Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

to thesis - prohlédni si nabídku Davida Strnadela www.mikovknives.com - vystřelováky Mikov s klabonosou čepelí v různém materiálovém provedení, má tam taky italské vystřelováky - doporučuji přečíst něco na www.knife.cz - ale pozor, je to stejně vysoce návykové jako chronomag

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

afrikab napsal:
Tak panove, doporucte neco mensiho, levnejsiho a funkcniho...abych to upresnil, nejaky zaviraci bez spony.

Spiderco Ladybug nebo Bird Robin...klip se dá odšroubovat. A pokud ti jde o cenu, Bird je čínská divize Spiderco, kvalita dobrá, mám od nich toho robina a je to dobrý nožík.

Odkaz ke komentáři

Cubert napsal:
Spiderco Ladybug nebo Bird Robin...klip se dá odšroubovat. A pokud ti jde o cenu, Bird je čínská divize Spiderco, kvalita dobrá, mám od nich toho robina a je to dobrý nožík.

Az moc maly, 49mm cepel je na me malo. Me by se libilo tak 70mm - 100mm.

Ale jinak je zajimavy.

post-520-1205235057.jpg

Odkaz ke komentáři

Az se zase někde potkáme, tak si řekni, naživo je to celkem vpohodě (mluvim o tom Birdu), příjde mi dokoce lepší než ten Ladybug.

Ale jinak dobrá cena/výkon - Spyderco Tenacious.

afrikab napsal:
Az moc maly, 49mm cepel je na me malo. Me by se libilo tak 70mm - 100mm.

Ale jinak je zajimavy.

Odkaz ke komentáři

Onion napsal:
Já bych osobně dal přednost "průmyslové" produkci. I tam se dají sehnat super kousky.. u produkce nožířů jsem byl vždy nějak nespokojen s určitou nedotažeností...

Je bez debaty, že průmyslová produkce bude mít /spíše ovšem v té vyšší cenové hladině/ navrch co se týče zpracování a běžného použití špičkových technologií výroby, jako jsou laserové, nebo

vodní řezačky apod., ovšem při tom srovnání jsem měl na mysli ducha nože, ne finish. Osobně taky rotuji /EDC/ spíše dražší sériovky, ale nůž od takového M. Pokorného mi dělá větší radost. Větší obnos raději vydám za nůž, který nikdo jiný nemá, který je unikátní a pořád nadprůměrně kvalitní, než za masovku v jakékoliv kvalitě. Ale to je jen můj názor a přístup, který nehodlám nikomu vnucovat.

Myslím, že je to na té samé úrovni, jako to věčné hodinkové mechanika vs quarz ..., vždy zde budou pro a proti.

/ovšem s Onionem se o nožích hádat nebudu, tam je to jasný :) /

Odkaz ke komentáři

A co kované nože? Nejsou sice moc na pohled , ale kvalita. Houževnatost a tvrdost každé čepele se prověřuje zátěžovými testy.Čepele jednoplátové až tří vrstvé přeseknou kulatinu tvrdosti stavebního hřebíku,probijí 2 mm silný plech a unesou 100 kg ve svém středu, devítívrstvé sendviče rozseknou bez funkčního poškození kámen běžné tvrdosti. Tvrdí nožíř Jan Hofman z Hluboké nad Vltavou.

Nemáte někdo zkušenost s těmito noži ???

http://noze.hyperlink.cz/

Odkaz ke komentáři

to robl.7: a k čemu to je? Ty budeš štípat kámen? Ty budeš někde něco zatěžovat takovou vahou? Kolik vyvyneš síly? fakt svou pazourou vyvyneš sílu rovnou stovce kilogramů?

To je jako mít ešuš který se nerozteče na povrchu přistávajícího raketoplánu... :) Jo to super reklamní trik, ale jinak je to k ničemu :)

Odkaz ke komentáři

Onion napsal:
to robl.7: a k čemu to je? Ty budeš štípat kámen? Ty budeš někde něco zatěžovat takovou vahou? Kolik vyvyneš síly? fakt svou pazourou vyvyneš sílu rovnou stovce kilogramů?

To je jako mít ešuš který se nerozteče na povrchu přistávajícího raketoplánu... :) Jo to super reklamní trik, ale jinak je to k ničemu :)

Víceméně souhlasím, až na poznámku o 100kg. Při troše dobré vůle se taková síla vyvinout nechá, když člověk není padavka...

Odkaz ke komentáři

Přes různé nože, které mi prošly rukama (mikovy pevné i zavíráky, victorinoxy a mnoho dalších), dnes používám nejvíce opinel 8 v nerezu - lehký, ostrý a pohodlný nůž. Brzy mu přibude další opinel - velikost ještě řeším, ale určitě bude v uhlíkovce.

Odkaz ke komentáři

Nejsem si jistej jestli to byla Delica nebo Endura, ale u nějaké 4 změnili pojistku, která má prý dost velkou vůli.

Toho byrda sem bral za nějakou hodně dobrou cenu na ebay (u spydieguys). Pokud to máš jako pracovní nůž, asi bych se vyhnul střenkám v kovu, mám Enduru v tomhle provedení a vypadá už docela děsně (ale pravda ji nešetřím).

Jo ještě, pokud nemáš možnost si ten Persian otestovat přímo v ruce, tak se mu radši vyhni, mě třeba vůbec nesedla. Má takový zvláštní tvar.

Upraveno uživatelem Cubert
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...