Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

‼️‼️❌❌⁉️⁉️ Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty.Uvedl to šéf společnosti Carl Elsener v rozhovoru pro švýcarský deník Blick. Důvodem rozhodnutí je podle Elsenera globální nárůst bezpečnostních opatření. „Znepokojuje nás nárůst regulace nožů kvůli násilí ve světě,“ uvedl podle agentury Bloomberg šéf Victorinoxu. Dodal, že čepel vzbuzuje na některých trzích dojem zbraně.

Zdroj: https://www.penize.cz/nakupy/455062-svycarsky-nuz-bez-noze-ikonicky-vyrobek-se-meni-kvuli-bezpecnosti

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, odjinud napsal:

Nedivil bych se, kdyby to byl jen marketing a chtělí jen povzbudit prodeje.

Odkaz ke komentáři

Nedělejte z komára velblouda....V některých zemích se prostě nože nesmí nosit, tudíž je nikdo nekupuje potažmo neprodává, ale výrobci musí něco vyrábět a prodávat, aby bylo na chleba. Tak udělají změnu. Ten článek není o tom, že Vnox končí s výrobou nožů.  Je to jen jako všechny dnešní články podané formou, aby to vyvolalo zděšení a paniku, upoutalo čtenáře, nasbíralo kliky a prodalo reklamu....No a že to podpoří prodej, to je jasné :)

Odkaz ke komentáři

Přesně tak - stejným způsobem už se léta dělají "flight" verze classiců bez perořízku s flashkou, u konkurence zase vykastrované multitooly s trapně zakrácenou čepelkou a nebo úplně bez, nemluvě o hrůze germanistánců a britanistánců z pojistkek a jednoručního otevírání (které se pro jiné trhy stále úspěšně produkují). Kdo někdy zaznamenal páně Elsenerovo lehce infantilní vyjadřování (míněno stylem "lehkomyslné velké děcko", ne že je blb) by si z kontextu vytrženého výroku určitě neudělal závěr, že v Ibachu dávají do šrotu brusky a končí s výrobou nožů ;)

Odkaz ke komentáři

Zase nějaké to guilty pleasure do baráku...Úplně to vidím, jako každý podobný nůž ani tenhle do ničeho neřízne a bude uložený s podobnými kousky a čekat na svou chvíli🤪

IMG_1418.jpg

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, McMarty napsal:

Ten nůž je parádní. Můžu dotaz, o co se jedná?

Díky moc.

Medford slim midi Marauder s finální anodizací ve stylu "Galaxy" 🙂 Je to tento: https://www.thekingsmancollective.com/product-page/medford-knife-and-tool-slim-midi-marauder-galaxy-anodized

Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, ponorka9 napsal:

Nedělejte z komára velblouda....V některých zemích se prostě nože nesmí nosit, tudíž je nikdo nekupuje potažmo neprodává, ale výrobci musí něco vyrábět a prodávat, aby bylo na chleba. Tak udělají změnu. Ten článek není o tom, že Vnox končí s výrobou nožů.  Je to jen jako všechny dnešní články podané formou, aby to vyvolalo zděšení a paniku, upoutalo čtenáře, nasbíralo kliky a prodalo reklamu....No a že to podpoří prodej, to je jasné :)

Souhlas. A hlavně i u nás se kupci najdou. Onehdy jsem přesně něco takového sháněl do batohu, abych to nemusel pořád jak magor vyndavat (a zase vracet) a nedej Bože to jednou zapomněl udělat...

Vyřešil jsem to takhle:

https://www.leatherman.com/int/knifeless-rebar-832303.html?flow_country=CZE&geo=y

Odkaz ke komentáři

před 20 hodinami, Pozorovatel napsal:

K těm V-noxům mě pobavil u článku tenhle koment na íděsu 😁😂👍

"No, bude to výzva uříznout a namazat si chleba imbusem :)"

Jj to nemá chybu.🤣

Odkaz ke komentáři

V 8. 3. 2024 v 16:27, Dokusan napsal:

Ahoj, v nozich se ne zcela orientují. 

Plánuji dárek pro italského kolegu (lze říci i nadřízeného) který je světa znalý a vi co je nejlepší. 

Rád bych mu pořídil nějaký zajímavý italsky nůž.  

Je pro Itálii typické Stiletto, nebo existuje nějaký zajímavější nůž?  

Doporučíte nějakého konkrétního vyrobce? 

Rozpočet nemám nijak zásadně omezen 

Díky za rady 

Dnes jsem viděl kudly jednoho českýho výrobce z Ostravy a vzpomněl jsem si na tenhle dotaz od Dokusana. Sice už je to 2 měsíce, takže tuším to bude mít dořešený, ale přijde mi, že tohle by mohlo sedět do vkusu, kdyby někdo řešil v budoucnu něco podobnýho.

Narazil jsem na klučinu díky noži na co na mě vyskočil na bushcraft shopu a měl jsem pocit, že se fakt zbláznil (nůž dědek mi přišel hnusnej a neadekvátně drahej, ale tam mi celkově přijde, že se scéna kolem Krakena totálně zbláznila), ale to co má na FB profilu mi už přišlo dobrý. Osobně nejsem úplně na tento oldschool, ale třeba žena tento design ráda.

https://www.facebook.com/fildasknives/?locale=cs_CZ

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Stuky napsal:

Souhlas. A hlavně i u nás se kupci najdou. Onehdy jsem přesně něco takového sháněl do batohu, abych to nemusel pořád jak magor vyndavat (a zase vracet) a nedej Bože to jednou zapomněl udělat...

Vyřešil jsem to takhle:

https://www.leatherman.com/int/knifeless-rebar-832303.html?flow_country=CZE&geo=y

A kde to najde uplatnění, protože ani tohle do letadla nebo k soudu neprojde. A za běžných okolností je nářaďový nůž brán jako nástroj a to je v D OK i s čepelí.

Odkaz ke komentáři

V 8. 5. 2024 v 12:53, Pozorovatel napsal:

A kde to najde uplatnění, protože ani tohle do letadla nebo k soudu neprojde. A za běžných okolností je nářaďový nůž brán jako nástroj a to je v D OK i s čepelí.

Letadla netuším, tam zkušenosti nemám.

některých soudů mi KL Rebar projde.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...