robert123 Odesláno pondělí v 13:36 Nahlásit Odesláno pondělí v 13:36 před 2 hodinami, Zdenek1307 napsal: Teď mě napadlo, nemáte prosím někdo tip na dobrý zavírací nůž, jako dárek ke kulatinám? Cena třeba 2-3 tisíce. Čokolvek od Civivi alebo Cold steel nespravíš chybu 1
... Odesláno pondělí v 13:42 Nahlásit Odesláno pondělí v 13:42 Obecně bych řešil podle mentality/vkusu materiál střenek (kov/dřevo/plast/micarta apod.), a podle předpokládaného použití délku a tvar čelepe. A z jeho výrobků nejlépe poznáš, jestli sám preferuje (udělají mu větší radost) jednoduché střídmé tvary, nebo kudrlinky a všelijaké okrasné zdobeníčko.
warann Odesláno pondělí v 13:56 Nahlásit Odesláno pondělí v 13:56 No, asi to bude střela vedle, ale pokud je pán třeba konzervativnější, tak by se mu mohlo zamlouvat něco od Bucka. Buď nějakej malinko modernější kousek s klipem: https://www.knifestock.cz/buck-m237?f=available%3D1|sort%3Dprice%3Ad|properties[]%3D253%3B1|categories[]%3D89&sort=price%3Ad Nebo případně nějaká klasika, třeba https://www.knifestock.cz/buck-110-folding-hunter-r-bu-0110brs-p98079 1
juk Odesláno pondělí v 14:16 Nahlásit Odesláno pondělí v 14:16 @Zdenek1307 a co třeba personalizovaný švýcarák? https://www.vxstore.cz/kapesni-nuz-gravirovani-a-personalizace https://www.deintaschenmesser.de/ A samozřejmě plus něco k němu. 1
warann Odesláno pondělí v 14:19 Nahlásit Odesláno pondělí v 14:19 před 2 minutami, juk napsal: @Zdenek1307 a co třeba personalizovaný švýcarák? https://www.vxstore.cz/kapesni-nuz-gravirovani-a-personalizace https://www.deintaschenmesser.de/ A samozřejmě plus něco k němu. To je fajn napad. Nvm jestli to bylo tady, co mas odkaz (ale asi jo), kazdopadne jsme takhle s brachou nechali upravit tatovi svycarak k narozkam. Vysledek byl moc hezkej. 1
juk Odesláno pondělí v 14:24 Nahlásit Odesláno pondělí v 14:24 před 2 minutami, warann napsal: To je fajn napad. Nvm jestli to bylo tady, co mas odkaz (ale asi jo), kazdopadne jsme takhle s brachou nechali upravit tatovi svycarak k narozkam. Vysledek byl moc hezkej. Právě. I obyčejné iniciály na svačinovém vinoxu za 150 Kč udělají obdarovanému větší radost, než hyper super kudla o které nic neví a ani nechce vědět. Aspoň v mém okolí to platí. 4
Tobi Odesláno úterý v 05:15 Nahlásit Odesláno úterý v 05:15 před 23 hodinami, Flipik napsal: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pořád nefunkční...
Conrad Odesláno úterý v 06:33 Nahlásit Odesláno úterý v 06:33 Před hodinou, Tobi napsal: Pořád nefunkční... totéž
papun Odesláno úterý v 11:47 Nahlásit Odesláno úterý v 11:47 Konstatování a vlastně otázka. Mám tři nože s uhlíkovou čepelí. Jeden si vzorně opečovávám, čistím, potirám kameliovym olejem.... Mám pro to své důvody. Ty zbylé dva jsem chtěl prostě intenzivně užívat a nedělat si nějaké zásadní vrásky s údržbou. Jak zde již padlo, otřít o gatě a hotovo. Jenže mě to nefungovalo. Velmi brzo tam byly otisky prstů od otevírání, přeměněné ve zlou rez a šlo to špatným směrem. Bylo vidět že čepel trpí. Tak jsem přistoupil k vytvoření umělé patiny a musím říct, že od té doby mám svatý pokok. Teď už funguje to otírání o gatě.... Jak to vnímáte vy?
juk Odesláno úterý v 15:08 Nahlásit Odesláno úterý v 15:08 před 3 hodinami, papun napsal: Konstatování a vlastně otázka. Mám tři nože s uhlíkovou čepelí. Jeden si vzorně opečovávám, čistím, potirám kameliovym olejem.... Mám pro to své důvody. Ty zbylé dva jsem chtěl prostě intenzivně užívat a nedělat si nějaké zásadní vrásky s údržbou. Jak zde již padlo, otřít o gatě a hotovo. Jenže mě to nefungovalo. Velmi brzo tam byly otisky prstů od otevírání, přeměněné ve zlou rez a šlo to špatným směrem. Bylo vidět že čepel trpí. Tak jsem přistoupil k vytvoření umělé patiny a musím říct, že od té doby mám svatý pokok. Teď už funguje to otírání o gatě.... Jak to vnímáte vy? Preferuju nerezovou anebo nástrojovou ocel s vyšším obsahem chromu, která bývá taky odolná. Lehce vyrezlé otisky od prstů mám třeba i na šroubovácích Wera. Asi mám moc agresivní pot Patina, ani vintage vzhled se mi nelíbí.
bandicoot Odesláno úterý v 15:16 Nahlásit Odesláno úterý v 15:16 Knife už funguje - výpadek je vidět na příspěvcích Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
papun Odesláno úterý v 15:35 Nahlásit Odesláno úterý v 15:35 před 24 minutami, juk napsal: Preferuju nerezovou anebo nástrojovou ocel s vyšším obsahem chromu, která bývá taky odolná. Lehce vyrezlé otisky od prstů mám třeba i na šroubovácích Wera. Asi mám moc agresivní pot Patina, ani vintage vzhled se mi nelíbí. U nerezu není o čem. Samozřejmě jsou náchylnější oceli jako třeba D2, ale pořád to je slabý odvar uhlikovce, která bez ochranné patiny rezne velmi rychle. Srovnání se sroubovakem, který je defakto spotřební zboží je nepřesné 1
Pozorovatel Odesláno úterý v 15:53 Nahlásit Odesláno úterý v 15:53 Hoši já vám nevím, většinu kudel (hlavně těch pracovních jako Ka-Bar USMC ocel 1095 nebo Cold Steel Recon Tanto ocel Carbon V) mám v uhlíkovce a žádný problém tam nevidím. Jasně, čepel je černěná, ale je to kudla na práci, takže mi nikdy nevadilo, že se to černění odírá a že to pod tím šedne nebo tak nějak. Do vitríny mám třeba We Knife Seer Limited edition. To si musí člověk rozmyslet, na co to vlastně chce 1
juk Odesláno úterý v 16:05 Nahlásit Odesláno úterý v 16:05 před 25 minutami, papun napsal: U nerezu není o čem. Samozřejmě jsou náchylnější oceli jako třeba D2, ale pořád to je slabý odvar uhlikovce, která bez ochranné patiny rezne velmi rychle. Srovnání se sroubovakem, který je defakto spotřební zboží je nepřesné Protože se neživím rukama, tak moje nářadí bude jednou součástí dědictví pro další generaci. Žádná spotřebka Na práci, i rozdělávání balíčků, používám v naprosté většině případů zalamovací nože. I obyčejnou Moru si hýčkám jen pro občasné sváteční použití
olin001 Odesláno středa v 14:24 Nahlásit Odesláno středa v 14:24 Zdar budu mít na prodej asi 20ks nožů a u jednoho si nejsem jistej cenou je to wenger ranger 51 verze bez klipu úplnej základ a je nepoužívanej neporadí někdo .... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se