Přejít na obsah

Moc prosím o pomoc světoběžníky - USA, Austrálie

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno
  V 30. 1. 2013 v 9:23, sibirnaya napsal:

taky je otazkou, jak snadny bude ziskat dlouhodoby vizum do USA..

Aha.

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  V 30. 1. 2013 v 9:23, sibirnaya napsal:

taky je otazkou, jak snadny bude ziskat dlouhodoby vizum do USA..

Myslím, že tento problém nie je treba riešiť, pretože pobyty do 90 dní (čo Snow spomínal, že by chcel ísť na 2-3 mesiace) sú v rámci turistického víza, takže stačí na webe vyplniť formulár známy ako ESTA, čo nezaberie viac ako pár minút.

To Snow: Aj keď sa nepoznáme a nikdy sme tu neprišli do styku, tak Ti hrozne držím palce, máš môj obdiv, hlavne za prístup...

Edit: Zabudol som pridať svoje dojmy z New Yorku. Je to úžasné miesto, ale prišlo mi príliš rušné a po týždni som sa tešil, že idem preč.

Upraveno uživatelem Peto86
Odesláno

Co se týče víz jak už v USA nebo Hong Kong, tak se to řeší když tam chce člověk pracovat. Jinak není třeba. Po uplynutí lhůty se to např. V HongKongu řeší tím že přejedeš lodí do Macaa a pak se vrátíš a lhůta ti běží znovu.

Odesláno
  V 30. 1. 2013 v 9:06, Snow napsal:

Bral bych si s sebou hromadu prášků ...

Prosím Tě, zjisti si to raději předem a nespoléhej jen na to, že Ti doktor řekne, že v zahraničí jsou takové a takové prášky bez problémů. Blízkou přítelkyni, které je po neurologickém zákroku zatkli v říjnu na letišti na Mauritiusu (jela tam fotit) kvůli tišícím práškům, které jí předepsali dva dni před odletem v Motole s tím, aby zvládla v pohodě cestu, stres, apod. Musela se narychlo zařizovat kopie lékařské zprávy, její překlad do ANJ apod., protože do té doby s ní jednali, jako kdyby tam dovezla drogy.

Abych nebyl jen OT. NY City, Jersey, apod. jsou hezká místa, ale jestliže si chceš užít pohodu především s lidma, tak Asie (mám opakovanou zkušenost s Thajskem) je úplně jinde. Lidé jsou jednoduše lepší, o hodně.

Odesláno
  V 30. 1. 2013 v 9:06, Snow napsal:

Kde je levněji, Kanada, USA ?

Levněji bývalo v Kanadě. Dnes je to řekl bych skoro vyrovnané. Nejhezčí město Kanady je podle mého názoru Vancouver. Dnes je trochu "ošizen" množstvím číňanů kteří se tam stáhli z Honkongu ale stále je to krásné město. Nejkrásnější provincie je Britská kolumbie. Nejsem si ale jistý jestli je to přesně to co hledáš. Jestli chceš totiž z Kanady něco vidět tak je auto nutnost a bez dlouhých jízd se to neobejde.

Odesláno

V USA jsem nějakou dobu pobyl a kromě cestování jsem žil ve dvou městech.

Boston - to je skoro Evropa. Ne nadarmo se té oblasti říká Nová Anglie. Několikrát jsem měl dotěrný pocit, že jsem doma. Jednou jsem dokonce veřejně prohlašoval že jistá část města jsou vlastně Dejvice... Moře sice ano, ale nějak mne to nebralo. Památky ano, New York za rohem a další města východního pobřeží jsou také dostupná. Východní pobřeží mne ale obecně nějak nenadchlo. A to především přírodou (stejnou mám za domem), podnebím (jako doma) a lidma... Upřímně řečeno mne New York taky nějak nebral.

Denver - žil jsem tam přes půl roku a bylo to něco zcela jiného, nového. Ten pohled z východní části města na mrakodrapy a hory s bílými vrcholky (celoročně) je prostě naprosto dechberoucí.

Denver76439.jpg

Jako potápěč musím říct: čert vem moře, ty HORY jsou bomba... Pokud preferuješ spíš hory, přírodu a její rozmanitost, tak to je přesně ono. Parků v dojezdu auta je habaděj. Je to prostě jiné než tady u nás. A lidi jsou taky trochu jiní. Vždycky mne baví vzpomínky, jak jsme na jaře ráno odhrabovali sníh z auta (mrzlo) a odpoledne vzali šortky a trička a šli na kolo (na slunci opalovačka) k bobří řece. A další den stejný scénář :lol:

Projezdil jsem USA od západu k východu a nejvíc mne vzal středozápad. Zajímavé bylo i San Francisco (dost zvláštní město), ale tam žijou ufouni (doslova). Kalifornie je vůbec taková divoká, co se týká lidí. Ale upřímně - zůstávat na jednom místě by byla hrozná škoda. Chce to trochu cestovat. Jak už bylo řečeno, i pro ameriku platí, že auto je nutnost a bez dlouhých jízd se to neobejde...

Jinak Asie a Afrika jsou taky skvělý, ale trochu jiným způsobem. Lidi jsou úplně jiný, mnohem příjemnější (až na araby), pokud jsi v chudších částech nebo mimo velkoměsta. Hong Kong je hódně zajímavej, ale tak na dva týdny...

Ale to je strašně subjektivní - jednomu se líbí tohle a jinému to třeba vůbec nic neříká. Každý máme jiné zájmy a pohled na věci, takže se nakonec radši rozhodni sám a nenech si něco vnutit jen proto, že o tom někdo jiný básní. Třeba zrovna tebe to brát nebude...

Odesláno

pre Snowa - lieky - neviem presne koľko toho budeš mať a akého charakteru (tablety, vodičky, spreje) a sice letel som na opačnú stranu zemegule, ale z mojich skúseností na lekárskom predpise popros lekára/ku, nech ti tam vytlačí čitateľne názvy tých liekov, nie tie ich čmáranice.

Jediný raz som mal "problém" so sprejom Tamtum Verde, kde si to na parížskom letisku Ch. de Gaulle poriadne prezerali sprej systém, obsah a tam mi papier pomohol, i keď Tamtum nie je len na predpis, ale poprosil som lekára pred cestou, nech mi to tam napíše. Inak potom som sa už nestretol s tým, aby po mne žiadali lek. predpisy, aj v prípade ak nádoba na tekuté lieky mala viac ako 100ml, stačilo vysvetliť, načo to používam.

Odesláno
  V 30. 1. 2013 v 12:23, Z. Paul napsal:

Slyšel jsem, že v Chicagu je hodně čechů :) takže bys měl i šanci tam pokecat po našem ;)

Tam se spíš naučíš dobře Polsky

Odesláno

Přidám se k názorům, že by byla trochu škoda strávit celou dobu na jednom místě. Jinak ze své zkušenosti můžu mluvit jen za SF (a i to je trochu zkreslený, protože bydlím kousek od SF a vyskytuju se tam spíš jako návštěvník),. V první řadě jak už někdo zmínil, abys nebyl překvapen počasím a zimou. Nejhezčí počasí bývá většinou na podzim, jinak je tam skoro pořád fakt kosa, mlhy a atd. A samozřejmě je to město trochu crazy :-) Poměrně hodně bezdomovců (skoro srovnatelný s Los Angeles). Výhodu bych viděl v tom, že do 200 mil. ze SF máš buď Lake Tahoe nebo např. Yosemite (asi dvě naše nejoblíbenější místa v Kalifornii). Případně hodinu autem spoustu dalších krásných menší státních parků, moře, Half Moon Bay, Santa Cruz, Monterey, atd...

Jinak přívětivé lidi bych hledal když budu zobecňovat spíše na středozápadě USA, než v Californii. Než Harry zmínil Denver, chtěl jsme napsat Fort Collins v Colarado. Asi hodinu autem od Denveru, všude okolo hory, univerzitní město, mladý studentky :-D

JInak z měst co tu zazněly, tak mě by to táhlo do Chicaga a pak rozhodně British Columbia a Vancouver.

Odesláno
  V 30. 1. 2013 v 15:52, kloubik napsal:

Přidám se k názorům, že by byla trochu škoda strávit celou dobu na jednom místě. Jinak ze své zkušenosti můžu mluvit jen za SF (a i to je trochu zkreslený, protože bydlím kousek od SF a vyskytuju se tam spíš jako návštěvník),. V první řadě jak už někdo zmínil, abys nebyl překvapen počasím a zimou. Nejhezčí počasí bývá většinou na podzim, jinak je tam skoro pořád fakt kosa, mlhy a atd. A samozřejmě je to město trochu crazy :-) Poměrně hodně bezdomovců (skoro srovnatelný s Los Angeles). Výhodu bych viděl v tom, že do 200 mil. ze SF máš buď Lake Tahoe nebo např. Yosemite (asi dvě naše nejoblíbenější místa v Kalifornii). Případně hodinu autem spoustu dalších krásných menší státních parků, moře, Half Moon Bay, Santa Cruz, Monterey, atd...

Jinak přívětivé lidi bych hledal když budu zobecňovat spíše na středozápadě USA, než v Californii. Než Harry zmínil Denver, chtěl jsme napsat Fort Collins v Colarado. Asi hodinu autem od Denveru, všude okolo hory, univerzitní město, mladý studentky :-D

JInak z měst co tu zazněly, tak mě by to táhlo do Chicaga a pak rozhodně British Columbia a Vancouver.

ä to nemluvím o tžom, že ve Fort Collins/Colorado lze vidět jeden ze světových časově-synchronizačních vysílačů, viz

http://de.wikipedia.org/wiki/WWV_%28Zeitzeichensender%29

Odesláno

Ahoj Romane,

dřív jsem hodně cestoval služebně do USA. Hlavně západní pobřeží LA a San Francisco, ale i Dallas, Ford Worth, Salt Lake City, Fenix, Las Vegas, Reno, Phoenix, Chicago, Milwaukee.

2x jsem byl na hokeji a jednou na basketu, skvělá show i když taková komornější atmosféra, jednoznačně doporučuju.

Města pro tebe myslím budou velkým zklamáním. Většina měst v USA se nedá s Evropskými srovnávat a po jednom dni nemáš co prohlížet.

Moje doporučení pokud to jen trochu půjde:

- vzít sebou parťáka

- na letišti si pronajmout auto, lepší předem zabookovat, lepší cena, ale jde to i bez toho. Bez auta to v USA prakticky nejde.

- přespávat v motelech v USA jsou na to zařízeni, každý večer se dá nějaký najít.

Z měst doporučuju SF, LA, Las Vegas a zároveň nějaké parky. Pro mě je nejúžasnější místo na světě Monument Valley, Grand Canyon a třeba Seqoya, Zion atd.

Rozhodně V USA je zajímavá příroda, města ber jako vedlejší.

Pokud se budeš chtít na něco zeptat, klidně zavolej.

Odesláno

Z Californie dozhodně doporučuji San Francisco a na jih lokalitu Big Sur, z parků stojí za návštěvu Yosemite. LA - betonová nezajímavá placka. kde stojí za návštěvu snad jen Disneyland a Universal studia. Když už se člověk pohybuje kolem LA, tak se vyplatí zajet i do Vegas, kde se také dá strávit velmi příjemných pár dní. Na foto Yosemite NP. pohled na Half Dome od řeky a na vodopády, na jejichž název si nevzpomenu, i kdyby mě mučili :/

post-26444-079510300 1359610870.jpg

post-26444-091031700 1359610915.jpg

Odesláno

Neprocestoval jsem všechno, ale USA moc nemusím .... naopak v Austrálii je parádně, ale vzdálenosti jsou tak jako v USA velké, rozhodně se mi ale nejvíc líbilo na NewZealandu. Obyvatelstvo úplně pohodové, příroda úchvatná, žádná nebezpečná havěť, infrastruktura dokonalá, vzdálenosti tak akorát, ceny přiměřené ... jen cesta tam poněkud delší. Navíc ale můžeš kdykoli na otočku zaletět na některý z pacifických ostrovů (CookIslands,Fiji,Tahiti ...), což měřeno ostatními náklady vyjde za hubičku :) a je to fantastická zkušenost.

Odesláno

Ahoj Romane, na tvoji otázku se špatně odpovídá. Mám projetých 47 států (v US) a kdybych si měl vybrat, bral bych západní pobřeží. Ne města, ale městečka. Koupil bych si karavan nebo větší kombík a jezdil z místa na místo. Motely a kempy jsou všude, dá se přežít i u větších truck stopů (tam se dá osprchovat, dobře pojíst). Při omezeném čase bych se městům úplně vyhnul a bral pouze národní parky (takový Grand Canyon se prostě neomrzí). Pokud bys ale toužil spíše po historii, pak východní pobřeží (severní část) je pro tebe to pravé míst. Taky Chicago se svojí Čechy ovlivněnou historií. Prostě státy jsou velké a každý si tam něco najde.

Já měl něco takového:

7467462464_aef47b044a_z.jpg

PS: Z každého národního parku mám doma brožurku, pár deníků, spousty fotek. Kdybys měl cestu kolem, stav se...

Odesláno

Ja cestujem dost, a v podstate len potvrdim co tu kolegovia travelomagori uz uviedli.

V USA neexistuje jedno miesto co ti da vsetko co pozadujes. Mesta su vseobecne o nicom, bez nadsazky, co je na USA neopisatelne je priroda, krajina, od Grand Canyonu az po baziny v Louisiane. Zatial najfajnovejsich ludi som stretol v Texase a v Arizone, ale je pravda ze ja som tiez pekny exot :) Este mozem odporucit Miami a Chicago - mesta s neopakovatelnou atmosferou. Dieram ako LA, Vegas atd sa kludne vyhni, pripadne staci obzriet s laktom vystrcenym z okienka auta. Su to filmove dekoracie.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...