Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to je ale pěkná myšlenka - nechat si udělat něco s lehce hodinkářskou tématikou, BW chronomag LE :)

Skočím k BW a zeptám se ho, jak by viděl cenově a časově řekněme 10 kousků velice "stejných" zavíracích nožů s cca 3 3/4" čepelí, v relativně levných surovinách, bez fileworků na hřbetě, s jednoduchejma příložkama a bolstrama. Případně bych něco nafotil a hodil sem. Když by byl BW ochoten, založil bych vlákno v LE.

Asi bychom nešli do takových krasavců (tenhle je u nás ve vitríně):

post-3826-062590700 1305810871.jpg

Odesláno

**kejklíku ten nůž je nádhernej akorát tomu nerozumíš - he he - prostě si se zastavil v Liberci na dvorku a neumíš překročit práh, ale ono je to možná dobře, nože od BW a MP jsou dokonalé (o nikom dalším tam nevím)

for ?po: jestli to nebude tím, že nejsem z Prahééé. :whistle:
Návštěvník ?po
Odesláno

bude to tím, že si sám sobě šéfem :smile_anim:

Odesláno

Kejklíku, střenky PROSÍM ne nějaký modrní kosmický materiál ale poctivé dřevo např taková thuje je krásná a nevyjde přilíč draho / ve srovnání s Ironwoodem/
Odesláno

Kejklíku, střenky PROSÍM ne nějaký modrní kosmický materiál ale poctivé dřevo např taková thuje je krásná a nevyjde přilíč draho / ve srovnání s Ironwoodem/

Uvidím, co na projekt řekne BW. Pak můžeme řešit další. Já taky preferuji na střenky dřevo nebo stabilizovanou kost. Krásně vypadají třeba tyto nože z Japonska (probarvená stabilizovaná velbloudí kost, cena cca 450 USD/kus):

post-3826-014985000 1305812898.jpg

Odesláno

Uff, tak ta kost není můj šálek kávy, když na to tak koukám, měl bych strach, že když mi spadne, rozletí se na sto kousků (asi blbost).

Mám teď doma hranolek baheního dubu od Imra, který odpočíval asi 600 let v nějakém rybníce, už se těším, až bude na novém noži. :)

Na fotce je ještě nedodělaný Imrův nůž s baheňákem.

post-2676-062829900 1305814390.jpg

Návštěvník ?po
Odesláno

Mám teď doma hranolek baheního dubu od Imra, který odpočíval asi 600 let v nějakém rybníce

to se pozná podle letokruhů ? :D
Návštěvník ?po
Odesláno

Nevím, zeptej se Imra.

Nebudu se ptát na nic, protože Imro odpověď zcela jistě také neví, pokud to není Gandalf šedý a už tu žije nějaký ten věk :D - mě se dřevo na zavíracích nožích nelíbí - vyjímka je asi sebenza a to ještě se zavřenýma očima - zavírák by neměl mít zbytečně nic navíc do objemu, protože se to nosí v kapse, tak že JÁ upřednostňuji "placaté, moderní" materiály, ale vyrobte si samozřejmě co chcete

Odesláno (upraveno)

A to je na tom přeci, fajn, že každému se líbí něco jiného. ;)

Jinak jak dlouho kde to dřevo bylo neví asi nikdo, ale u baheního dubu je fakt, že své specifické vlastnosti získává velmi dlouhým pobytem pod vodou.

Na tomhle noži od Forgyho je prý tomu baheňáku 5000 let.

post-2676-016885000 1305816175.jpg

Upraveno uživatelem Adam99
Návštěvník ?po
Odesláno

no je to pěkný - né že né a ten šnek tomu dává punc staroby, ale trochu mi to připomíná naolejovaný železniční dubový pražec ------- asi pět, 150 letých :D řádně promaštěných mám na chatě = zkusím z toho něco vystrouhat (doufám, že nevzplanu jasným plamenem)

Odesláno

no je to pěkný - né že né a ten šnek tomu dává punc staroby, ale trochu mi to připomíná naolejovaný železniční dubový pražec ------- asi pět, 150 letých :D řádně promaštěných mám na chatě = zkusím z toho něco vystrouhat (doufám, že nevzplanu jasným plamenem)

víš že to je jedovaté? to bude nožík tzv. karcinogeňák :)

Návštěvník ?po
Odesláno

víš že to je jedovaté?

to si určitě čet na fejzbůku :-) - já na tom sedávám už 467 let a jsem stále čerstvý a krásný jinoch :smile_anim:

Odesláno

Nebudu se ptát na nic, protože Imro odpověď zcela jistě také neví, pokud to není Gandalf šedý a už tu žije nějaký ten věk :D - mě se dřevo na zavíracích nožích nelíbí - vyjímka je asi sebenza a to ještě se zavřenýma očima - zavírák by neměl mít zbytečně nic navíc do objemu, protože se to nosí v kapse, tak že JÁ upřednostňuji "placaté, moderní" materiály, ale vyrobte si samozřejmě co chcete

BTW a já od malinka myslel že na |Sebenze je titan a ono je to hajzlík dřevo maskované za titan

Návštěvník ?po
Odesláno

BTW a já od malinka myslel že na |Sebenze je titan a ono je to hajzlík dřevo maskované za titan

Conrade - člověče nešťastná :D - myslel jsem hadí dřevo - teda hadí dřífka - he he
Odesláno (upraveno)

Conrade - člověče nešťastná :D - myslel jsem hadí dřevo - teda hadí dřífka - he he

To nic nemění na tom ,že Sebbnze má titan střenky a je i model který v nich má inlay z hadího dřeva jako zdobný prvek.

No vidíš a už máš 35 příspěvků.

Upraveno uživatelem Conrad
Návštěvník ?po
Odesláno

To nic nemění na tom ,že Sebbnze má titan střenky a je i model který v nich má inlay z hadího dřeva jako zdobný prvek

no tak pokud to bereš takhle do hloubky tak všechny dřevěné střenky drží na nějakém kovu - to je trochu tahání za fusekli ne ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...