colommbo Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Karlos: Smutné avšak pravdivé... Jako přidaná hodnota/výhoda musí zákazníkovi mnohdy stačit, že se naň prodávající aspoň vlídně usměje...
Josef01 Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 V čem lepší, tak pojdme srovnat třeba to, s čím mám zkušenost. Omega kal.8500 chronometr, odchylky byla stabilní 3,5s/den- prim kal.94, 2s/den. 8500 rezerva nátahu 60hodin, 94.-56 hodin, co víc je třeba srovnávat? Takto to porovnávat nelze, kvalita kalibru se neposuzuje tím, jakou má denní odchylku, ale odchylkou ve všech polohách a celkovou stabilitou chodu (beat error). Kalibr 8500 mám a není vůbec špatný. Náhodou mám i kalibr 68, na ruce nemusí dělat velkou odchylku, ale ve skutečnosti je problém s polohou na "6" vidět na první pohled. Strojek je po celkové generálce, takže beat error je v pohodě, stačilo, aby si s tím hodinář více pohrál.
Josef01 Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Pro porovnání mám záznam neaktuálních hodinek s kal. 8500, který by si už nějaké vyčištění zasloužil.
Frostie Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Dobře, ale to nedokladuješ kvalitu či nekvalitu kalibru, ale pouze jeho ledabylé seřízení.
Liqid Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) Já bych teda inhouse Primu s Omega radši vůbec neporovnával. Chronometricky primky nikdy stabilně nepůjdou a ani neumí rychlé natavení data, což je při točení několika kousků celkem pruda. Ale víc než strojovna mi vadí absence tahu, s ním by byly Igeny a Orlice perfektní. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem Liqid
Josef01 Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2017 Ligid: Seřídit se hodinky z hlediska přesnosti je jedna věc, ale beat error je už o nečem jiném, to je o dokonalé přesnosti jednotlivých součástí kalibru. Kalibr Prim 68 je samozřejmě primitivní výrobek poplatný své době, to se nedá s Omega 8500 porovnávat.
cali Odesláno 15. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2017 Datum by som primkam nahodou nevycital, prekllapanie si rychlostou s quicksetom vobec nezavda a je navyse o hodne blbuvzdornejsie. Ten tah to je nieco co nikdy nepochopim preco este nemaju,.. uz som sa k tomu vyjadroval viac krat. Pokial ide o strojky tak novodobe mi presli rukami 4 a ani jeden nebol ziadna hitparada co sa presnosti tykalo. Moj laicky nazor je ze este maju hodne co dohanat v tomto smere aby sa mohli aspon vzdialene rovnat s 8500.
Frostie Odesláno 16. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2017 Nadčasově ikonický design! http://www.prim.cz/cz/produkt/prim-sport-38-87678/
Návštěvník tysmek Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Dnes priloha Lidovych Novin Esprit: Sent from my iPhone using Tapatalk
Karlos Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Proč je v textu: "A to včetně kalibrů..."?Co si tak běžný člověk představí pod pojmem kalibr? A i z hodinářského pohledu je to blbě, strojek je pořád strojek, žádný kalibr.
Jörg8X Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Kalibr zní víc cool... Hlavně když kalibr pracuje správně
Josef01 Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Na internetu se dočteš i zajímavější sousloví jako je "výrobce vyrábí kalibry strojků"
colommbo Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Lidi je zapotřebí stále udržovat v jakési lehké nejistotě. Je to pro ně lepčí. Akorát to nevědí...
Frostie Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Proč je v textu: "A to včetně kalibrů..."?Co si tak běžný člověk představí pod pojmem kalibr? A i z hodinářského pohledu je to blbě, strojek je pořád strojek, žádný kalibr.Myslím, že nemáš pravdu. typy strojků jsou typy kalibrů.
Karlos Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 (upraveno) A když si místo kalibru dáš typ, tak je z toho typy typů.Jako kalibr zbraně není zbraň samotná, tak kalibr hodinek není strojek samotný. Nebo jinak - kalibr původně znamenal průměr/velikost. A průměry vyrábět nejde. Upraveno 19. dubna 2017 uživatelem Karlos
Frostie Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 (upraveno) Výrazu kalibr v kombinaci se značkou hodinek a konkrétním číselným (kódovým) označením odkazuje na konkrétní hodinový strojek, např. ?Tag Heuer Kalibr 11?. Někdy se možné se setkat také z výrazem ?movement?, který má stejný význam. Různí výrobci většinou své kalibry označují vlastními číselnými řadami. Výroba kalibrů pod vlastní značkou je poměrně náročnou a složitou záležitostí, která je výsadou těch nejlepších a nejvěhlasnějších značek. Ostatní výrobci hodinek a to nejen švýcarští, nakupují již hotové kalibry od specializovaných firem a případně dělají na kalibrech jen drobné úpravy. Nejznámějším švýcarským dodavatelem kalibrů je firma ETA. Kalibr - Označení pro typ nebo lépe řečeno druh strojku. Upraveno 19. dubna 2017 uživatelem Frostie
Karlos Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Nevím odkud je to opsané, ale je to pomíchané. Kalibr je synonymum pro typ, to je správně.Ale výroba typů pod vlastní značkou, nebo že nakupují hotové typy, to už smysl přece nedává.Vyrábět jde strojky, ale typy, druhy, průměry, velikosti, to vyrábět nejde.Kalibr opravdu není strojek.Ale rozumím ti. Problém je v chápání významu slov. Jak člověk nějaké slovo pozná a jak pochopí jeho význam, tak to pak vnímá dál. A když se poprvé náhodou setká s nesprávným významem slova, tak si ho tak zažije a uloží. A je pak hodně těžké si to v hlavě opravit a přiřadit si k tomu slovu správný význam. Jako malý jsem takhle nerozuměl slovu včetně. Někdo mi řekl, že to znamená kromě a já v tom pak měl hrozný bordel
Frostie Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Ok, pro zatvrzelé nesmysly tu máme ještě jeden odkaz. https://www.uhren-wiki.net/index.php?title=Kaliber
Karlos Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Zatvrzelý jsi ty. Dávám ti názorné příklady, ale nechceš je vidět.Ale souhlasím, že se zde také názorně projevuje staré rčení: Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se