wawrik Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Diskusiu sledujem len zbežne, ale zdá sa mi, že som nevidel Pathfinder. Ak jazdíš na Nissane a si spokojný (najmä so servisom), prečo meniť značku? Je to SUV v tom klasickom ponímaní, pohodlný je dosť, odkladacích pristorov habadej, trojliter sa do 10-litrovej spotreby zmestí, ak sa nejazdí len po meste... Pravda, nie je to zrovna najreprezentatívnejšie auto, ale oproti luxusným limuzínam zamasakovaným za offroad typu Disko4 je predsalen spoľahlivejšie. Neviem, nakoľko ti je táto vlastnosť podstatná.
ivan_989 Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 V 15. 3. 2013 v 7:53, wawrik napsal: Diskusiu sledujem len zbežne, ale zdá sa mi, že som nevidel Pathfinder. Ak jazdíš na Nissane a si spokojný (najmä so servisom), prečo meniť značku? Je to SUV v tom klasickom ponímaní, pohodlný je dosť, odkladacích pristorov habadej, trojliter sa do 10-litrovej spotreby zmestí, ak sa nejazdí len po meste... Pravda, nie je to zrovna najreprezentatívnejšie auto, ale oproti luxusným limuzínam zamasakovaným za offroad typu Disko4 je predsalen spoľahlivejšie. Neviem, nakoľko ti je táto vlastnosť podstatná.Spravna pripomienka, vdaka. Vozim sa v nom casto (ma ho kamarad). Je pravda, ze miesta ma az az, je spolahlive, cena je v poctate ok, ked sa sklopia sedadla clovek sa v tom aj vyspi, pohodlie ok. Akurat ze je to v mojich ociach skor dodavka pre stahovaka alebo nobl udrzbara alebo cloveka co zije a podnika niekde na ranci ci farme, subjektivne sa mi zvonka nepaci.Kusok repre looku by som tam chcel mat....
JR_2010 Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 (upraveno) to: wawrik To že má Discovery luxusní výbavu nezpochybňuji, ale že by se "jen" tvářil jako Offroad, s tím nesouhlasím a nespolehlivost Land Roveru je taky víceméně mýtus, máš nějakou konkrétní statistiku, která by podložila Tvoje tvrzení? Jo, a taky se nedá srovnat to pohodlí... Upraveno 15. března 2013 uživatelem JR_2010
wawrik Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 (upraveno) Nie, mám offroadové zážitky, keď si landroveráci berú ako povinnú výbavu na akcie kopec náhradných dielov a pájkovačku :-) Ale nechcem sa o tom hádať, každý nech si jazdí, na čom chce. Ja mám Landcruiser a tiež ma nechal visieť, na druhej strane má po pätnástich rokoch nárok... To s tým "maskovaním za offroad" je trochu nadsádzka. V každom prípade, keď som si robil prieskum trhu, za čo nové by sa ten môj obstarožný LC dal vymeniť, nič som nenašiel. Prioritou boli dosť konzervatívne požiadavky - spoľahlivosť a priechodnosť terénom plus normálne (nie špičkové) vlastnosti na ceste, malo to byť auto na dlhé expedície. Pathfinder je vnútri maličký, LC V8 má problémy s motorom, a ostatné majú na podvozku kopec odraziteľných súčiastok, čo sú dosť na rane. A tej elektroniky namiesto mechanických riešení... Upraveno 15. března 2013 uživatelem wawrik
sibirnaya Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Jake ma LC V8 problemy na motore? To je muj tajny favorit do budoucna.
wawrik Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Vstrekovacie čerpadlo robia asi z blata. Plus vysoká spotreba oleja. Odporúčam veľmi, veľmi zlé čítanie na jednom austrálskom fóre. Ale neboj, oproti iným moderným "offroadom" je to stále to spoľahlivejšie. A pokiaľ s tým človek nejazdí prevažne mimo ciest a obývaných oblastí, rozdiel si oproti starším landcruiserom ani nevšimne. Nenechaj sa znechutiť.
sibirnaya Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Jinak ivane, chces li repre, kup mirne jetou x3
Cyril Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Dnes jsem se v Autosalonu na Primě koukal na novou RAV4. A docela se mi líbila! Sice to není klasická 4 kolka, ale na běžný ježdění po městě a zasněženou či zablácenou louku s pomocí asistenta to bude v pohodě. Komu nebude vadit, že auto při zamčení pohonu 50/50% nemá moc snahu zatáčet, může jej využít i na výlet do lesíka.... Výbava, příznivá spotřeba nafty, 150 PS, větší karoserie a relativně dobrá cena by se pár lidem mohla trefit do vkusu. Pro mě ale nemá ten správnej znak na kapotě.... .
kubson Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 V 16. 3. 2013 v 10:00, Cyril napsal: Dnes jsem se v Autosalonu na Primě koukal na novou RAV4. A docela se mi líbila! Sice to není klasická 4 kolka, ale na běžný ježdění po městě a zasněženou či zablácenou louku s pomocí asistenta to bude v pohodě. Komu nebude vadit, že auto při zamčení pohonu 50/50% nemá moc snahu zatáčet, může jej využít i na výlet do lesíka.... Výbava, příznivá spotřeba nafty, 150 PS, větší karoserie a relativně dobrá cena by se pár lidem mohla trefit do vkusu. Pro mě ale nemá ten správnej znak na kapotě.... . semse na to taky díval a gut, jen trochu korejský dyzajn? tak nevím co mi koupíme po golfovi - frílendr nabo kojotu
Hasňa Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Taky jsem koukal. Vsechno ok, ale me se nelibi vzhled a Toyota mi nic nerika ani jako firma. To uz radsi toho Forestera, co tam testovali taky. Subaru ma jako znacka originalni chut, rekl bych, neco za tim jmenem clovek citi. Stejne jako treba Honda, nebo LR. Toyota chutna nijak, jako bakelit, seda hmota bez chuti.
Cyril Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 V 16. 3. 2013 v 10:51, Hasňa napsal: Taky jsem koukal. Vsechno ok, ale me se nelibi vzhled a Toyota mi nic nerika ani jako firma. To uz radsi toho Forestera, co tam testovali taky. Subaru ma jako znacka originalni chut, rekl bych, neco za tim jmenem clovek citi. Stejne jako treba Honda, nebo LR. Toyota chutna nijak, jako bakelit, seda hmota bez chuti.Terénní auta Toyota byla a jsou synonymem spolehlivosti a nezapomenutelnou offroad legendou. Land Cruiser je podle mě super. A pro Asii a Afriku se dělají dodnes spolehlivé, neelektrické LC. Dokonce i na listových perech! Ale trend je trend a aby auto pro Evropu nevážilo tuny a přesto splňovalo bezpečnostní předpisy a trochu jelo....jinou cestu nevidím. Plastifikaci se asi nevyhne žádnej výrobce. Hliníkový slitiny jsou drahý a auto potom drahý. Takže řešení je plast. Starý Toyoty ale fakt neměly chybu! Jak píše Kuba, tohle je trochu překoreizovaný design a možná to značce uškodí. Nebo to naopak chce říct, že korejci udávají směr.....Takže Kubo. Bude to Free, nebo Subaru. Stejně se ti ale nejvíc líbil novej Range Rover a Evoque. Nebo? :-D
wawrik Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 V 16. 3. 2013 v 11:19, Cyril napsal: A pro Asii a Afriku se dělají dodnes spolehlivé, neelektrické LC. Dokonce i na listových perech! Ale trend je trend a aby auto pro Evropu nevážilo tuny a přesto splňovalo bezpečnostní předpisy a trochu jelo....Sedemdesiatková rada spĺňa európske emisné normy (čo bol najväčší problém) a normálne ju tu môžeš kúpiť, napríklad u Dajbycha. Ale je to auto na prácu, nie na bežne vozenie. Subaru už IMHO dávno nie je, čo bývalo - a to sa považujem za subaristu :-) Je z toho bežná konfekcia, niekomu sa páči, niekomu nie, ale nič výrazné to nie je. Ešteže aspoň u manuálov väčšinou zachovávajú 4×4 s klasickým otvoreným medzinápravovým difákom brzdeným spojkou... Dúfam, že spolupráca z Toyotou okrem skvelého BRZ prinesie aj nejaký offroad alebo tvrdšie SUV, to by som bol v predajni nastúpený prvý.
Hasňa Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Mel jsem na mysli spise dojmy a vnitrni vibrace, jake ve me dnesni Toyota vyvolava, spis nez racionalni argumenty.
kubson Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 V 16. 3. 2013 v 11:19, Cyril napsal: Takže Kubo. Bude to Free, nebo Subaru. Stejně se ti ale nejvíc líbil novej Range Rover a Evoque. Nebo? :-DSubaru nemá rozumný automat, evok maso ale drahý.. vidím to jasně (kde ja autohauz v praze už víme )
TLD Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Ahoj. Forum sleduji celkem dlouho, zaregistroval jsem se teprve nedavno. Timto se omlouvam, ze muj prvni post zde se netyka hodinek. Zatim o tom nevim nic a teprve se ,,ucim´´. Auto-moto a i kolo(mtb) je moje hobby tak proto prvni prispevek u aut. A to co se tyka Toyoty, LC. Ve vsem souhlas s Cyrilem. Ale rozhodne nesouhlasim s Wawrikem. HZJ je rada pracovni, ale proc je nevhodna na bezne jezdeni? Kolik mas s takovym autem najeto? Nebo proc si to myslis? Ja si naopak dovolim tvrdit, ze tyto auta jsou k beznemu jezdeni super. Jedine minus muze pro nekoho byt spotreba. Na druhou stranu je to velke auto, tak se s tim asi tak nejak pocita. Je to cca stejne jako u aut typu X5, Q7 apod.Abych se drzel tematu. Jako SUV doporucuji Outbacka. Mam jednoho doma, 3,6ccm a je to parada auto co se tyce uzitnych vlastnosti. Ano, kvalita neni co byla drive, ale to plati asi pro kazdou automobilku. Design je vec kazdeho, me se libi. A proti Foresterovi je to obrovske auto. Teda az na tu novinku. Ta povyrostla, ale nevim o kolik. Na zivo jsem nemel tu cest. Za me SUV pro rodinu - Outback.Pekny vecer vsem.
Lion Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 (upraveno) V 16. 3. 2013 v 22:59, sibirnaya napsal: Co je HZJ? Toyota Landcruiser HZJ jinak ja bych to na nájezd např. 50 tis. ročně asi taky nechtěl... ono přeci jen i ty Q7,X5, obecně SUV jsou komfortem/ jízdně jinde než tyhe offroady... šotolinu to zvládne, ale zároveň se to dá provozovat na dálnici (tím nemyslím max. 130 kmh) jel jsem "farmářským" Fordem Ranger.... houpavý, velký, široký, každej hrbol byl cítit, nějak extra to nejelo a žralo to dost a aby si s tím člověk najížděl jak s náklaďákem Upraveno 16. března 2013 uživatelem Lion
Josef01 Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 V 15. 3. 2013 v 9:29, sibirnaya napsal: Jinak ivane, chces li repre, kup mirne jetou x3 Já mám nějak Honzo vžitý že X3 je dámský auto, nebo ne?
wawrik Odesláno 17. března 2013 Nahlásit Odesláno 17. března 2013 V 16. 3. 2013 v 22:01, TLD napsal: Ale rozhodne nesouhlasim s Wawrikem. HZJ je rada pracovni, ale proc je nevhodna na bezne jezdeni? Kolik mas s takovym autem najeto? Nebo proc si to myslis? Ja si naopak dovolim tvrdit, ze tyto auta jsou k beznemu jezdeni super..Najazdil som s tým málo, asi 300 km s HZJ76 a asi stovku s HZJ78. (S LJ73 tisíce.) Naozaj si nemyslím, že je to na bežné jazdenie a už vôbec nie, že by bolo ekvivalentom X5 alebo Q7, to naozaj nie. Má to obe tuhé nápravy, čo sa výrazne podpisuje na komforte a hlučnosti. Prázdne auto vďaka tomu na hrboľoch poskakuje a všetko sa otriasa. Palubná doska je ako z minulého storočia, tvrdá a neprívetivá. Dvere takisto. Motor je síce veľký a odolný, ale slabý a dosť offroadovo sprevodovaný, zaradiť sa z bočnej ulice do rýchlejšej premávky je celkom adrenalínová záležitosť. Jednoducho, naozaj si nemyslím, že by to bolo auto adekvátne dnešným moderným a pretechnizovaným SUV. Samotná Toyota ho predáva ako heavy duty auto. Skôr by som ho prirovnal k Defenderu alebo Wrangleru. Ten druhý je na tom na bežných cestách o niečo lepšie. Aby bolo jasné, nehovorím, že s LC7* sa na bežných cestách jazdiť nedá, ale zábava to nie je a človek po dlhšej jazde vystupuje dosť unavený. 3,6-litrový Outback je skvelé auto. Staršiu generáciu dosť zabíjal pomalý a svojhlavý automat, neviem, či ho v ďalšej zmenili alebo ostal rovnaký. Pod 12 l/100 km sa dalo (v mojich podmienkach) dostať len ťažko. Škoda, že sa nerobil aj s manuálom. Sibirnaya: HZJ je kód motoru. Je to 4,2-litrový dízel bez prepĺňania. Inak tu je link na krásne spracovanú históriu Landcruiserov s prehľadom karosérií aj motorov.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se