Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, postižení kolegové!

nevím, jestli jste to zaznamenali, ale naše státní pseudokurýrní služba udělala inovaci, která konečně stojí za řeč :-)

Při proclívání kdysi zboží tvrdlo na celní poště, poslali rekomando normální poštou a čekali na odpověď.

První inovace byla, že to začali posílat na mail..

A teď ejhle - přišel mi mail a když jsem kliknul na odkaz "potvrďte přijetí", tak se mi otevřel parádní jednoduchý webový formulář, kam jsem jen přiložil prohlášení a mail z PayPalu a ono se jim to (snad) poslalo..

Tleskám!! :-)

:thumbsup_anim:

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

podminka je, aby odesilatel uved tvuj mail. nicmene, kdyz mi dojde dopis, ze tam mam balik, tak oscanuju paypal, ebay, vypis z kreditky nebo tak neco - podle toho co sem cim platil - poslu mail na postu a to je cely. nevim, o jakym silenym papirovani mluvite. a takhle to funguje min dva roky, predtim sem to tam faxovaval :)

Odesláno

podminka je, aby odesilatel uved tvuj mail. nicmene, kdyz mi dojde dopis, ze tam mam balik, tak oscanuju paypal, ebay, vypis z kreditky nebo tak neco - podle toho co sem cim platil - poslu mail na postu a to je cely. nevim, o jakym silenym papirovani mluvite. a takhle to funguje min dva roky, predtim sem to tam faxovaval :)

No a teď je to právě ještě jednodušší :-) Samo si to napáruje ten balíček (tj. není třeba vypisovat ty skladový čísla), samo to předvyplní všechno možný, takže vlastně jen člověk přiloží PayPal a je to. :-)

Odesláno

Supr, mně před měsícem takhle balík nechali ležet na celní poště, a přestože mám zařízeno elektronické proclení a poslal jsem údaje, jak požadovali, tak ten balík vrátili zpátky odesílateli - čas na druhý pokus.

Odesláno

Zavedl jsem PayPal a registraci na Ebay teprv před časem a je to cca 14 dní, co jsem objednal nějakou pitomost k mobilu.

Teď se skoro obávám, odkud na mě co přiletí :-)

Prodejci jsem mail vyloženě nedával, pokud nevidí ten který mám na ebay.

Takže po staru by mi přišlo avízo o zásilce, která je na nějaké celní poště.

Ty po mě budou chtít nějaký doklad o zaplacení a pak pro to jedu na tu poštu, nebo to pokračuje na poštu poblíž bydliště?

Odesláno

Supr, mně před měsícem takhle balík nechali ležet na celní poště, a přestože mám zařízeno elektronické proclení a poslal jsem údaje, jak požadovali, tak ten balík vrátili zpátky odesílateli - čas na druhý pokus.

Mně přesně to samé. Na dotaz sdělili, že netušili, zda je to pro soukromé nebo obchodní účely (2 nože od Knifeworks) a když jsem se tři týdny neozval (!!!!!!), tak zásilku poslali zpět.

Mám u pošty 120 trvalou plnou moc a u balíčku byla přiložená faktura, která souhlasila, dokonce i RTG kontrola proběhla....

Odesláno

nejlepší, jak obejít proclení zásilky z USA...je z vlastni zkusenosti nechat si vyndat faktury za zbozi uz v USA....,kdyz me vyzve celni-posta v Praze na Plzenske abych se dostavil pro zasilku, tak mi zaroven s dopisem oznami, abych donesl doklad o uhrade (prokazani PC), pricemz akceptuji doklad z Paypalu...a nejjednodussi je, si tento vypis doma zfixlovat tak, aby se clovek vesel do limitu..vzdycky, kdyz jsem celni postu opoustel, tak jsem se musel za bricho popadat :smile_anim: ...protoze jsem treba uvadel PC u tricek Hilfiger 7 dolaru..a takove nesmysly..a nikdo to nikdy neresil..proste celnik/celnice v takovy kukani jenom zkontrolovali jestli je celkova castka v limitu nebo neni....ale poprve jsem byl docela posranej. :crying_anim02: ..to jsem mel balik skoro za tisic dolaru..., kterej mel asi 20 kilo.....a proslo to....jenom 2x se mi stalo, ze to prislo az domu...

Odesláno (upraveno)

Někdo další?

Návod na daňovej únik tu máme, co třeba "jak ukrást auto?" :-D

Upraveno uživatelem Jeremy
Odesláno

Ještě se k tématu zeptám...

Když je shipping free a tudíž bez trackingu, má cenu se nadále zkoušet na poštu dovolat?

Myslím tím, jestli vůbec umí prověřit dostupnost balíčku na základě jména, nebo adresy?

Já vlastně jen předpokládám, že balíček s dopravou zdarma dorazí na poštu, jakožto nejekonomičtější řešení.

A řeším to v reakci to, že mi tak obecně u zásilek občas nedají do schránky upomínku.

Odesláno

Na naší poštu můžu zavolat a dycky mi ochotně řeknou - ovšem platí to jen v případku, že to už je u nich. Jinak o tom nevědí nic.

Odesláno

...a nejjednodussi je, si tento vypis doma zfixlovat tak, aby se clovek vesel do limitu..vzdycky, kdyz jsem celni postu opoustel, tak jsem se musel za bricho popadat :smile_anim: ...

"...hodně vo tom kecejte, blbouni..." Jaromír(Oldřich Vlach), Vesničko má středisková

Odesláno

Na naší poštu můžu zavolat a dycky mi ochotně řeknou - ovšem platí to jen v případku, že to už je u nich. Jinak o tom nevědí nic.

No, na naší jsem už volal a nevědí nic. Prý by byl lepší tracking, než mé jméno. Ten já nemám a v případě podobných zásilek ani mít nebudu.

Je to věc cenově pod limitem, čili by se to na vyclívací poště seknout nemělo, nicméně to ještě nedorazilo a tak si začínám dělat starosti.

Zatím jsem na Prahu 5 nevolal, ale předpokládám, že jen podle jména, nebo adresy mi stejně nebudou chtít nic říct.

Odesláno (upraveno)

Zatím jsem na Prahu 5 nevolal, ale předpokládám, že jen podle jména, nebo adresy mi stejně nebudou chtít nic říct.

Nepoví nic, máš pravdu. Řekneš jim podací číslo a oni Ti v případě zájmu řeknou skladové číslo (pro případné proclení, kdyby jsi nechtěl čekat na jejich dopis nebo email).

Jinak do budoucna jednoznačně doporučuji volit zaslání s podacím číslem - pokud to tedy není několikanásobně dražší, než zakoupený předmět. V roce 2012 jsem nechával zaslat několik tisíc zásilek. 99.9% jich bylo doporučeně - s podacím číslem a pokud zásilka nebyla doručena, tak maximálně z toho důvodu, že byla vrácena zpět z důvodu nevyzvednutí. Na výslovné přání několika zákazníků jsme zaslali cca 10 až 20 zásilek obyčejně a s téměř každou zásilkou byly problémy. Pošťák to nechal položené na schránce, u sousedky, v prodejně na náměstí, apod. Za obyčejné zásilky bez podacího čísla nemají zodpovědnost a pokud se do nevejde to poštovní schránky, často to nechají kdekoliv v okolí.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

Zavedl jsem PayPal a registraci na Ebay teprv před časem a je to cca 14 dní, co jsem objednal nějakou pitomost k mobilu.

Teď se skoro obávám, odkud na mě co přiletí :-)

Prodejci jsem mail vyloženě nedával, pokud nevidí ten který mám na ebay.

Takže po staru by mi přišlo avízo o zásilce, která je na nějaké celní poště.

Ty po mě budou chtít nějaký doklad o zaplacení a pak pro to jedu na tu poštu, nebo to pokračuje na poštu poblíž bydliště?

mistre, kupovals z USA nebo z Asie? Z Asie to muze jit klidne mesic, ze statu to ma byt do dvou tydnu, ale obcas to de taky mesic. Jinak ja posilal do statu doporuceny dopis, tzn podaci cislo atd, a stejne je ti to picu platny. tracking ti hlasi, ze opustilo republiku, na usps nic, dva tydny nic, tri tydny nic, ceska infolika nic, usps infolinka nic, pak se najednou objevilo na trackingu zasilka prekrocila hranice a za ctyri dny uz byla u adresata. usps funguje jako ceska posta, levna doprava, nic moc sluzby..

Odesláno

mistre, kupovals z USA nebo z Asie? Z Asie to muze jit klidne mesic, ze statu to ma byt do dvou tydnu, ale obcas to de taky mesic. Jinak ja posilal do statu doporuceny dopis, tzn podaci cislo atd, a stejne je ti to picu platny. tracking ti hlasi, ze opustilo republiku, na usps nic, dva tydny nic, tri tydny nic, ceska infolika nic, usps infolinka nic, pak se najednou objevilo na trackingu zasilka prekrocila hranice a za ctyri dny uz byla u adresata. usps funguje jako ceska posta, levna doprava, nic moc sluzby..

Je to z Asie. Lacinej stojánek pro mobil do druhýho, méně používanýho auta.

Cenově do vyšlo při současném kurzu asi na 90kč a protože byla doprava zdarma, jsem pod limitem, který celníky zajímá.

Teď večer jsem našel ve schránce papírek z místní pošty, takže doufám, že je to ono. (To, že jsem tam zrovna dneska volal, jestli tam něco nemám, už beru spíš jako takovou jejich hru :-) )

Ale díky, dobře tyhle věci vědět, poslední nákup to beztak není.

Jestli to dobře chápu, tak to v případě, že to odesilatel pošle zdarma, nebo za drobný a tím pádem mimo DHL, Fedex a podobné trackovatelné služby,

skončí to u České pošty.

Odesláno

jojo, z ciny posilaj bud EMS cn nebo chinapost cn a chinapost klidne jde mesic, mesic a pul. ale dojde. me sel kryt na mobil mesic a pul, zadna krec.. tohle je taky china post sorting system..

CC12X0247H_2012%E8%B3%87%E6%96%99%E7%85%A7%E7%89%87_N71_copy1.JPG

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...