli povrchu. Konečně mi dorazily z UK.

hp-x2-whisky-glasses-hr_1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

eskimak: Oni mají HP též v nabídce i větší (31 cl). Ale ty malinké (12 cl) prodává - co vím - jen HP. Krabička se 6 kousky stojí 15 liber, poštovné do ČR 10 liber. Na té jejich fotce tu velikost nepoznáš. Zkusím to vyfotit...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

LukeD: ospravedlnujem sa Ti za za vyjadrenie ktore s Tebou kategoricky nesuhlasilo ale vychadzalo len z mojej nevedomosti.

Fakt som take pohare nikdy nevidel, ja mam tie vacsie a vyzeraju (tvarom) uplne rovnako. To co si poslal na fotke vyzera uplne famozne, ak by niekto chcel objednavat a znizit postovne tak sa urcite pridam.

Vdaka za hodnotny prispevok - fakt!

Upraveno uživatelem eskimak
Odkaz ke komentáři

Velevlazni siglemaltisti. Po prvnim dousku Laphroaig Select, jsem konstatoval, ze neco tak hnusneho jsem dlouho nepil. Hrubym odhadem jsem si pak milovniky desinfekce rozdelil na dve skupiny. 1. pozery, kteri si dobrovolne huntuji hubu, jen aby byli zajimavi a mohli delat machry, ze jim to strasne chutna...minimalne 85%. 2. magiry, kteri si dobrovolne huntuji hubu, z naprosto nepochopitelnych duvodu...zbytek. Po druhem dousku jsem prvni skupinu rozsiril na dobrych 95%. Pak jsem nad tim prestal premyslet a flasku schoval. Druhy, treti den, se mi v duchu stale vracela ta divna chut. Uplne jsem ji citil na patre. Takze druhy pokus o seznameni. Furt je to divne, ale necim me to pritahuje. Znovu menim pomery v jednotlivych skupinach. Treti vecer mi to pomalu zacalo prestavat pripadat hnusne. Dnes je dno lahve nadohled a ja vim, ze mi to opravdu chutna. Tesim se na dalsi ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři

Vysvetleni pro to nemam, ale prijde mi to, ze to chce cas a prilezitost.

Kdyz jsem poprve pil neco "prisnejsiho", tak jsem mel pocit, ze mi do sklenicky nekdo vyzdimal vydesinfikovanou vlozku nalozenou se zdechlym slaneckem, a ted mam toho skrinku plnou a nemam co "normalniho" nalit navsteve.

Ale nezapomnel jsem, ze neco podobneho jsem citil pred drahne let s pivem a horkou cokoskou: Jak to muze nekdo jist/pit, natoz si zamilovat?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Tak ono hlavně vychlastat flašku whisky za několik dní je dobrá hloupost. To se ani pořádně nestihne nadechnout. Laphroaig Select neznám a nehodnotím. Nicméně takřka každá flaška whisky, kterou jsem kdy otevřel, potřebovala čas. A kolikrát jsem i po první skleničce skoro zalitoval, že jsem ji koupil. Stačí pár týdnů či (lépe) měsíců a vše je najednou jinak. Proto je také dobré mít doma vícero lahví...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

Tomsn: Pěkné to máš. Jak ten Glendronach, tak Glenfiddich bych někdy rád ochutnal. No, vlastně když se tak na to dívám, tak v podstatě všechny, co tam máš, by stály za košt. :) To už máš opakovaně, nebo pro tebe budou všechny nové? A vidím dobře Batch No. 3 u toho Glendronach CS?

Odkaz ke komentáři

Jojo je to trojka :-) vždy sou všechny nové, protože staré vypité krabice a lahve skladuji různě po skříních atd. Takže většinou lidé z rodiny a kolem mrknou a podle toho koupí lahev... :D upřímě to většinou kupují podle toho jak se jim líbí obal a nebo láhev :D jak budu rozdělávat tak klidně odliju testovací vzorek v rámci Brna. Jen nevím kdy se k nim propiju protože počet nerozdělaných lahvý momentálně atakuje 40 kousků :D

Odkaz ke komentáři

Tak ono hlavně vychlastat flašku whisky za několik dní je dobrá hloupost. To se ani pořádně nestihne nadechnout. Laphroaig Select neznám a nehodnotím. Nicméně takřka každá flaška whisky, kterou jsem kdy otevřel, potřebovala čas. A kolikrát jsem i po první skleničce skoro zalitoval, že jsem ji koupil. Stačí pár týdnů či (lépe) měsíců a vše je najednou jinak. Proto je také dobré mít doma vícero lahví...

Tak trvalo to měsíc ;) A navíc nejsem žádný znalec, takže tyhle rady jsem nikdy neslyšel / nečet...ani teda nehledal. Každopádně díky za ně. Většinou mi flaška vydrží pár měsíců a většinou mám 2-3 a střídám to. Ale teď to zkusím tak nějak programově, zatím to bylo spíš nezáměrně. Díky za radu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...