Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Kdepak, byla obyčejná. A ani nebyla v perfektním stavu. Resp. funkčně ano, ale titanové střenky nesou stopy používání.

Velmi by mě zajímalo, proč si člověk, který má několik nožů od BW (a dalších) chce koupit Sebenzu?

Dobré jitro,pokusím se to odpovědět.

Mám BW dva jeden ideální do města čepel 8.5 cm damasteel,přiložky ironwood, druhý niklový damašel od Jima Fergusona střenky mamutí stolička vhodný tak na pozvání do arcibiskupského paláce.

Jeden Milan Pokorný damasteel a mamut

Potom Dohnalovi,Janča nejaké další. z fabrických 2 laguiolky- staletími prověřený nůž a také z manufaktury

Myslím si že při produkci CHR 2600 kusů ročně to vychází tak na 7 kusu denně a přes NC stroje podíl ruční práce bude asi značný, vyrání se 21 resp 23 let beze změny a má několik hodnocení od renomovaných hodnotilelů jako nejlepší zavírák

Tedy proč ne sebenzu z nejmeněí manufaktury na světě?

Jen nevím,jestli klasiku nebo tu s vkládaným dřevem na střenkách

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvam se vsem nozirum za off-topic.

Já šel do jednadvacítky. Při svý tonáži bych s osmnáctkou vypadal jako s párátkem :D

Netusim, jakou mas tonaz, ale o moc rozsochatejsi nez ja uz bejt nemuzes - to bys musel bejt amik.

Puvodne jsem taky laviroval mezi 18" a 21", ale minimalne se svym oblecenim jsem zjistil, ze 18" je rozumny strop toho, co se mi vejde do kapsy kazde bundy dokonale skryt, prip. co muzu nosit v zime nahmatnute dvema prsty rovnou v rukavu.

Sikovna vecicka. A i kdyz je kazdy centimetr vyhodou v ucinku, rekl bych, ze ma-li clovek trochu silu a ovladne rozumny svih, daji se i s "sestnactkou" lamat kosti...

Odkaz ke komentáři

Pokud někdo začne mluvit o noži nikoliv coby o nástroji a klukovský hračce, ale coby zbrani na sebeobranu, tak téma teleskopickýho obuchu nikdy není off topic, nýbrž správné usměrnění bojovníka.

já ho mám taky (18 nebo 21, musím přeměřit) a je to velkej těžkej krám, ale aspoň když ho mám zcela vyjímečně u sebe tak mám jistotu že ho zákonitě nebudu potřebovat :)

aneb jak je důležitý kontext...

Odkaz ke komentáři

Netusim, jakou mas tonaz, ale o moc rozsochatejsi nez ja uz bejt nemuzes - to bys musel bejt amik.

Puvodne jsem taky laviroval mezi 18" a 21", ale minimalne se svym oblecenim jsem zjistil, ze 18" je rozumny strop toho, co se mi vejde do kapsy kazde bundy dokonale skryt, prip. co muzu nosit v zime nahmatnute dvema prsty rovnou v rukavu.

Sikovna vecicka. A i kdyz je kazdy centimetr vyhodou v ucinku, rekl bych, ze ma-li clovek trochu silu a ovladne rozumny svih, daji se i s "sestnactkou" lamat kosti...

Je v podstatě pravda, že když to nemá ostří, tak to sem nepatří, ale dovolím si pokračovat:

Vylučovací metodou bysme nakonec došli k názoru, že k lámání kostí -> účinný sebeobraně bohatě stačí yawara/kubotan. A pravda je i to, že nošení jednadvacetipalce vyžaduje určitou vynalézavost. Vycházím ale z toho, že účelem obrany je přesvědčení útočníka o nepříznivosti poměru námaha/výsledek a o výhodách následnýho přerušení činnosti...

edit: prsty rychlejší hlavy

Upraveno uživatelem farářskej
Odkaz ke komentáři

účelem obrany je přesvědčení útočníka o nepříznivosti poměru námaha/výsledek a o výhodách následnýho přerušení činnosti...

To je ovsem velmi zajimava otazka. Musim se priznat, ze i tou jsem se zabyval a z tohoto hlediska jsem chvili uvazoval i nad povrchovkou z leskleho chromu - je to sice k h...u, ale urcite pusobi vyhruzneji...

Nakonec jsem vsak dosel k jasnemu kriteriu - podridit vse maximalnimu zefektivneni skutecne sebeobranne situace. Z toho titulu jsem zavrhnul chrom, nebot pri nenapadne "priprave" teleskopu za snizenych viditelnostnich podminek zbytecne pouta pozornost (cerneny neni za tmy vubec videt); stejne tak jsem zvolil mensi velikost, ktera je snaze nositelna skryte a operuje se s ni mnohem mene napadne.

Takze jediny nastroj, kterym pripadneho utocinka muzu presvedcovat o vyhodach opusteni situace, je v tuhle chvili moje vyridilka - pak uz prichazi (v tomto poradi) peprak, teleskop, nebo hromova hul...

Na druhou stranu, mozna by nebylo od veci koupit k me osmnactce jeste nejaky 26" kyj - proste na noseni tam, kde se dobre schova - a na ostatni situace 18", ktere jsou lepsi nez nic...

Mimochodem, kdyz uz vidim, ze i k tematu teleskopu je tu par znalcu, mohu se zeptat, zda ma nekdo z mistnich zkusenost s nejakym vycvikem teleskopu pro mirne pokrocile civily? Preci jen je to tak efektivni zalezitost, ze bych rad sve zakladni znalosti trochu rozvinul...

Pokud by tato tematicka odbocka adminstvo nejak poburovala, mohu poprosit o presunuti do noveho vlakna venovaneho tel. obusku? Dekuji.

Odkaz ke komentáři

Jj, tenhle material samozrejme mam a srdecne doporucuji.

Jen by me zajimalo, jestli prave tyhle techniky nekdo neskoli... Preci jen je neco jineho si to doma zkouset sam nebo s kamaradem, nez pod vedenim profika.

Odkaz ke komentáři

carpaccio, k tomu vycviku teleskopom:

www.o-d-g.eu

najblizsi termin na teleskop je tam 28.05.2011, viac v sekcii seminare.

vycvik zabezpecuje Stan Gazdik, ex 2REP LE /francuzska cudzinecka/

toho casu tusim v centre Prahy niekde trenuju, z vlastnych skusenosti odporucam, je okrem ineho aj certifikovany trener ASP systemu. Viac presnejsich info najdes na jeho strankach.

Upraveno uživatelem 224477
Odkaz ke komentáři

zda ma nekdo z mistnich zkusenost s nejakym vycvikem teleskopu pro mirne pokrocile civily? Preci jen je to tak efektivni zalezitost, ze bych rad sve zakladni znalosti trochu rozvinul...[/i]

Ani ne tak s výukou s obuškem, jako spíše nějakých technik proti útočníku s teleskopem. Nechci snižovat nějak efektivitu těch obušků, ale jakmile je proti vám někdo s minimálním tréninkem např. thai, tak máte v ruce dost neohrabanou hračku. A ty zóny dosažnosti a neefektivity jsou v rozdílu jednoho dvou kroků. Zkus třeba tohle http://www.krav-maga.cz/. Krav maga je dle mého účinnější než musado.

No a dle popisu mám pocit že chodíte se sumkama, nebo jako security... pepřák, nůž, teleskop, bouchačka... proti gustu...

Odkaz ke komentáři

Takze jediny nastroj, kterym pripadneho utocinka muzu presvedcovat o vyhodach opusteni situace, je v tuhle chvili moje vyridilka - pak uz prichazi (v tomto poradi) peprak, teleskop, nebo hromova hul...

Myslím, že zvuk, kterej provází vysunutí teleskopu a zasvištění špičky, když si vyznačuješ bezpečnej prostor před sebou, hovoří docela jasnou řečí... :)

PS: azeppeline, dosahování co největší skrytosti při skrytým nošení (= aby nebylo vidět, že něco mám) je na tom všem ta nejzábavnější část :)

Odkaz ke komentáři

PS: azeppeline, dosahování co největší skrytosti při skrytým nošení (= aby nebylo vidět, že něco mám) je na tom všem ta nejzábavnější část :)

:) myslíš něco jako obdoba obřadu natahování hodinek jo?... Co dneska... strčím jednu dýku do boty a obušek do rukávu a nebo dneska dám tlačnou do opaskové spony plus glock do vnitřního pouzdra? To už je na mě trochu moc :) Přeci jen nežijeme v Bronxghetu

Odkaz ke komentáři

Já myslel, žes vzal tu na Knifu a proto ji Lolloh nabídl mě.

teď jsem ji privezl

BTW a takové to bejvávalo hezké vlákno..................................................

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...