jamikadze Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Ako zijem v anglicku tak viem coto znamena ale dost cudne mi bolo,ze take slovo to nenapise sranda
mmako Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Jsem sice těžká amatér, ale používám nože Kasumi (cca tři roky). Konkrétně mám klasický desetipalcový "chef's", velké a malé santoku a malý loupací. Vlastně mám ještě jeden malý keramický, tím ale jenom semtam krájím zeleninu. Nevím, co přesně by Tě zajímalo, tak to vezmu stručně: nabrousit se dají hodně jedovatě. Nechávám je lehce vzít nožířem cca jednou za rok, jinak dva tahy po ocílce a je spousta parády. Zpracování čepele perfektní. Drží se dobře, jenom nýtky ve střence jsou taková správně kovářská práce, takže jsou v dlani cítit. Ale nepříjemné to není. I když já tedy nekrájím v kuse víc než hodinu :-) Přechod od čepele ke střence je hladký, dají se držet prakticky všemi možnými úchopy a nedělá to problém. Používám je víceméně denně tři roky a neobjevil se jediný problém. A zatím se mi ani nepodařilo říznout :-)Tož tak. Zvažoval jsem tenkrát Wusthof vs. Japonsko a vyhrálo to Kasumi - a jsem celkem rád...
jamikadze Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Dakujem pekne.Tiez som rozmyslal nad Kasumi.Asi do nich pojdem:Dnes idem do obchodu ich skusit.ONo zas moje Victorinox su celkom dobre,ale strasne rychlo dole ostrie. Tak preto chcem skusit nieco ine.Este celkom dobra kvalita je http://www.noze.cz/ celkom dobre recenzie su ohladom tejto znacky.Ale myslim stale osobne,ze Japonci su o nieco vpred
kejklik Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 takze Janponske : Global,Tojiro Senkou Knives,I.O.SHEN Knives,SAN Kyoto Tamahagane Knives a je tam este vela znaciek ale moj favorit KASUMI knives Nemecke **** Wusthof.neviem preco ale nenapise mi tu znacku tak aspon takto D.I.C.K a to je bez bodiek a swiss victorinox a ine.len potrebujem radu aspon ktorym smerom sa vydat. Od Japek máme doma Santoku a Boning v tomto provedení: http://japanesechefsknife.com/RyusenBlazenSeries.html Nože jdou perfektně vybrousit, drží ostří a velice sednou do ruky. Obecně u Iwaharů snad nejde při výběru kuchyňských nožů udělat chybu.
VasekN Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Vždycky když doma nabrousím kuchyňské nože tak se manželka pořeže .... asi je přestanu brousit :-)
jamikadze Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 takze asi nakoniec pojdem do tohohttp://www.catererswarehouse.com.au/product.asp?pID=5412&cID=321 za tu polovicnu cenu s damasko ocelou to bude super.Lebo nemecke s damaskom su nesmierne drahe.Za to uz mozem mat celkom slusne hodinky
VS Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Co říkáte na tahle brousítka? http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=6747
HonzaS Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Co říkáte na tahle brousítka? http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=6747 Mám ploché brousky 800/1000 a 2000/6000 (možná 8000). Na nože vynikající,při broušení břitvy musím pak jít ještě na břidlici. Nevím, proč to tak je, ale stejné zjištění udělalo víc lidí.
Kapo Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Taky je používám, na běžné broušení vynikající. Pokud chci vyšši kvalitu broušení, pak břidlice a brusná pasta na koženém opasku. Na kuchřské nože se podívej na http://www.pok.cz/.
Speedster Odesláno 2. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2011 Co říkáte na tahle brousítka? http://www.knife.cz/...&g=posts&t=6747 Že jsou nejlepší, mohly by stát dvakrát tolik a pořád by byly super. A to mám jen tu obyč. oscilku..
Lemare Odesláno 2. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2011 Cawko.Nebudem zakladat uplne nove vlakno tak pisem tu.Potrebujem radu ohladom nozov.Nejedna sa sice o radu Survival,ale skor pre gastronomiu.Som profesionalny kuchar a potrebujem uz zmenu.Teraz pouzivam Victorinox,ale potrebujem postupit niekde inde.Su to skvele noze,ale zmena musi byt Takze ma niekto skusenosti pisem moje znacky co rozmyslam takze Janponske : Global,Tojiro Senkou Knives,I.O.SHEN Knives,SAN Kyoto Tamahagane Knives a je tam este vela znaciek ale moj favorit KASUMI knives Nemecke **** Wusthof.neviem preco ale nenapise mi tu znacku tak aspon takto D.I.C.K a to je bez bodiek a swiss victorinox a ine.len potrebujem radu aspon ktorym smerom sa vydat. Mám super zkušenost s nožema Global. Kvalitní japonská výroba Řežou a krájí perfektně, kdybych měl něco zkritizovat, tak možná netradiční rukojeť (působí lehce klouzavě). Ale v praxi jsem problém neměl. Kdysi jsem četl docela dobrej test zde - http://www.cookingfo...s-Knives-Rated.
kubson Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 (upraveno) Upraveno 5. listopadu 2011 uživatelem kubson
horal Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 Chodím na Knife.cz a dost kladných ohlasů na nože do kuchyně má například pan Pok.http://www.pok.cz/Pak je v ČR celá řada nožířů, kteří by si se zadáním zcela jistě poradili.Zde je možno čerpat informace.http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=841Obecně je to o materiálech, zpracování a kolik za to člověk chce utratit.
Traveller Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 Jo, Poka doporučuji. Koupil jsem od něj již přes 50 nožíků (por známé a příbuzné) a nikdo si zatím nestěžoval.
Návštěvník ?po Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 http://vimeo.com/mad...-2theknifemaker pěkné, pěkné
VS Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 Objevil jsem zajímavou kudlu. Mám si ji objednat?http://www.noze-nuz.com/smithwesson/sw2000.php
bandicoot Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 Objevil jsem zajímavou kudlu. V kategorii nožů do tisícovky fandím tomuhle kabaru. S tím SW mám dva subjektivní problémy. Zaprvé nemám moc rád hliníkovou rukojeť, působí to na mě děsně lacině, lehce, křehce a studeně. Zadruhé mě tahle značka dobré nože prostě neevokuje. Působí to na mě jako obrandovaný výrobek z Asie "abysme měli širší portfolio". Na druhou stranu za ty peníze to bude rozumný nůž rozumných kvalit. Poměr cena (na úrovni tržnice) /výkon (značka jistou kvalitu garantuje) je tady velmi příznivý. Co jsem měl v ruce na tchajvanu vyráběný nože, tak byly velmi slušný, lepší než čína.
Frantik Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 ja jsem ted risknul tohohle titanovyho Bokera a jsem nadsenej, za ty prachy to je super
Frantik Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 a tady video http://www.noze-nuz.com/boker/BOP188.php
martini Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 (upraveno) Tak jsem ztratil Enduru a potřebuji něco do kapsy na každodenní boj o život. Rýsuje se mi několik málo jednodušších náhradníků (cena okolo tisíce, kvalitni ocel, vysoký výbrus, žádný vojenský bodák, spíš širší drop point čepel, placatý do kapsy, zavřený kolem 12cm, aby se dobře držel): Ontario RAT 1 - levný osvědčený dříč, AUS 8. Spyderco Resilience - levnější endura, korozi odolnejsi 8Cr13MoV. Kershaw Junkyyard II - zatím vede z hlediska ocele i designu, Sandvik 13C26. Ontario Utilitac II jsem shlédl a vyřadil, přesto je to pěkný nůž. Všechny jsem měl v ruce a ted se rozhoduji. Který byste mi doporučili? Který další by bylo vhodné posoudit? Edit: Než jsem to napsal, tak se tu něco objevilo. Kabar jsem měl v ruce, ale neoslovil. Boker by chtěl vyzkoušet. Upraveno 7. listopadu 2011 uživatelem martini
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se