Traveller Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 před 7 minutami, dawe009 napsal: A je dobrej viď? Jo, spring assist je návyková věc ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 @chloupek ta čepel je zvláštní. Je tam ten americký Tanto zlom nebo ne? Ja to nějak nevidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 taky jsem si ho pořídil jako cvakací hračku, ale nesedl mi do ruky, bohužel, jinak ale perfektní nožík ... a taky se mi nechtělo předělávat to pseudotanto Za ty prachy nemá chybuOdesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 Dorazil deep carry na Delicu. Ještě mosazný střenky, a bude to dokonalý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 2bandicoot - je to tam, na tak malé a přitom masivní čepeli mi to přijde už příliš přeplácané, zarovnání ostří do obloučku, by té čepeli opticky a hlavně funkčně prospělo, nakonec by při té délce stejně nejvíc pracoval ten "tantohrb" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 Tak já čekám na větší kotvu zs Grandilovými střenkami.Mněl jsem ho už v ruce a ohromný nůž na všechno.Velmi slušná kvalita.Ale hodně mně zaujal i Nogal marinera od Cudemanu,do kapsy jako edc super.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 16. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2020 (upraveno) o tom s kotvou jsem taky uvažoval Upraveno 16. května 2020 uživatelem chloupek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Kansbol slouží už třetim rokem a zatim svojí pozici neochvějně hájí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Kansbol slouží už třetim rokem a zatim svojí pozici neochvějně hájí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 17. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2020 Výletová koronosnídaně.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 18. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2020 Mrňous mile překvapil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marnejeto Odesláno 19. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2020 Jó super nůž na nošení do města. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 19. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2020 S tím očkem bych ho měl radši, ale v inzerci si člověk nevybírá :-) jinak je to fakt příjemnej nůž do kapsy, cejtit není, ale je tam :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 Dorazil mi číňan z premiových nožů. Zpracováni super, chodí krásně a navíc se mi hrozně líbí. Jen se bojím broušení kvůli té divné linii ostří...na brusné kameny to nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 z ruky na kameni právě tu linku ostří (resp. přechod mezi obloučky, ale tady je to velmi decentní) zachováš spíš než s pevným upnutím v klemě ... nebo použít co nejužší brousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 (upraveno) Ten uprising se mi líbí, pěkná věc... Já teď vohmatávam prvního kajzra, ty střenky jsou boží, origo byl titan, ale tenhla domácí práce je super :-) Upraveno 21. května 2020 uživatelem fijo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 viděl jsem ho a trochu zaváhal, jestli jo, myslel jsem, že je to anodizovaný titan ... naživo na slunci musí t střenky vypadat fantasticky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 (upraveno) Máš recht, je to anodizovanej titan na 26V Broušeno karbidovou frézkou před 45 minutami, chloupek napsal: viděl jsem ho a trochu zaváhal, jestli jo, myslel jsem, že je to anodizovaný titan ... naživo na slunci musí t střenky vypadat fantasticky Upraveno 21. května 2020 uživatelem fijo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 Já klidně posunu dále ten Chronomag Divident ... samozřejmě za náklady. Já ho opravdu nevyužiji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 (upraveno) Dneska, mi po dlouhých peripetiích, dorazil Gent z DROPu. Každý se rád pobaví cizím neštěstím, tak vás snad trochu potěším . Nůž jsem objednával v půlce února, s tím, že spedice bude koncem března. První problém byl, že DROP neposílá nože do Čech. Zkoušel jsem je chvilku přesvědčit, že když je posílá do sousedního Německa, kde mají zákony limitující nošení nožů, tak proč neposlat i k nám, kde takové zákony nemáme, ale bylo to marný. Protože se mi nůž líbil opravdu hodně, řekl jsem si že kousnu vyšší náklady, a rozhodl se využít Shipito. Podle plánu mi 24.3. přišel email, že číňan (nůž je dle návrhu ferrum knives vyráběný u WE knives) poslal nůž. A do toho přišla koronavirová doprava. Z počátku jsem klikal na tracking (holandského!!) přepravce každý den, pak obden a pak už se na to vykašlal a jen doufal, že někdy dorazí. Konečně minulý pátek po sedmi týdnech od odeslání připlul nůž přes Holandsko do Spojených států. Předpokládám, že ho vezli na plachetnici a nastalo bezvětří. Radostně jsem tedy na Shipito vyplnil celní deklaraci, zvolil nejlevnější poštu za 12,5$ a v klidu na nůž zapomněl, protože deklarované dodání mělo být s lowcost službou 4-6 týdnů (holt museli počkat až si námořníci orazí, vydrhnou palubu a budou moct vyrazit zpět směr Evropa). Ale už v pondělí mi přišel mail, od Shipito, kde byly IR fotky baličku s nožem a komentář ve stylu. TYTYTY to je Nůž! a ten nemůžeme poslat lowcostem. To je nebezpečná věc! Musíš použít FedEx nebo DHL. FedEx je momentálně mimo provoz, takže DHL. A rázem mi poštovné vyskočilo z 12,5$ na 65$. To bylo radosti! Navíc krásný DHL poplatek za proclení. V sumě jsem tak za nůž dal 138$ x 22,- cca 3000,- + 68$ (3$ poplatek Shipito) * 25 cca 1700,- plus DPH z 188$ cca 1000,- a 550,- za vyřízení. Takže mě ta kudla místo na trojku, vyšla na víc než dvojnásobek. No měl jsem chvíli chuť hodit ho do kanálu, ale pak jsem si řekl, že se mi pořád vlastně líbí a tak si ho nechám . Nebudu tu prosím vést polemiku o kvalitě a důvěryhodnosti čínských výrobců nožů, ale parametry jsou následující: Design Ferrum Forge Výrobce WE Knife (Guangdong, China) Ocel: CPM-S35VN stainless steel Tvrdost: 58–61 Tvar čepele: Drop-point Výbrus: plochý Povrchovka: Stonewashed Tělo nože: titanový rám - 6AL4V a rosewood střenky Pojistka: Frame lock Otvírání: Flipper tab Keramická kulička na pojistce Uzavřené kuličkové ložisko na čepu Ocelový deep carry klip (mimochodem asi největší slabina, je lesklý a k noži se moc nehodí, zkusím ho nech opískovat) Tlouška čepele: 3.3 mm Tlušťka rukojeti: 1.1 cm Délka čepele: 7.8 cm Délka zavřeného nože: 9.7 cm Délka otevřeného nože: 17.5 cm Váha 68 g A pár fotek na závěr Upraveno 21. května 2020 uživatelem prischera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se