Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Opět 0 bodů pro AI. Schválně zkus AI vynadat, jak zareaguje.
Komu se podaří AI vyprovokovat k urážlivé odpovědi, možná trumfne i tu rybičku! 😄

Odesláno
před 10 hodinami, ... napsal:

Al Mar S.E.R.E.? Je to marný, každý nůž s AI v názvu je mi podezřelý!
Sice ve filmu pes nakonec sežrané klíče od vozů opravdu vysere 😄 ,
ale čepel na obrázku mi přijde souměrná (jako dýka), bez kolíčku, a i poměr š/d ze zdá být větší.

AL Mar (jako Almara) se dělal i jako flipper. Je málo nožů s takovou ploutví místo záštity

Odesláno

Já vím, že "L" - to byl jen vtípek na to AI.
Podle této zřetelnější scény by to mohl být on.

Vlastně mi ani nešlo o ten nůž, jen si tak občas testuji AI různými nesmysly,
a musím konstatovat, že umí lhát "jako když tiskne", a ani se u toho nezačervená! 😄

Jeden by předpokládal, že "stroj" vyplivne technicky správnou odpověď "nevím",
ale když je to postavené na tom, že to má nahradit mozek většině lidské populace,
tak je to lhaní asi pochopitelné... 😄

• Like 1
  • Haha 1
Odesláno

Máš recht - AI ať se rozebírá sama. 😄

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Řezbářský nožík po dědovi - Franz Josef Frenzel   Primastahl.

Stoletou čepelku stačilo párkrát obtáhnout na kůži, a hnedka se jí rozzářily líce. Asi má také nějaké své příběhy na vzpomínání... 😄

• Like 2
Odesláno

Novinky od pana Dachse mě nepřestávají udivovat - stále lepší materiály (zde nerez damašek s jádrem z VG10, střenky karbon s modrými a stříbrnými vlákny), krásné zpracování, nulové vůle, 3 způsoby otevírání, ložiska lítají jak po másle...:smoke:

Odesláno

@Prochy68 Vidíš, u levnější verze D2+G10 zase jiní frflali že jim tam možnost přehození klipu chybí. Funguje i bez záslepky (šroubky nepřesahují ven a vevnitř do čepelky nenarážejí), nejspíš by se tam dal vyrobit i "špuntík" z černého TPU - ale prozatím mě to fakt neuráží :smoke:

• Dát hlas 1
Odesláno

Ja to nehanim, taky to mam u nekterych nozu, ale tady mi to ve spojeni s tim designem a damaskem nejak bije do oci. Z jedne strany dokonaly a z druhy tohle.

Odesláno

Mne ten Dachs za tie peniaze pripada trochu TGTBT, nakolko myslite ze sa da naozaj verit tej "poctivej rucnej vyrobe v CR"? 

Odesláno (upraveno)

“Ruční výroba” to rozhodně není, sériovky v  “komerční kategorií” jim i podle stránek padají z vlastního obráběcího centra, čímž se nijak netají. Je to solidní zavírák standardní konstrukce, nejde o fake ani homage (které dnes číňan pro supermarkety seká za pětinu i s poštou a vývarem po statisících), ani o ekonomickou magii typu vodotěsných hodinek na péro za trojku. Do skutečného původu materiálu (notabene v tomto případě) nevidím - ale to dnes s prominutím moc neřeší ani “ruční” výrobci nožů z cenové kategorie o patro výš, čest výjimkám. Za mě to berte jako nesponzorovaný tip na hezkou, funkční a cenově rozumnou alternativu k inflaci čínských dlát a hipsterských pseudobřitev z posledních stránek, na detaily se TGTBT pochybovači můžou zeptat u pana Dachse přimo. A nebo nevěřte a vyvalte dvojnásobek za mechanicky mizerný “kajzr” od zdejších Alibaba překupníčků… :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, Prochy68 napsal:

Ta zaslepka na klip to ale pekne hyzdi 😞

No on je celý ten nůž jakový "jarmareční"; k dokonalosti celkově kulervoucí zdobnosti chybí už jen pozlacená spona
a vygravírované věnování (pochopitelně švabachem) Čendovi Máňa😍

Já mám z těchto strojních damaškových prefabrikátů většinou (i když pár pěkných, ovšem netypických výjimek jsem viděl) estetický zážitek obdobný tomu,
když jsem kdysi v Bauhausu obdivoval polyuretanovou imitaci stropního trámu s dekorem "rustikální dub" - straší mě to dodnes. 😵‍💫
K tomu přeplácaným vzorem k rádobydamašku neladící střenky, a aby toho nebylo málo, tak rána na velký buben v podobě leštěné nerezové spony.
Takže ta příšerná vložka doplňující nesourodý chaos kolíčku pro palec, tlačítka pojistky, velkého šroubu čepu, dvou zapuštěných šroubků
a dvou trčících šroubků na podkladu "ušlechtilých" materiálů je možná promyšleným akcentem odvádějícím pozornost
od celkově neladných tvarů čepele i střenek. No ale damašek a karbon za dva litry - nekup to, čéče! 🤣

Možná je někdy lepší si připlatit za nějaké to "čínské dláto" s nepřeplácaným designem:

Odesláno (upraveno)

Nějak té animozitě vůči čínským nožům nerozumím (stejně u nich (část produkce) vyrábí i ti "dobří");
polotovary čepelí jsou stejné, polotovary/materiály střenek jsou stejné, zpracování je (díky CNC výrobě) stejné/kvalitní,
většinou mají výrobci v nabídce nože s povedeným i nepovedeným designem, aby si mohli všichni vybrat dle svého vkusu...
Tak v čem je problém?!? 🤔

Upraveno uživatelem ...
Odesláno

Nebudu kupovat dva stejné nože z čínské ani prečínské éry, zvláště když se mi nelíbí.

Co je tedy na nich tak zásadně rozdílného, a především určujícího onen tak propastný rozdíl kvality napříč všemi druhy nožů a značkami výrobců?
Je nějak "věděcky" dokázána stejná jakost oceli a jejího zpracování/kalení, když už se mají porovnávat výrobky z různých období?
O kolik koleček salámu bych s původním modelem uřízl více, než by se mi zcela rozpadl?
Bráno v nějakém rozumném časovém úseku z hlediska délky lidského života - dejme tomu 200 let... 😄

Odesláno (upraveno)

Koliesok salamu by si pravdepodobne urezal cca rovnako, ale na tom povodnom nozi je proste z kazdej strany vidno, ze ho vyrabal niekto, kto chcel vyrabat noze, na tom druhom je zase hned vidno, ze tomu kto ho vyrobil bolo uplne jedno, ci prave vyraba noze, alebo zachodove prkna. Nepotrebujes k tomu merak tvrdosti oceli, ani hmotnostny spektrometer, je to citit na prvy podrz.

Keby som vyberal zachodove prkno, asi by mi ten cinsky pristup vobec nevadil, ale u nozov si ja osobne radsej priplatim za ten necinsky. 

Upraveno uživatelem cali
  • Like 1
Odesláno

A to jsi porovnával stejné nože z jakých roků výroby, resp. ten současný byl letošní/loňský, nebo z počátků přenesení výroby do Číny?
Hlavně mi vrtá hlavou, že pokud "Tie noze su na desatiny milimetra rovnake", tak v čem je ten očividný i hmatový "na prvy podrz" rozdíl?
Na vzorku mnou zakoupených nožů "čínské éry" a neznačkových značek jsem nějaké výrobní "prasárny" nezaznamenal...

V každém případě je jedná o americkou firmu - zlý militantně-imperialistický kapitalista se holt snaží oškubat nebohé uživatele jak se dá,
všemi myslitelnými prostředky, a klidně duši své americké (japonské) kvality upíše rudému ďáblu lidové Číny. 🇨🇳
Ale věrozvěstové vidí to jasně: nastal čas příchodu nového mesiáše Ein-Zwei-Führer, který učiní americké nožírensví v japonsku great again! 🇯🇵
Třeba se takový brzičko zrodí v jesličkách v dílně kdesi v Jílovicích nedaleko Hradce Trumpové... 🇨🇿 😄

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...