Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To přeskládání na jednobarevné varianty plánuju už půl roku 😃

Jinak přímo steeleton tu určitě někdo má/měl, zkus projít případně historii

Upraveno uživatelem Prochy68
Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Kubey Calyce KU901Z

Zatímco Kubey je přímočarý bojovník jdoucí nepříteli přímo po pajšlu, a svým neurvalým pojetím přímo vybízí rvát střeva holou rukou a hubu jimi bez servítků mastit,
Kizer dokazuje, že s vhodně zvolenou svačinovou sadou lze u počítače i mastnotu konzumovat s vytříbenými způsoby a bez zapraseného keypadu a myši! 😄

Kizer Drop Bear 1094A1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 2
Odesláno

Takže po dvou týdnech používání 😊

Bez problému to zvládne nakrájet potraviny (ovoce, zelenina, uzeniny atd.), namazat chleba, otevřít obal/dopis nebo balík a dokonce i přeříznout provázek 😉😅

A to je asi tak vše, co od takového nožíku já na svých cestách potřebuji.

V podstatě je to rozměrově (i použitím), jako Mikov Fixir s jednou čepelí.

Akorát to Ontario má futuristický design, moderní materiály a funkci otevírání/pojistky.

• Díky 1
Odesláno

Tanto je skvělé na krájení na talířích, protože se otupí jen minimální ploška na zlomu ostří, a zbytek zůstává ostrý.
Pokud si tedy do kanclu nenosíš i svačinové krájecí prkénko nebo diskrétní miniaturní Kogakovo univerzální taktické obtáhlo... 😄

Odesláno (upraveno)

Co s tím krájením na tvrdém podkladu stále máte? To je něco jako zneuctění táboráku vhozeným vajglem? 😄
Já tedy ovoce a zeleninu raději krájím na skleněném talíři, než na prkénku - na tom jen klobásy, sýry apod.

Používám na to můj nejoblíbenější nůž, kde je ostří cca 4-5 mm u špičky tupé (a ani ho tam nebrousím),
což má výhodu i v tom, že se při konzumaci klobásek u zvláště napínavých filmů nemohu zranit špičkou nože. 🤓
A na vykrojení naklíčené brambory to i tak stále stačí...

Ale chápu, že pokud u toho někdo nepoužívá mozek, a má ostří obdobného tvaru:

tak je pak snadné skončit s nožem totálně tupým po téměř celé délce ostří. 😄
A přitom stačí dotýkat se podkladu jen špičkou, a ne břichem čepele...

Upraveno uživatelem ...
  • Haha 1
Odesláno

Macík, kterého pořízení bych si (pro praktické využití) nedokázal zdůvodnit,
ale dostat ho, radost by byla převeliká! 😄

Brousit ho (po x letech používání) musí být také zábava...

Odesláno (upraveno)

Tak přemýšlím, jeden z těch dvou by se velikostí  hodil ale za boha se nemohu rozhodnout který, velikost zhruba identická čepel Dohnal 14,7 ,Wajgy 16,5.

oba Elmax

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)
před 25 minutami, bandicoot napsal:

Otázka je k čemu. Na vandry Bowie od Wajgyho,  mezi myslivce bych volil konzervativnější Dohnal. Pokud jen pro radost, tak ten Bowie je krásnej, a to říkám jak Dohnalovic fanda.

Nechtěl bych dopadnout jako ten osel mezi dvěma otýpkama sena 😀

BTW vzhledem k velikosti tím vandrem myslíš třeba Kanadu?  Na Zlatou řeku  se mi to zdá trochu moc.

Upraveno uživatelem Conrad
  • Haha 1
Odesláno (upraveno)

Horní rukojeť a spodní čepel; parohy jsou (obsolentní) kýč, a jednodušší tvar čepele je hezčí i nadčasový.

Takže něco na zakázku (jinde). 😄

(Wajgy - obří rikaso, a značka je stejně na výbrusu - neestetické i divné.)

Já bych (z momentální nabídky) vybral tento tanto:

Upraveno uživatelem ...
Odesláno

…já bych volil Dohnala: přijde mi praktičtější (bowiák IMHO člověk užije jen v kombu s medvědobijkou a tu já jednak nemám a na trek do slovenských hor bych na tu potenciální situaci volil spíš spray než kudlu 😎). A paroh jako materiál bych nezatracoval, je to od pravěku prověřený funkční materiál💪 Ale hranici mezi klasikou a zastaralým (tj. absoletním, protože z latinského absoletus 😉) máme holt každý jinde…

Takže souhlas s @bandicoot, definuj si využití. Na rozdíl od něj ale materiál rukojeti vidím jako podružný.  Při volbě přeji chladnou hlavu a horké srdce 🤞

Odesláno

Nezpochybňoval jsem u parohu kvalitu materiálu, ale jeho vyčpělou "mysliveckou estetiku" - pojetí rukojeti.
To, že někdo obdivuje v loveckém zámečku tři sta let starou loveckou kudlu vystavenou pod olejem jelena v říji
ještě neznamená, že to bude fungovat jako inventář soudobého bydliště.
U dnešních elektropovozů by barokní tordované sloupky také vypadaly divně - to snad uznáš. 😄
Třeba to zmíněné tanto je moderně pojatý nůž do přírody, který nebude působit divně
ani položený v městském interiéru vedle současné hi-tech techniky...

Za to "n" se hluboce omlouvám, a kontruji latiníkovi "správně je obsoletus". 😉

Odesláno
před 7 hodinami, ... napsal:

Za to "n" se hluboce omlouvám, a kontruji latiníkovi "správně je obsoletus". 😉

Jj, měli bychom se na tu latinu vykašlat. Oba!😉🕊️

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...