Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Návštěvník ?po

Aha, díky za vysvětlení. To ledacos vysvětluje.

to maximálně vysvětluje to, že pokud chceš nůž s čepem nasazeným ve dřevě tak nezbývá než popřát hodně štěstí a krásný out-door :D život s holou čepelí v ruce - k opinelu by se měla povinně prodávat led svítilna s sos režimem :goof:

*samozřejmě neprodávat, ale dávat zdarma

** ještě je možné, že opinel používá 600000 let starý dub na střenky - potom vše beru zpět

Upraveno uživatelem ?po
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ?po

No v tom případě bych ti doporučil mrknout na Knajf do galerie Mata... Ono, člověk se stále učí a mýty je třeba bořit...

Davide - lidové tvořivosti se meze nekladou a nemám nic proti, ba naopak - otázka je co to přinese v bežném životě, kde se nároky zvyšují - když se vratím k opinelu tak je to koncept někdy z roku 18xx = v dnešní době spíše úsměvná záležitost, tím samozřejmě nezahazuji a neschazuji "průmyslovou revoluci" do koše - bez ní by dnes nebyl ani čínský notebook :-), ale nároky uživatele jsou asi někde jinde - fakt je, jaká je definice uživatele

Upraveno uživatelem ?po
Odkaz ke komentáři

Skočím k BW a zeptám se ho, jak by viděl cenově a časově řekněme 10 kousků velice "stejných" zavíracích nožů s cca 3 3/4" čepelí, v relativně levných surovinách, bez fileworků na hřbetě, s jednoduchejma příložkama a bolstrama.

Jen by mě zajímalo, jaký bude důvod ke koupi takového nože?

Limitka chronomagu bude základní nejlevnější model BW bez jakékoliv vychytávky a zajímavosti?

Nůž od HCIQ by mě zajímal moc. Něco pěkného od BW rovněž. Ale vy plánujete lowend, kluci. Něco jako "chci Mercedes, ale nemám prachy, tak si koupím A-Class 1,6D".

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

Jen by mě zajímalo, jaký bude důvod ke koupi takového nože?

žádný - on ani nebude důvod ho vyrobit - tedy doufám - jinak ten svůj, jediný od BW spláchnu do záchodu, protože zanikne ta aura jedinečnosti

Odkaz ke komentáři

Nevím jak u vás, ale u nás v podniku je furt krize :) no, tak nemáš brabus, ale mercedes to je... hehe

A to je právě ta otázka - koupit si za 5 - 6 litrů úplně obyčejnej nůž jen proto, že je od BW a nebo si za stejný prachy dopřát nějakou zajímavost šitou na míru u nožíře jména méně zvučného?

Prostě plán na limitku v provedení (cituji) " ... 10 kousků v relativně levných surovinách, bez fileworků na hřbetě, s jednoduchejma příložkama a bolstrama," mi přijde legrační. Ty nože budou limitka jen tím, že budou na samým spodku BW produkce :)

Odkaz ke komentáři

Nevím jak u vás, ale u nás v podniku je furt krize :) no, tak nemáš brabus, ale mercedes to je... hehe

Minulý týden jsem měl možnost se svézt na okruhu nejdřív v tom Áčku 1,6 a následně v CLSu 550 v úpravě Brabus a byť chápu, že to bylo míněno jako vtip, kromě toho, že obě ty auta mají 4 kola si v ničem nejsou podobné... Když se člověk v těchhle dvou autech projede deset minut po sobě, je to jako koloběžka a letadlo Posted ImagePosted Image

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

....................mi přijde legrační.............

to není legrace, to realný nápad někoho kdo nikdy nevytáhl paty ze svého urputného světa :-) - pevně doufám, že se tenhle fantasy nápad mine účinkem :smile_anim: a realný svět BW mohu jen dopručit

Odkaz ke komentáři

kubson: Tak to já se přiznám, že si radši koupím obyčejný nůž od Buddyho než něco složitého od nožíře méně zvučného jména. Buddy je v tom našem rybníku něco jako grál. A není to jen jeho bezchybnýma nožema, ale i Buddyho osobou.

On totiž Buddy není nucen používat argumenty typu "tady je krásně na těch stopách pilníku vidět ta ruční práce", "tady to nelícuje, to je ta krása ruční práce", "tady to prasklo, protože to prasknout muselo" atd...

Je to stejný jak s hodinkama... Za tu jistotu kvality a preciznost se holt platí.

lib: Jo, taky

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

V kudličkách se nevyznám, ale jak si to tak tady čtu, vtírá se mi na jazyk otázka: "Ten Buddy Weston je Čech?".

Buddy Weston se do roku 1970 jmenoval Vláďa Čech. Přes Austrálii a Kanadu se dostal do Česka po revoluci.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...