Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Párátko je z materiálu Tobě zaslíbenému, z plastu neb cokoli jiného hrozí katastrofou buď pro párátko nebo pro můj chabý chrup…..

a zde slíbené světlo na konci tunelu jež mi dává naději, klíč od traktoru ve vesnickém rozjaření ztracený najít dřív než můj pes, anžto pak hrozí, že bych musel na opačném konci psa, napjatě u jeho anusu klíč očekávat…..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Vkládám za Jarosla.va:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Ryba, která po pozření kočky začala světélkovat! 👍

To omezení počtu příspěvků za den by se snad mělo po 50 příspěvcích zrušit; už si to nepamatuji...

Koukám na webu, že se fluoreskující G-10 dá sehnat za přiměřený peníz; to ovšem vnáší do stojánků zcela nový aspekt! 😄

Taková <1 - 2> čepice by se ti na traktor mohla hodit - kdyby ses ztratil klíčům... 😄

Upraveno uživatelem ...
  • Dát hlas 1
Odesláno

UTON je popravu krcmova legenda, aby si si na vojne siahol na UTON a vobec dostal sancu ho "ztratit" (citaj ujebat si ho domov) tak si nemohol byt len tak obycajny hejhop, ti totiz vlacili len bajonety. Namazat si na cundri pastiku na rohlik pravym vojenskym UTONom (so znackou na pravej strane) je este aj dnes dost velka frajerina na to, aby vyvazila tragicke tabornicke schopnosti toho noza. Inak asi jediny dovod nakupu noveho civilneho UTONu je, ak clovek larpi ako vojak CSLA na vsetko ine existuju za ten peniaz lepsie noze.

• Like 2
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 53 minutami, cali napsal:

UTON je popravu krcmova legenda, aby si si na vojne siahol na UTON a vobec dostal sancu ho "ztratit" (citaj ujebat si ho domov) tak si nemohol byt len tak obycajny hejhop, ti totiz vlacili len bajonety. Namazat si na cundri pastiku na rohlik pravym vojenskym UTONom (so znackou na pravej strane) je este aj dnes dost velka frajerina na to, aby vyvazila tragicke tabornicke schopnosti toho noza. Inak asi jediny dovod nakupu noveho civilneho UTONu je, ak clovek larpi ako vojak CSLA na vsetko ine existuju za ten peniaz lepsie noze.

• Haha 1
Odesláno

Z čeho je to pruhované očko? (DoHnAl? Takovou slitinu neznám. 😄 ) Že je uvnitř černé.

Veselý nožík je ta damašková larva; nejlépe vynikne, když je nůž složený v pouzdru. 👍

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koukal jsem na stránky Kizeru, a PCB modely už jsou fuč. Ten Madrac PCB s čepelí z CTS-BD1N by se mi líbil... 😞

Tak jsem si alespoň objednal dvojitý Opinel alla carbonara na takové to domácí tuněníčko s pilníkem...

Odesláno

Jojo, larva nebo pro mne Kreveta, nožíř Michal Jarý řečený Jakuza 👍👍cestovatel po exotických krajích, pak z něj lezou takový věci. Ručka je z nějakýho páráku divočáka tuším.

Očko u Dohnala ( Michal) je z titanovýho kompozitu od Futuron Forge- ďáblové to jsou

https://www.futuronforge.com

od nich je taky nerez damašek ( elmax na středu tuším, když tak se kouknu)

ve Futuron je i Milan Pokorný (snad ještě) vlastník Knife.cz

hodně zábavy s Opíkama přeju 👍

Odesláno

Dík za info!

Na tu uhlíkovku jsem zvědavý; původně jsem chtěl nerez,
ale pak jsem raději vsadil na snazší opracovatelnost mým "pilníkem na nehty".
A jeden si chci přebrousit na jednostranné ostří - klobásový speciál. 🤓

Odesláno

Již nějaký čas jsem se poohlížel po pevném noži, se kterým bych se směle mohl vypravit na pražskou náplavku na lov nutrií,
s dutým výbrusem pro jistý úchop zuby při plavání mezi kachničkami, plastovým bordelem poklidně pohupujícím se na hladině
(skýtajícím lovci netušené možnosti krytí) a zakotvenými pramicemi, a tenčí čepelí vhodnou na běžné krájení potravin;
zkrátka nějaký rozumný kompromis mezi kuchyňákem a půlmetrovým bowiákem či motorovou pilou,
který by se designově hodil na krájení chleba a klobás na pařanově stole i při sledování filmů od westernů po postapo.

Kizer Begleiter Fix

Kizer Begleiter Fix 1045MD1 (CPM-3V, burlap micarta) s délkou 95/199 mm, v decentním "civilním" provedení, které se barevnou škálou dobře uplatní
při krytí nejen v odpadních splaškových nutričně výživných vodách na číhané na vyžrané nutrie, ale i v blátivé kejdě tepelného maskování v soubojích
s mimozemskými predátory. V tomto případě jsem, s ohledem na výše uvedené, upustil od prvotní impregnace jutové micarty leštěnkou na nábytek,
a přímo jsem vsadil na okamžité otírání střenek o mé čelo, aby tak lovecká lstivost, trpělivost a odvaha s moudrostí nádavkem co nejhlouběji
s tukem kožním ve spirituální podstatu loveckého nástroje pronikla, a všepřetrvávající pouto tak vzniklo! Tak, jako když jste první, co spatří
z obřího vejce se klubající dinosauřík... 🤓 🦖

K noži se dodává příslušenství: mikrovláknová utěrka, kydexové pouzdro s odnímatelným klipem a 160cm šňůra:

Horní hrana je bohatě drážkovaná pro ještě intenzivnější uklidňující dotek chladné ocele:

Design nože Azo Mai. Čepel je z nástrojové ocele CPM-3V, s dutým výbrusem. Přestože je tloušťka uprostřed čepele pouze 1,2 mm, vydrží toho dost.

Nůž disponuje promyšlenými detaily: např. spodním výstupkem se lze (s nožem v pouzdře!) účinně, a zároveň šetrně, podrbat mezi lopatkami!

Všechny tři nože mají čepele tl. 3 mm; zatímco u Myši i Medvěda micartové střenky s ocelí lícují, a ocel má pod mini tloušťku 4 mm,
u Společníka ocelové jádro se zaoblenými hranami drží stejnou tloušťku, ale střenky mírně ustupují.

Kizer Field Mouse
                                                                                                                Kizer Drop Bear
                                                                                                              Kizer Begleiter Fix

V tuto chvíli se cítím být již plně vybaveným, co se týče pevných nožů pro domácnost. Abych tak řekl: mám toho už plná tanga! 😂

• Dát hlas 1
Odesláno

Hm, ten Begleiter👌Burlap micarta se mi ze všech provedení tohoto matroše líbí nejvíce!
a ten profil čepele jestli je to dobře provedený, tak to musí být čirá radost řezat….

mám pak chuť rozřezat vše kolem jak ten Pat/Mat; žeru pak klobásky pro tu radost z krájení a napichování🙃🙃

Odesláno (upraveno)

Jutová micarta je bezva, ale i hrubé plátno je pěkné;
naopak u tohoto nože jsem byl (pouze ze střenek - nůž je skvělý!) zklamaný - střenky vypadají jak z G-10.

Begleiter krájí pěkně, ale na tenké plátky fuetu je třeba vést (jakýkoli oboustranně broušený) nůž šikmo (pod úhlem výbrusu);
na krájení plátků tl. cca 0,7 mm u mě jednoznačně vede, díky jednostrannému výbrusu, Sanrenmu za dvě stovky. 🔪 👍

Oprava: plátky jsem kontrolně přeměřil šuplerou, a mají tloušťku ~ 0,55-0,60 mm. 🤣

Upraveno uživatelem ...
  • Haha 1
Odesláno

Tady kudlička z materiálu co pamatuje možná ještě slávu elektronek - Pertinax, vyskytující kupříkladu v transformátorech lokomotiv. A futrálek dokonale pasující poskytoval původně nějakému asi ericssonu z dob, kdy určující parametr byla velikost do kapsičky u košile….

• Like 2
  • Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Tady aby všechnu práci se smýčením pavučinami opředených koutů odvedli nová košťata.
A mazáci ledatak nakouknou, aby upustili nějaké jedy 🐍 , případně povahy slabší drásali
před spaním strašidelnými příběhy o tortuře nožů (bití klackem, pálení letlampou apod.)... 

Š K A N D Á L !!!

Pánové, přestaňte dělat Zagorské rytíře s výmluvou, že ještě nedošlo na nože z Vietnamu!
Předveďte i vy svou spanilou jízdu, přikulujte, zlověstného dunění se nelekejte!!
En garde!!! 🤺

Upraveno uživatelem ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...