Přejít na obsah

Single malt


Doporučené příspěvky

Téma: Skotské Speyside, místo kontrastů
Cena: 490 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Glenfiddich 15yo Solera 40 %, The Balvenie 14yo Carribean Cask 43 %, Monkey Shoulder 40 %, BenRiach 10y Curiositas 46 %, Glenfarclas 105 Cask Strength 60 %
Termín konání: 30.8. 17.00-19.00
FB: https://www.facebook.com/events/330758517470195/

Rezervace klasicky na FB, telefonicky či přes email.

 

40056679_2065990283715424_40988022797322

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akoze pijes len 1 whisky a nic ine ta nezaujima? Tak to nezavidim ;).

Mám ve skříní ješte Talisker,Rum,domácí trnkovou a výbornou meruňku.Moje potřeby to uspokojuje. Vlastně né ještě chybí Fernet

 

Odesláno z mého SM-J510FN pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a na začátku září se ke slovu opět dostávám já, a to snad i s vcelku zajímavými tématy (viz FB)...

Téma: A zase ten kouř...
Cena: 530 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Highland Park 12yo 40 %, Edradour Ballechin 8yo 46 %, Bowmore 15yo Golden Elegant 43 %, Bunnahabhain Cruach-Mh?na 50 %, Lagavulin 8yo 48 %
Termín konání: 6.9. 17.00-19.00
FB: https://www.facebook.com/events/2196840597228281/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A po týdnu se na vás bude opět těšit má maličkost s novinkou v rámci našich degustací, párování whisky a jídla, v tomto případě s ústřicemi.

Téma: Food pairing: Kouřové whisky a ústřice
Cena: 550 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Longrow Peated 46 %, Kilchoman Sanaig 46 %, Laphroaig PX Cask 48 % (+ 3 ústřice, tj. ke každému vzorku jedna)
Termín konání: 13.9. 17.00-19.00
FB: https://www.facebook.com/events/286737605484508/

 

41382365_2074003996247386_64146314014417

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

walter10: Po pravdě, ono to škrábání ani nemusí být způsobeno až tak procenty alkoholu, jako spíše ne příliš kvalitním destilátem. Zrovna před dvěma dny jsem se bavil s člověkem, proti kterému jsem co se týče zkušeností s whiskami naprostý břídil, a ten mi říkal, že Uigeadail z poslední doby už není nic moc. Zvláště pak ve srovnání s dobou, kdy ho začali dělat (uveden byl roku 2003). Zákon poptávky a nabídky je halt neúprosný.

 

Mimochodem, bavili jsme se spolu i o Ralfym a o tom, že se s ním setkal osobně, a že ho Ralfy po diskusi pozval na panáka 28yo Port Ellen. Když řeknu, že jsem mu nepokrytě záviděl, tak to stále ještě bude eufemismus. :)

 

Aktuálně mám v plánu sehnat někde v aukci láhev Uigeadail právě z těch prvních let produkce. A následně ho samozřejmě srovnat s tím aktuálním, který máme v baru.

 

PS: Tak či tak vřele doporučuju zkusit tu whisky rozkápnout vodou a nepít ji pouze v té upravené sudové síle.

Upraveno uživatelem LukeD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred casem jsem si koupil dve flasky Laphroaig, lahev 10 a lahev Quarter cask. Otevrel jsem Quarter cask, protoze jsem ji, narozdil od 10, jeste nemel. Prisla mi takova min vyrazna nebo co (edit: min vyrazna je blbost, ale proste mi nejak nechutnala) a tak jsem ji zase soupl do spajzu a otevrel osvedcenou 10. Tak si tu 10 obcas naleju a mam z ni radost. Az nekdy predminuly tyden, davam si ji jako obvykle a najednou si rikam, ze uz z ni necitim to co predtim. Divne, ale nejela mi. Dneska jsem zase dostal chut, ale nebyl jsem liny se vic natahnout a vyhrabal jsem tu Quarter cask...a vynalozene usili bylo pobzasluze odmeneno. Kurna ta je dobra! Nejak se mi v tom spajzu ?zakulatila? Obe flasky jsou stejne dlouho otevrene. 10 je uz ve spodni crvrtine, z Quarter cask byl upity jeden vetsi panak. Asi mi 10 zvetrala a naopak Quarter casku to nadechnuti a odlozeni evidentne prospelo. No nic, budu muset kupovat vic flasek (at mam zasobu nadechnutych) a vic pit (at mi nezvetravaji). Jsem ja to ale hlava otevrena

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...