Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

pekna prace Jirko...

Jo jo, pěkná. Milan umí, to se musí nechat. Já se holt na tom podílel jen jako investor a myšlenkotvůrce :oneeyed02: Škoda, že něco takového taky neumím vytvořit. Ale hlavně že jsem mohl být alespoň u toho a že Monstera teď můžu nosit v kapse :P

Teda to je ale překrásná věc!

A dokonce i funkční! :smile_anim: Upraveno uživatelem M916
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ser se na to - myslím, že s tím uřízneš co budeš potřebovat a věřím tomu, že si s tím otevřeš i pivo :D

Stejně, jako na hodinkách Parnis vpohodě odečtu čas až bud potřebovat :-) A alespoň jsou pod svým jménem...
Odkaz ke komentáři

Když se naučíš nosit nůž u sebe denně, tak se taky naučíš používat ho ke všemu možnému. Já občas potřebuji nůž i v divadle. Takže do divadla nosím Spyderco Adventuru, ta pasuje k obleku.

divam se na nej, vypada dost... vostre. diky za tip. klip predelat jde, pokud to chapu dobre z fotek, ze jo?
Odkaz ke komentáři

M 916 - to je tedy přenádherná kudla, gratuluju !! Ve všech směrech. Třeba barevný vyladění, nebo ten zoubek mezi materiály střenek - skvělý!

Mimochodem - jsem měl do teď za to, že tenhle hranatý tvar čepele je japonský a ducati "docela" italský a taky jsem myslel, že pro motorkáře je typiš spíš chrom, dneska asi titan, kevral, karbon. To jsem z toho blázen, časy se mění. :D :D Nebo on není motorkář jako motorkář ?? :D

Gandalf, prosimtě buď v klidu, naletěl jsi , no. Já taky :D Byla to fakt pro mě překvapivá a edukativní zkušenost - díky 224477 - já už po internetu snad radši nekoupím nikdy NIC.

Když jsem u vždělávání zelenáčů - proč má ten krásný a veskrze racionálním funkčním dojmem působící spyderco nožík adventura ty dva podlouhlé výřezy na tupé straně čepele ?? odlehčení ?? úspora ?? zkrášlení ??

s potěšením kvituju, že otvírák na pivo se stává " tématem " ! Do snad ani není zapotřebí. :) Ale napadlo mě řešení na další otvírací nůž - dám ho na klip, aby si ho mohli pravověrní puristi odmontovat.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Hejkal mi převlékal můj zavírák. Původně tam byl tis, ale nebyl vůbec stabilní. Tis asi neumí nikdy vyschnout, však se používal na luky.

Ale o to ani tak nejde jako o to, že hejkla si nějak mylně myslel, že mě čekání na novej kabát štve a peroto mi jako dárek s opracveným zavírákem poslali krásnýho syrovýho "indiána" (je to ten horní).

http://www.knife.cz/DesktopModules/YetAnotherForumDotNet/resource.ashx?ab=111829

Mám velkou radost.

Odkaz ke komentáři

cigi, ad tie otvory v cepeli okrem diery, dizajn a odlahcenie, ale da sa to pouzit aj ako uchop, ze palcom a ukazovakom chytis cepel pri nejakom drobnom rezani za tie miesta a drzi ti tam ten uchop lepsie... tak to prezentoval ako jednu moznost autor, dialex. co je na tej adventure super je ze hoci je celokovova take tie rozne otvory ju posuvaju na vahu plastakov od spyderca.

tu su nejake graficke navrhy od autora dizajnu, alexandra diaconescu-a

http://dialex.idilis.ro/blades.htm

Upraveno uživatelem 224477
Odkaz ke komentáři

M 916 - to je tedy přenádherná kudla, gratuluju !! Ve všech směrech. Třeba barevný vyladění, nebo ten zoubek mezi materiály střenek - skvělý!

Mimochodem - jsem měl do teď za to, že tenhle hranatý tvar čepele je japonský a ducati "docela" italský a taky jsem myslel, že pro motorkáře je typiš spíš chrom, dneska asi titan, kevral, karbon. To jsem z toho blázen, časy se mění. :D :D Nebo on není motorkář jako motorkář ?? :D

Proč sis vybral právě tuhle čepel? Hned mě napadlo proč tanto? Nepřemýšleli jste nad tím, dát tam spíš než odkaz na japonsko víc odkazu na itálii?

Tak chrom na motorku fakt ne-e. Možná na takovou, co jezdí pomaklu a jen za sluníčka, nohama napřed a max. na kafe :P

Měl jsem tři "podmínky": Titan, karbon a něco červeného. Na čepel jsem žádný nároky neměl, dostal jsem několik návrhů tvaru a několik druhů materiálu. A nebyla v tom žádná japonsko-italská spekulace, zkrátka se mi tehle tvar čepele líbil a vzor damašku jakbysmet. Když jsem si mohl vybrat, nechal jsem vybírat srdce :smile_anim: Zkrátka jsem to bral tak: když Monster, tak Monster!

Upraveno uživatelem M916
Odkaz ke komentáři

Ještě bych měl k tomu asi doplnit, že mě tvar čepele ani tak, čím nazýváme "tanto", vlastně nepřipadlo. Mě to spíš tím obráceně prohnutým ostřím připomínalo dráp nějaké obludy, monstra, ale nechtěl jsem dráp, který dělá třeba spyderco, to se mi hodně nelíbí. Takže pak musel tvar ostří holt uhnout nahoru a aby se s tím dalo třeba vyřezávat z kúže nebo kartonu, má konec "bříško". Tak nějak jsem při tom myšlenkově pochodoval.

Upraveno uživatelem M916
Odkaz ke komentáři

Pro ty z vás, kteří znají můj malý nožík od Buddyho Westona a zdá se jim malý, tu mám něco většího...

...Dr. Jekyll a pan Hyde. Hejkalova (plus moje pindání jak to má vypadat) steampunková kreace se "skirmishím" prohnutím čepele.

Aktuálně osazená šeříkem.

A k nim mi přibyl jeden malý indián. Takový záložák na odřezání se od nepřátelského kůlu...

edit: Zavírák není nový, vrátil se mi z úpravy a mám z něj zase radost, tak proto několik fotek.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Hejkal von Sovinec :)

Má web a je na knife.cz

Tohle je ta jeho slavná balkánská pojistka, nůž je kovaný (chtěl jsem aby to na bolstru bylo vidět), žádná šperkařina :)

Díky, kouknu na to, ten nůž mě naprosto uchvátil a taky mě u toho napadlo, že jsem si ještě nekoupil nic k narozeninám :whistle:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...