Bert Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Doba, kdy jsem běhal po italských plážích, a na ruce měl Breitlingy v bicoloru už je bohužel nenávratně pryč. Ale to, že jsem o nějaký ten pátek starší neznamená, že se nemůžu podívat po nějakých príma hodinkách na léto, které v marínách podél Středozemního moře neudělají ostudu členovi tak významného společenstva, jakým Chronomag beze sporu je.Minulou sobotu jsem jednomu mladému nadějnému členovi (tedy respektive jeho tátovi) prodal jedny docela fajn hodinky k autu. Panerai for Ferrari mne provázely hodinkovým životem asi tak 4 roky, a jako každé druhé hodinky se mi okoukaly. Za slušný peníz, míněno z pohledu prodávajícího i kupujícího, šly z domu. Ten samý den večer jsem si definitivně odůvodnil, že jsem vlastně mínus jedny slušné hodinky, a tudíž se mi bude asi špatně usínat. No, nějak jsem tu noc přežil, ale už v neděli jsem nedočkavě klepal na pomyslnou bránu jedné řecké webové stránky, která měla v záložce věnované Ulysse Nardin vystaven velmi zajímavý model Quadrato Dual Time.S řeckým obchodníkem byla opravdu dobrá domluva, takže dnes do malého městyse u Prahy dorazil z Atén balíček, a v něm tyhle rozhodně neobvyklé krásky.Svůj název Quadrato si rozhodně tenhle kousek kovu zaslouží, protože rozměry pouzdra jsou 42 x 42 mm bez korunky a ovládacích tlačítek. Stěžejky o rozměru 24 mm pak drží pásek, který svou stálou šířkou jen umocňuje opravdu mohutný dojem z hodinek. Jakkoli jde o velký kus železa, nemám pocit, že by velikosti bylo dosaženo, na rozdíl od jiných značek, na úkor jemné estetiky.Té je dle mého názoru dosaženo perfektním proporčním rozvržením číselníku, který kromě základního údaje (tedy kolik je vlastně hodin), zobrazuje datum v režimu big date na pozici 2, pole sek*undové ručky na pozici 6, a odchylku druhého času na pozici 9.Toto zobrazení odchylky druhého času je společností Ulysse Nardin patentováno. Nastavení rozdílu mezi oběmi časy zajišťují tlačítka rozložená po levé straně obvodu pouzdra.Jaké bylo mé překvapení, když po zmáčknutí jednoho z nich se neposunula číslice v poli, ale poskočila hodinová ručka.Zpracování pole pro sek*undovou ručku nese známky, konec konců jako celý číselník, perfektního, až filigránského zpracování provedeného věhlasnou firmou. Možná právě tyto detaily pomáhají zjemnit celkový dojem z kusu oceli.Jsem-li u drobných detailů, musím nutně upozornit na skeletonizovanou hodinovou a minutovou ručku. Jedním slovem: nádhera.Ani při nastavování data jsem nebyl ušetřen malého překvapení. Datové věnce chodí totiž proti sobě. Vizuální vjem je zde při změně (například 29-30) velmi silný.Korunka je šroubovací, zcela dle očekávání pracující ve dvou polohách. Datum a hodiny. Výrazným prvkem korunky je samozřejmě kabašon s již obligátní kotvou a stylizovanými písmeny UN.U hodinek od společnosti Ulysse Nardin s retailovou cenou okolo 150 000 korun nelze očekávat inhouse kalibr. Takže i tyto jsou poháněny ETOU 2892, pro potřeby UN značně customizovanou s označením UN ? 24. Právě v souvislosti s touto ?obyčejností? musím zmínit jedinou věc, která mi na hodinkách nesedí. Je to částečně prosklené dýnko. Jestliže jsou hodinky společností UN prezentovány jako přítel cestovatele, pak bych si prosklení, nota bene s pohledem na ETU, v klidu odpustil. Posuďte sami.Protože jsem hodinky, jinak mimochodem v opravdu výborném stavu, kupoval jako použité (like new), dostal jsem k nim tmavě modrého karbonového Hirsche. Sedí k nim dokonale. Oboustrannou motýlovku, originál UN, jsem zatím nechal odpočívat v krabici do doby, než Ondřej sežene modrého krokodýla.Závěrem snad jenom krátké shrnutí:Referenční číslo: 243 - 92Velikost pouzdra: 42 X 42 mmStrojek: UN - 24, 28 800 vph, 34 kamenů, nástavbaMateriál pouzdra: ocelSklíčko: safírŘemínek: 24 mm, kůžeSpona: 24 mm, ocelová, oboustrannáBarva číselníku: šedá, bílá, modráVodotěsnost: 50 mDalší funkce: velké datové pole, mimostředná sek*undovka, druhý čas
Frantik Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Super! Gratuluju pane. Tohle je premiera tady na fóru. Vypadají skvěle, chci si ze zkusit!
ricous Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Uf, tak to je nádhera, gratuluju. Zase jednou jsou tu k vidění zajímavé, vyjímečné a hlavně krásné hodinky!
st1g Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 No Roberte, tak ty jsou moc krásné . Gratuluji, skvělá volba.
NIGHTinGALE Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Tenhle model jsem vůbec neznal, moc pěknej kousek. Průhled by mi nevadil, ten modrej rotor je hezkej. Co k nim bylo původně? Jen řemen nebo se dělaly i na kovu? Ten by se mi do maríny líbil asi nejvíce.
bandicoot Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Takhle dobry rozvrzeni a zpracovani slozitejsiho ciferniku u hranatych hodinek jsem naposledy videl u JLC Reverso Grande Date.Perfekt.Ono se to nezda, ale bude to peknej macek.
People Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 a ta minutova a hodinova rucicka.. waw
Bert Odesláno 25. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V 25. 2. 2013 v 19:05, NIGHTinGALE napsal: Tenhle model jsem vůbec neznal, moc pěknej kousek. Průhled by mi nevadil, ten modrej rotor je hezkej. Co k nim bylo původně? Jen řemen nebo se dělaly i na kovu? Ten by se mi do maríny líbil asi nejvíce. Dělají se i na tahu. Co jsem skenoval prodeje, tak se neprodávají v dvojkombinaci, ale musíš si vybrat. Lípnu sem fotku tahu. IMHO nic moc:
villain83 Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 panečku,tak tohle je hodně nevšední kousek,UN je bomba,tam bych si vybral,ale o tomhle modelu jsem nevěděl,ciferník je koncipovanej geniálně,skeletový ručky taky super...
Josef01 Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Parádní kousek a uctihodných 59mm uhlopříčka hodinek, to je pro pořádnou pazouru
StanoBare Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Krásny model. Na kove skutočne nie sú tak podmanivé ako na remeni. Celková farba ladí dokonale. Ešte aj indexy ako sú dopracované.
gerhard Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Velmi krasny stvorec, tie pojdu ku kazdemu kusku oblecenia; spracovanie vyborne a krokous jednoznacne sa do nich zakusne , parada, mnoho slnecnych dni a skvelych vecerov pod azzuro oblohou.
Návštěvník Kamil Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V 25. 2. 2013 v 23:28, emef napsal: Já nevidím ty fotky. Smazal jsem je.Bývalý moderátor a neumí si přečíst pravidla. Už jednou jsem mu fotky upravoval, podruhý už nebudu.
Bert Odesláno 26. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2013 Zmenšené fotky tak, jak byly v průvodním textu:
African Odesláno 27. února 2013 Nahlásit Odesláno 27. února 2013 Hodinky jsou to krásné, takže velká gratulace Vím, že makro hodně odhalí, a na hodinkách bude asi haldy ruční práce, takže mě by to ani nevadilo, samotného mě třeba na Béčkách udivilo pár věcí, když jsem na ně koukal přes lupu" No tak mi ale pověz, že ty Švýcaři při výrobě májí furt naražený na palici zvětšováky a tohle nevidí, nebo to prostě patří k ruční práci? Já si myslím, že u takovéto prestižní značky by to zpracování mohlo být trochu poctivější, specilně to platí pro ciferník" Každopádně já bych je bral všemi deseti, jelikož jsou to jinak velmi poctivé hodinky, tak ať ti hezky slouží"
haky73 Odesláno 27. února 2013 Nahlásit Odesláno 27. února 2013 No jestli je to nedodělek z výroby tak celkem rozčarování. Jelikož ale kolega psal že nejsou nové, viděl bych to možná tak, že už se do nich někdo díval někde v prašném prostředí.
Qvido Odesláno 27. února 2013 Nahlásit Odesláno 27. února 2013 (upraveno) UN je moje srdcovka, nevěřícně jsem ale zíral na ty detaily ciferníku a vůbec nevím co si o tom myslet.edit: ty fleky také nevypadají že jsou na sklíčku Upraveno 27. února 2013 uživatelem Qvido
Bert Odesláno 27. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2013 Půjdou do lázní. S tímto vědomím jsem je kupoval. Nedodělky mne také nepotěšily. Makro je holt prevít. Prostým okem je tohle bez informace kam se koukat neviditelné, při znalosti kde co je, je to jen těžko rozeznatelné. O to více obdivuji práci u Cartierů. Dorostenčiny Art deco:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se